Şimdi Ara

Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dev otomotiv firmalarından beklenen Türkiye'nin ilk elektrikli otomobilini Ankaralı bir KOBİ üretmeye başladı.

    Son dönemde herkesin dilinde olan elektrikli otomobil üretimi konusuna Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler de (KOBİ) dahil oldu. Ankaralı Oskar Makine, inşaat ve savunma sanayine yaptığı çalışmaların birikimiyle 100 kilometre hız yapabilen ve 7 saat gidebilen 'electri-city'nin prototipini üretmeyi başardı. Seri üretim için 2011 sonunu bekleyen firma, bu çalışmaları ile Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından da "Yılın İnovasyon" ödülüne layık görüldü

    ÜRETİME BAŞLIYOR
    Hali hazırda alışveriş merkezlerine, havalimanlarına ve savunma sanayine mini elektrikli araçlar üreten firma, bu deneyimini de arkasına alarak elektrikli araç üretmeyi başardı. "Türkiye'de ilk yerli üretim elektrikli otomobili biz yaptık" diyen Oscar Makine Genel Koordinatörü Erdem Ufacık, aracı 2011 sonunda piyasa sürmeyi planladıklarını ifade etti. Firmalarının son ekonomik krizle birlikte Ar-Ge çalışmalarına yöneldiğini ve çevreci araçların önem kazanması ile birlikte elektrikli otomobil yapmaya karar verdiklerini vurgulayan Ufacık, "Zaten fabrikalarda, tesislerde, otellerde ve parklarda kullanılacak şekilde elektrikli araç üretiyorduk. Bu araçların çoğunluğu yük ve insan taşımada kullanılıyor. Savaş uçaklarının hangara sokulup çıkarılm a s ı için Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na da elektrikli araçlarımızdan vermiştik. Bu araçlarımız özellikle sessiz olması, egzos gazı salmaması ve ekonomik olması nedeniyle tercih ediliyor" dedi.

    100 KİLOMETRE HIZ YAPIYOR
    Bu deneyimi de arkalarına alarak trafiğe çıkmaya uygun elektrikli otomobil üretmek için çalışmalarını tamamladığını dile getiren Ufacık, "Bu otomobilin dizaynı, motoru ve gerekli her türlü donanımı tasarlandı. Şu an seri üretime geçmek için hiçbir engelimiz kalmadı" dedi. Resmi kurumlardan gerekli izinleri de aldıklarını ve bu otomobillerden ilk 500 tanesinin 2011 yılı sonuna kadar Türkiye yollarında olacağını söyleyen Ufacık, tamamen elektrikle çalışacak bu otomobillerin, ürettikleri diğer elektrikli modellerle aynı motora sahip olacağını dile getirdi. Ufacık aracın teknik donanımı hakkında ise şu bilgileri verdi: Bu otomobilimizde hızı 100 kilometrenin üzerine çıkarmayı planlıyoruz. 7 saat şarj edilen bu otomobil, 300 kilometrenin üzerinde yol yapabiliyor. Fiyatı konusunda ise bir karar vermedik."

    35 YILDIR MAKİNE ÜRETİYOR
    OSKAR Makina 1974 yılında Dalca Mühendislik olarak Aydın Cömert tarafından Ankara'da kuruldu. Firma 1993 yılında Japon Subaru Grubu'nun Robin endüstriyel motorlarının Türkiye distribütörü oldu. Son olarak 1994 yılında Akyurt'taki tesisini açarak imalat kapasitesini yükseltti. İnşaat makinelerinin yanı sıra Go-kart, elektrikli mini trenler ve tarım makineleri alanında da faaliyet gösteren firma, son ekonomik krizden sonra Ar- Ge çalışmalarına daha çok önem vermeye başladı.
     Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili
    26 PATENTLİ ÜRÜNÜ VAR
    Türkiye'deki ilk yerli elektrikli küçük arabaların imalatçısı olarak tanınan Oskar Makina Türkiye'de makina teknolojileri alanında yaptığı yatırımlarla öne çıkıyor. Firmanın bugüne kadar patent almayı başardığı 26 ürünü var. Bu ürünleri 60 ülkeye satan Oskar, özellikle elektrikle çalışan inşaat makineleri alanında önemli bir pazar payına sahip.


    kaynak







  • Güzel haber,sonucu merakla bekliyor destekliyoruz....
  • hadi bakalım ....
  • Menzili de süpermiş.Bravo.

    Bundan sonra araba üretimi zor olmasa gerek elektrikli motor akü.Büyük firmaların tekelinden çıkacak..

    Tebrikler ,yerli araç zamanı gelmişti zaten,takipçisiyim..
  • dört gözle bekliyorum.
    şehir içi kullanım amaçlı,
    çok küçük,
    hiç bir donanımı olmayan,
    yedek parçası ucuz olan ve bol bulunan,
    fiyatı çok ucuz
    bir araba üretelim artık.
  • Sıktı artık bu tip prototip haberler, ben artık gerçek bir elektrikli istiyorum! artık fluence mı ne geliyorsa gelsin yoksa gidip seve seve* prius alacağım. Destek tam icraat lazım.
  • Ya arkadaşlar reklam için bu konuda o kadar çok haber yapılıyor ki gerçekten gülüyoruz artık.

    Şu plaka işi bi hallolsa.Ne yazık ki mevzuat olmadığı için Tr den olan elektrikli araçlar plaka alamıyor.Test plakasıyla araçlar trafikte ama yeterli değil.Vergiler,teşvikler vs netleştiği anda bu konuda ciddi yatırımlar yapılacaktır.

    Ama size şu kadarını söyleyim farkındaysanız herkes elektrikli araç üretiyor.Trafikte hiç gördünüz mü?Yok.Göremezsiniz.Herkes olmayan malıyla markasını tüketicinin hafızasına kazıma derdinde.
  • yasal mevzuat yok
    elektrik istasyonları yok
    çok erken çoook erken.
  • hadi bakalım hayırlısı
  • Cin olmadan adam çarpıyoruz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.