Şimdi Ara

Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Teröristlere karşı kullanım için lüks olur bu uçak. Operasyon maliyeti yüksek. Zaten radara yakalanmama gibi özellikler teröristler için değil, başka devletlere karşı kullanım için. Teröristlerin hava savunma sistemleri olmaz. F16 fazlasıyla yeter. Ha kandil bombalama için kullanılabilir. Geniş bir alanı bombalayabilecek kadar çok silah taşıyabiliyor çünkü.
    Türkiye 100 tane f35 siparişi vermişti, duyduğuma göre f35'ler geldikçe f16 lar emekliye ayrılacak yavaş yavaş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Evet bombardıman uçağı. Zaten avcı uçak olamayacak kadar hantal bir uçak. O işi f16 lar yapıyor.
    F-35, gizlilik odaklı, çok amaçlı avcı uçağıdır. Hava-hava görevlerinde kullanılabildiği gibi havadan karaya hedefler içinde kullanılır. Ancak f-35 bombardıman uçağı değildir. Maliyet odaklı eskiyen f16 yerini alması öngörülmüştür, biz de öyle yapacağız f-35'ler envantere girdikçe çürükler çıkacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 11 Mayıs 2018; 20:7:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Assassino!

    Hayret. Seçim de yaklaşıyor ama ''yerli f-35'imiz göklerde'' diye bir haber yapılmamış. İyi iyi gelişme var

    Bunlar kabak tadı verdi, artık zam gizleme taktiği çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Evet bombardıman uçağı. Zaten avcı uçak olamayacak kadar hantal bir uçak. O işi f16 lar yapıyor.
    Klasik boş propaganda okuyup atılan yorumlar. F-35 Angle-of-attack gibi hava hava muharebesinde önemli manevra detaylarında, F-16'dan daha iyi speclere sahiptir. F-35'in görev tanımı ağ merkezli muharebeye sahip 5. nesil çok maksatlı savaş uçağıdır. Bombardıman uçağı ile alakası dahi olmamakla birlikte F-16, F-15, F-18 gibi uçakların yerini kademeli olarak alacak olan uçaktır. Avcı uçağı olamayacak kadar hantal derken ironi falan yaptınız heralde.
  • Bu mesajı atarken sayısız savunma uzmanının gelip ahkam keseceğini biliyordum. Ama duramadım işte. Boş propaganda falan demiş kimisi de. Sene 1989. Bilim teknik dergisi kasım sayısı. Konusu yf22 ve yf23 kodlu yeni uçaklar (daha sonra f22 ve f35 oldu). İşte o zamandan bu yana takip ediyorum bu konuyu. Ama siz daha iyi bilirsiniz. Dh ahalisisiniz çünkü.
  • Ayrıca bu uçak tek kelimeyle bir garabettir. Bakımı, işletimi pahalı' manevra kabiliyeti çok kötü. Bununla bırakın avcı görevi, basit bir dog fight da bile fena tokat yersiniz. Ama büyüktür. Çok bomba, füze taşır. Elektronik harp sistemleri yenidir. Olayı bu dur.
  • Amerikanın sana açık açık düşman olduğunu biliyorsun ne diye hala bunlardan uçak alırsın ki? 3-5 parçası yapılıyor diye uçak bizim üretimimiz falan olmuyor. F-16 parçaları da eskişehirde yapılıyordu sonra ne oldu yazılımı yerli değil diye sorun çıktı.
    Parasıyla alıyorsun uçağı gidip rusyadan da alabilirdin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Ayrıca bu uçak tek kelimeyle bir garabettir. Bakımı, işletimi pahalı' manevra kabiliyeti çok kötü. Bununla bırakın avcı görevi, basit bir dog fight da bile fena tokat yersiniz. Ama büyüktür. Çok bomba, füze taşır. Elektronik harp sistemleri yenidir. Olayı bu dur.
    Sence ne alınması gerekir?
  • Yapmazsam içimde kalırTürkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F35

    Yepyerli uçaktır ama kime?

    Onu üreten amerikaya

    Yazılımına sahip israile.

    Bizim sidikliler de israille savaştayız zannetsin.

    Nato mermer islam geri kafalılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1 Diyorum, bayılırım aslında böyle şeylere, keşke vermeseler.

    Bknz İha, Siha, alaman sig sauer, ğiyade tüfeği, vs vs vs vs .

    Bizim yetenekli beyinlerimiz, bunların alasını yapar, yeter ki gerekli imkan ve şartlar tam olarak sunulsun. Türkiye bu konularda bence şöyle çalışıyor, ilk önce dışarıdan ürünü temin ediyor. Daha sonra, ürünü ne kadar ğarçası var ise ayırıyor, etüt , hatta hatim ediyor. Ne zaman ki, yazılımını çözmeyi başarıyor, işte o zaman o aldığı üründen daha gelişmişini yapabiliyor. Bir nevi kaynak kullanımı
  • bi ara amerikan kongresinden çatlak sesler yükseliyordu f35ler teslim edilmesin diye.

  • öncelikle bu yıl içinde 2 tane f35 alınacak ve bu uçaklar amerikada kalacak buradan da 5 tane seçilmiş pilot amerikaya gidip 1 yıl f35 eğitimini alacaklar ve seneye bu pilotlar 4 tane f35 ile Türkiye'ye gelecek. Hava kuvvetlerinden kıdemli bir komutan söylemişti bunları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 12 Mayıs 2018; 10:8:23 >
  • Bizde kullanımdan kalkacak uçaklar f-4 ler. F16 lar ccip modernizasyon dan geçti daha uzun süre hizmet verecekler.

    F4 ler 2020 yılında yavaş yavaş sokulmeye baslanirlar.



    F16 larin yerine geçecek uçaklar tfx ler. O da iyi bir ortak ya da destek veren ülke bulup yapabilirsek yoksa hazır alım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    F35in amacı düsman uçağının radarına girmeden uzak mesafelerden imha etmektir özellikle 360derece kilit 180 derecede bvr angajmanına sahip olması oku diğerlerinden ayırıyor. F22 de bile 180 derece bvr angajmanı Yok yeni yeni geliştiriyorlar. F35 bizim gibi multirole uçak kullanan ülkeler için biçilmiş kaftan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Cahil kardeşim yf23 dediğin uçak f22nin prototip versiyonu yf22nin idamesi daha ucuz olduğundan yf22 seçildi yf23ler yf22 den biraz daha iyi olmasına rağmen idamesi daha pahalıydı i. F35 ise ag destekli harp icin en uygun uçak şu anda. F22 de bile olmayan 180 derece bvr angajmanına sahip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • havalandı havalanmasınada yere inebildimi

    malum bizim uçaklar havalandıktan sonra yer bulup inemiyor

    senelerdir göklerde uçan uçağımızın inemediği gibi

    Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı





    Türkiye'ye gelecek F-35 savaş uçağı ilk kez havalandı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Ayrıca bu uçak tek kelimeyle bir garabettir. Bakımı, işletimi pahalı' manevra kabiliyeti çok kötü. Bununla bırakın avcı görevi, basit bir dog fight da bile fena tokat yersiniz. Ama büyüktür. Çok bomba, füze taşır. Elektronik harp sistemleri yenidir. Olayı bu dur.
    Yazdığın her şey baştan aşağı hatalı, yanlış, komik.

    1- Basit bir dogfight dediğin hadise yani "VR" combat, Vietnam savaşı ile yavaş yavaş son buldu. 1980 yılından bu yana harp alanlarında gerçekleşen hava-hava angajmanlarının %95'i BVR (Beyond Visual Range) olarak gerçekleşti. İnsanların 2020 yılında hala dogfight gibi bir doktrinle karşılaşacak olacağını düşünmesi gerçekten skandal :) ABD ve müttefikleri gerizekalı olmalılar ki önümüzdeki 50 yıl içinde Hava Kuvvetleri'nin %90'ını F-35 olusturacak :) Siz daha iyi bilirsiniz tabi.


    2- F-35 çok bomba ve füze taşımaz, aksine eleştirilen yönlerinin başında "internal bay" kısmında kısıtlı füze taşıyabilmesi başta gelir. Hatta AIM-9X gibi yeni nesil aktif güdümlü A2A füzelerini dahi henüz iç ceplerinde taşıyamıyor. F-35 için mühimmat geliştirme aşaması daha yolun başında.


    3- F-35 basit bir dogfight'ta tokat yer demişsin :) Zira bugun en gelişmiş 4.5 nesil uçaklar olan AESA AN/APG-79 F-18E Super Hornet ve NIIP N011 Su-35 Flanker, F-35 gibi -30 dBsm radar izine sahip bir uçağı atış kontrol ünitesinde görmek için yaklaşık 40 km'ye ihtiyac duyarlar. F-35 ise yine çok daha gelişmiş 1500+ TR module sahip AN/APG-81 AESA radarı ile F-18E'yi 150 km, Su-35'i ise yaklaşık 200 km mesafeden tespit edebilecektir. Yani düşman uçaklarını 100+ km mesafeden tespit yeteneğine sahip olan F-35 yarı aktif güdümlü BVRAAM füzesi ile düşman daha kendisini görmeden onu elimine edebilir. Veya karşı harp ile savaş alanını terk etmeye zorlayabilir. Buna ek olarak yakın hava harbinde 360 derece tarama yapabilen ve DAS gibi özelliğe sahip olan F-35, arkasına dahi füze gönderebiliyor. Yani bir A2A füzeyi arkadaki uçağa bile gönderebilen bir uçakla nasıl it dalaşı yapmayı planlıyorsunuz acaba ? Bu uçak it dalaşında nasıl kötü olabilir ?

    Zira 2017 Red-Flag tatbikatında, F-35, 20:1 gibi bir kill mark yakaladı. Korkunç bir rakam..
    https://theaviationist.com/2017/02/28/red-flag-confirmed-f-35-dominance-with-a-201-kill-ratio-u-s-air-force-says/

    4- Gelelim F-35'in manevra yeteneklerine. F-35, t/w, AoA, pA gibi manevra kabiliyetlerini etkileyen temel paramtrelerde selefi F-16'dan çok daha iyi değerlere sahiptir. Azcık hava kuvvetleri analiz raporları okuyun öyle gelin akıl verin.

    5- F-35 ağ merkezli muharebe uçağıdır, bu onu en önemli yapan özelliğidir, saniyede 2 milyar operasyon yapan bir core ve sayıları binleri bulan sensörler, gelişmiş AESA radar. Ağ merkezli muharebe nedir ? Geçenlerde bir Burke ABD destroyeri radar menzilinin çok dışında olan bir hedefi F-35'in aydınlatması sayesinde vurabilmiştir. İşte ağ merkezli muharebe budur, gelecek buradadır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 12 Mayıs 2018; 11:38:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Bu mesajı atarken sayısız savunma uzmanının gelip ahkam keseceğini biliyordum. Ama duramadım işte. Boş propaganda falan demiş kimisi de. Sene 1989. Bilim teknik dergisi kasım sayısı. Konusu yf22 ve yf23 kodlu yeni uçaklar (daha sonra f22 ve f35 oldu). İşte o zamandan bu yana takip ediyorum bu konuyu. Ama siz daha iyi bilirsiniz. Dh ahalisisiniz çünkü.
    Bu arada bence sen artık yazma bu tip konulara :) Ciddiyim, fındık kadar bilgin yok maalesef.
  • Savunma sanayii bilgisi wiki ve sputnik haberlerinden ibaret olanlar gelmiş F-35'i kötülüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.