Şimdi Ara

Türkiye'ye ürün gönderebilen yabancı alış-veriş sitelerini paylaşalım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
18.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz önce amazon.com'dan ekran kartı almayı denedim. Karşıma, seçtiğim adrese yollayamayacaklarına dair bir uyarı geldi. amazon.com'dan hangi ürünü alıp, hangisini alamayacağımı, ürünü alış-veriş sepetime almadan önce, öğrenmenin bir yolu var mı?
    newegg.com Abd dışına hiç yollamıyor sanırım, yanılıyor muyum?
    Hangi siteden alış-veriş yapabilirim? Malum, bayram zamanı, gümrüksüz alış-veriş günleri...

• hiç ilgi yok konuya, inanamıyorum. arkadaşlar bahsettiğim yabancı sitelerde bilgisayar parçaları çok çok daha ucuz ve artık bu sitelerden belirli tarihlerde alışveriş yapabiliyoruz, biliyosunuz di mi?

bu arada arkadaşım çok haklısın. işe yaracak konulara ilgi yok!

nerede telekoma küfür bütün herkes orada, nerede 10 ghz overclock dh orada, nerede beleş bizim insanımız orada.

Malı Arap Faik'ten alıyorduk, Karabük'te ikinci yükleme yapılıyordu. Adana'ya kadar da ben kullanıyorudum kamyonu.
  • arkadaşlar avrupadaki sitelerden hangileri Türkiye ye ürün yolluyor. bu konuyu devam ettirelim, araştıralım.

1.http://de.azarius.net/

2.https://www.elephantos.com/

umarım işinizi görür (hehe )
  • Avrupa değil de, Dünyaca ünlü sitelerden bahsetsek. newegg'de checkout yaparken, kargonun geleceği yer seçimi kısmında, ülke seçimi yok. sadece abd'den eyalet seçiliyor. yani ben böyle gördüm. amazon'da da dediğim hatayla karşılaştım. ebay var ama, orayı en son çare olarak düşünüyorum, çünkü çok güvenemiyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • _____________________________
  • Selamlar,

Bayram tatilleri yilbasi vb gunlerden 15 gun once ve sonrasina ayarlarsaniz gelis tarihini gumruk vergisi odememe sansiniz artar. Ama diger tarihlerde 100 euro nun ustunde fiyati olan hersey vergi kapsamina girer. Birde elektronik urunlere dikkat edin radyo icin bile trt bandrol parasi odersiniz euro cinsinden haberiniz olsun. Telsiz haberlesme saglayan cihazlarda sikinti cikabilir gumrukte. Radyo, wireless kartlar vs dahi olsa. Laptoplari zaten hic bu kapsama sokmuyorum fiyatlari malum her halukarda vergiye tabi oluyor. Ikinci el almamaya calisin eBay vb sitelerden ikinci el elektronik cihazlarin ithalatinda sikinti olur... Bunlara dikkat ettikten sonra sikinti yasamadan istediginizi alabilirsiniz... Ozellikle bir site arayacaginiza eBay'i tavsiye ederim. Netekim gittigidiyordaki bir cok kisi ebaydeki uzakdogulu saticilarla irtibat kurup urun getirip turkiyede satiyorlar. Ve gg ile ebayin fiyatlarini karsilastirdigimda bircok urun ebayde cok ucuza bulunabiliyor.

• ebay, bir risk. satıcıların puanı ne kadar yüksek de olsa, bazen saçma sapan şeyler yollayabiliyolar veya hiçbişe yollamayabiliyolar. O yüzden Dünyaca ünlü alış-veriş sitelerine yöneliyorum. Ben Abd'deyken zaten alıyorum amazon.com'dan, newegg'den, bestbuy'dan, ebay'den falan. Ama burdayken de almak istiyorum. Bu arada bayram ve yılbaşı tatillerinden önceki ve sonraki 15 gün değil, 30 gün. Belirtiyim dedim. Bu zaman aralığında dediğin gibi bandrol vs gibi ek masraflar da çıkmıyor.

bu siteyi tvde görmüştüm, bi bakın işinize yarıyabilir. almak istediğiniz ürün bu sitenin ordaki geçici adresine gelio, ordanda size
  • amazon türkiyeye sadece kitap,cd ve dvd gönderiyor. ebaydeki powerseller lardan alırsanız sorun çıkma ihtimali çok daha düşük. sorun çıksa da paypal da dispute açtığınızda paranız iade oluor. ayrıcahttp://forum.iyibey.com/ da daha önce ebayden alışveriş yapmış kişiler neler aldıklarını geliş süreleri tavsiye etmedikleri satıcıları yazıyorlar.. alışveriş yapmadan önce bakarsanız iyi olur..

Orjinalden alıntı: jxoch

http://www.amerikadaniste.com/

bu siteyi tvde görmüştüm, bi bakın işinize yarıyabilir. almak istediğiniz ürün bu sitenin ordaki geçici adresine gelio, ordanda size

Bu siteyi kullanan var mı ? Yorumlarını öğrenmek isterim.

Burdaki taşıma ücretlerini gördükten sonra hiçbir anlam ve manası kalmadı ki bu sitenin...
    Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
    KONFÜÇYÜS
  • http://sendit.com/ türkiye ye yolluyor.
    Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
    KONFÜÇYÜS
  • Amerikadan iste sistemi hakikaten güzel düşünülmüş, güvenilir mi bilemem ama ufak tefek şeyler için çok pahalı. Bir insan ticari olmadan kendisi için ne kadar şey getirtebilir ki amerikadan...

Medeniyet dediğin açmaksa bedeni,
    çöldeki bedevi senden medeni...

Yay gibi eğri olsam elde tutarlar beni...
    Ok gibi doğru olsam yabana atarlar beni...

Sakın KVK Avcılar servisine gidipte sağlam cihazınızı harap şekilde almayın!
  • büyük şeyler için de pahalı. ilk 1 lb 28 dolar, sonraki her lb 6'şar dolar. büyük bişey, mesela bir monitör 20 lbs olsa, 142 dolar masrafı çıkıyor. çok çok pahalı.

quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

http://sendit.com/ türkiye ye yolluyor.

sendit.com'da da hiçbir şey yok ki. sadece cd, dvd...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullet -- 4 Ekim 2007; 18:47:10 >
  • arkadaş demişki siz gümrüğü hesap etmiyorsunuz. bir şeyler biliyoruz, bu konuda tecrübemiz var ki burada yorum yapıyoruz. amerika dan yani abd den doğrudan yada değişik siteler vasıtasıyle yapabiliyoruz. sorun diğer kıtalardan alışverişte. abd lilerin sistemlerine bakıyorsun bir çok fark var. en basitinden tv sistemleri ntsc bizimki pal. bu yüzden bir çok ürünü abd den satın alamıyoruz. bizim sistemimize uyumlu avrupa var. fakat avrupa sitelerinin çoğu Türkiye ye gönderim yapmıyor yada kargo ücretini çok yüksek tutuyor. ayrıca avrupa dan dolaylı yoldan alışverişe yardım edecek( amerikadaniste sitesi gibi) siteler yok.
  • hangi arkadaş demiş "gümrüğü hesap etmiyoruz" diye kardeşim. üstü okusana... Adres de verdim. Bayram tatilleri ve yılbaşından 1 ay önce ve sonra, 300 euro veya 400 dolar'ın altındaki ürünlerde gümrük veya diğer ekstra masraflar yok! Bu konuyu, Türkiye'ye ürün gönderen ünlü yabancı siteleri öğrenmek için açtım ama 2 gündür sizlere bambaşka şeyler anlatıyorum. Gümrük diyen, avrupa diyen, esrar ürünleri yollayan site öneren, bandrol parası falan diyen... Arkadaşlar, trt bandrolü falan yok. Üstteki arkadaşın dediği gibi uyum sorunu çok az şeyde var. Hatta sadece TV'lerde var öyle bişe. Onun dışında sadece fiş farkı var, o da 1 ytl'lik küçücük bir dönüştürücü bir aparatla çözülüyor. Adaptörsüz bi cihaz alırsanız, çalışma voltajının 110 volt olma ihtimali yüksek. Ama onu da Türkiye prizlerine uygun hale dönüştürecek adaptörler bulmak mümkün. Hem de rüm elektrikçilerde sadece 10-15 ytl'ye. Kaldı ki adaptörsüz elektrik kablosu kalmadı artık. Şimdi lütfen yabancı sitelerden ya da ABD sitelerinden alış-veriş yapmanın sakat yönlerini belirtmek yerine, ki konu başlığı zaten bu değil; konu başlığı olan, bu siteleri paylaşma olayına başlayalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.