Şimdi Ara

Türkiye'nin en kapsamlı İngilizce eğitim kanalını açmak istiyorum - Destek ve görüşleriniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
41
Favori
14.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xhacker09x

İnsanlara bedavadan bir şeyler öğretip fedakarlık yapmayın.
    Kendi isim markanızı kurun. websitesi açın. Hiç bir öğretmenin göstermediği ve kendinize yeni bir öğretim formülü arayın. Büyükşehirde yaşıyorsanız Saati/30-40 TL den özel ders verebilirsiniz. Elinizde ki çalışma notlarının ulaşılmaz olduğunu ve kesin sonuç getirdiğine inandırın. Elinizde ki notları kitap haline getirip, özel ders vereceğiniz öğrencilere cüzi bir miktarda fiyatla verin. Farklı dillerde biliyorsanız çeşitli formüllerle öğretin. İnanın internette yüzlerce dil hocası var ama insanlar nereden nasıl başlıyacağını bilmiyor. Türkiye de verilen derslerin belli bir öğretim ölçüsü yok. Kendiniz çok başarılı bir dil kitabı çıkarın. Büyük bir imaj oluşturun. Türkiye eski Türkiye değil. 2013 den bu yana insanlar eğitimden soğudu. Sosyal medya, internet ve televizyon teknoloji kitlesi hakim. İnternetten ve telefonda ingilizce çalışan insanların bir çoğunda gayret yok. Başta youtube olmak üzere bir çok mecrada binlerce milyonlarca eğitim videoları izleniyor bu ingilizce öğrenme isteği geçicidir. İnsanlar sadece İngilizce değil, dinini kültürünü milletini tarihini temel öğrenmesi gereken şeyleri öğrenmiyor. Öğrenmemesi gereken şeyleri öğreniyor. Ben sizin yerinizde olsaydım sadece başarmak ve daha başarılı olmak için çabalardım.
    Yorumunuz için teşekkürler. Anladığım kadarı ile cevap vereyim.

Maddi konu: Kanal için harcayacağım giderler kabaca; kamera, mikrofon, çizim tableti, elektrik vs. Bunun haricinde her şeyden önemli olan zamanımı harcayacağım. Mutlaka ufak da olsa bir gelirimin olması konusunda hemfikirim. Anladığım kadarı ile siz de "O kadar emek vermene rağmen neden daha çok para kazanmayasın?" ya da "Kimse bağış yapmaz ve destek olmazsa ne olacak?" gibi şeyleri aklınızdan geçiriyorsunuz. Aynılarını ben de düşünüyorum.

Şöyle bir örnek verebiliriz. Bilgisayar ya da telefonda düşük bütçeli ve oyuncu kitlesi az olan birçok çevrim içi oyun var. Bu oyunlarda da genelde oyun içi marketlerde ürün satın alma kısmı oluyor. 10.000 gibi görece küçük olan bir oyuncu kitleniz var. Oyunun yapımı için 20.000 TL harcadınız ve hedefiniz her bir oyuncudan ortalama 3-5 TL gelir elde etmek. Ortalama kişi başı 3 liradan hesaplarsak 3 x 10.000 = 30.000 TL gelir elde ederiz, bu da 30.000 (kar) - 20.000 (oyunun maliyeti) = 10.000 TL kar demektir. Bunlar ortalama ve hayali rakamlar, hiçbir şey satın almadan oyuna devam edecek olanlar da olabilir fakat önemli nokta şu. 10.000 kişi içinde çok zengin ve para harcamayı seven bir ya da iki kişi olabilir. Bu kişiler diğer oyunculara karşı üstünlük kurmak amacı ile ciddi miktarda oyun için ürün satın alabilir ya da sırf oyun hoşuna gitti diye bağış yapabilir. Bu tarz kişiler hiç olmayabilir de, bunu bilemeyiz.

Kanaldan tatmin edici bir gelir elde edemesem de en azından eğitim adına bir şeyler yapmış olmanın ve insanlara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşarım diye düşünüyorum. Destek toplama amaçlı kitap ya da benzeri bir fiziksel ürün çıkarmayı düşünüyorum zaten ileride.

• Konu sahibi arkadaş gerçekten detaycı titiz ve içten birine benziyor yazdıklarıyla. Öyle görünüyorki kendisi ileride muhtemelen yapmak istediği şeyi en iyi şekilde yapıp ülkedeki birçok kişiye ingilizce konusunda ışık tutacak. Kendisini ayakta alkışlıyorum daha şimdiden. Böyle değerli insanlara destek olmazsak onları istediği imkan ve kitlelere ulaştıramadan yok olup gidecekler.

Bazen bir kişinin çabası binlerce kişiye fayda sağlayabiliyor. Onun sınıfındaki öğrenciler şanslı olabilir ama bu şansı diğer tüm öğrencilere ve ingilizce öğrenmek isteyenlere sunabiliriz ona destek olarak. Bana ne diyerek geçiştirmeyin. Belki bu arkadaş sayesinde ingilizce öğrenmiş birisi sizin hayatınıza dokunacak bir şey üretebilir.

Kelebek etkisine inanın. En ufak bir yardımınız bile büyük etkilere vesile olabilir.
  • hocam videoları uzun tutmanızı tavsiye etmem. Kendimden örnek vereyim hemen youtube da gezinirken video başlıkları aşırı ilgimi çekmezse 10 dk nın üzerinde bir videoya girmek istemiyorum ama günde ortalama olarak 150 dakikamı videolarla geçiriyorum. Kanalların genelinde anlatımda alıştırmalar az ve kelimelerle oynamıyorlar. Atıyorum of kelimesi işlenirken her nerede kullanılıyorsa bilgisi verilsin en azından göz aşinalığı olur yoksa ileri bir seviyede tekrar işlenirken konu otomatikman önceki işlenen of konusuna gidiyor ve verimliliği azaltıyor. Videolarınızda özellikle alıştırma yaptırırken kelimelerin telaffuzunu da işleyin hocam. Böyle bir hizmeti faaliyete geçirme isteğinizi ve azminizden dolayı sizlere teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abingasi

hocam videoları uzun tutmanızı tavsiye etmem. Kendimden örnek vereyim hemen youtube da gezinirken video başlıkları aşırı ilgimi çekmezse 10 dk nın üzerinde bir videoya girmek istemiyorum ama günde ortalama olarak 150 dakikamı videolarla geçiriyorum. Kanalların genelinde anlatımda alıştırmalar az ve kelimelerle oynamıyorlar. Atıyorum of kelimesi işlenirken her nerede kullanılıyorsa bilgisi verilsin en azından göz aşinalığı olur yoksa ileri bir seviyede tekrar işlenirken konu otomatikman önceki işlenen of konusuna gidiyor ve verimliliği azaltıyor. Videolarınızda özellikle alıştırma yaptırırken kelimelerin telaffuzunu da işleyin hocam. Böyle bir hizmeti faaliyete geçirme isteğinizi ve azminizden dolayı sizlere teşekkür ederim.
    Teşekkürler. Dediğiniz noktaları göz önünde bulunduracağım.

"Kanalların genelinde anlatımda alıştırmalar az ve kelimelerle oynamıyorlar. Atıyorum of kelimesi işlenirken her nerede kullanılıyorsa bilgisi verilsin en azından göz aşinalığı olur yoksa ileri bir seviyede tekrar işlenirken konu otomatikman önceki işlenen of konusuna gidiyor ve verimliliği azaltıyor."

Bu kısmı anlamadım. Yani daha fazla alıştırma göstermeli ve kelimeler ile daha mı çok oynamalıyım? "Of" kullanımı ile olan kısmı tam anlamadım.

• Hangi okuldasınız hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öylesine örnek verdim. bazı kanallar cümle çevirilerinde 'of' dır eki katıyor diyorlar, başka yerde farklı bir ek.Farklı farklı örneklerde of un ne işe yaradığını görmek yerine of kullanıldığı yerler adı altında genel bir video yapmak işleri rayına daha sağlam oturtabilir.
    mesela 'what' kelimesi hem soru cümlelerinde hem de bazı cümlelerin ortalarında bulunabiliyor yine what ın kullanıldığı yerler başlığı altında daha düzenli daha tertipli bir oynatma listesi hiç fena olmaz.
  • Takipçiniz olacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtubede "Orkun Londoner" diye bir kanal var. İzleyen herkes çok beğeniyor. Onun videolarına anlatım stiline bir bakın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abingasi

öylesine örnek verdim. bazı kanallar cümle çevirilerinde 'of' dır eki katıyor diyorlar, başka yerde farklı bir ek.Farklı farklı örneklerde of un ne işe yaradığını görmek yerine of kullanıldığı yerler adı altında genel bir video yapmak işleri rayına daha sağlam oturtabilir.
    mesela 'what' kelimesi hem soru cümlelerinde hem de bazı cümlelerin ortalarında bulunabiliyor yine what ın kullanıldığı yerler başlığı altında daha düzenli daha tertipli bir oynatma listesi hiç fena olmaz.
    Evet, ben de hemen hemen dediğiniz gibi yapacağım. Merak etmeyin.
  • euroynomos E kullanıcısına yanıt
    İstanbul Gelişim Üniversitesi
  • bende öğrenmek istiyorum şu ingilizceyi fakat bende tarih okuma hastalığı var umarım iyi birşeyler yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRajikomik

bende öğrenmek istiyorum şu ingilizceyi fakat bende tarih okuma hastalığı var umarım iyi birşeyler yaparsınız.
    Tarih okuma hastalığı derken ne demek istediğinizi pek kestiremedim. Üniversitede tarih okumak istiyor fakat İngilizce'ye vakit mi ayıramıyorsunuz?
  • Nurullah Öktem kanalını bi incelemenizi tavsiye ederim. Vakti zamanında bayağı faydalanmıştım.
  • Englisher E kullanıcısına yanıt
    Yasin hocam sen misin

• Senelerce İngilizce kursuna gittik , okullarda gördük, üniversite de gördük. Olmuyor. Maşallah herkes farklı bir sistemi varmış gibi anlatıyor. Yurt dışına çıkmadan o dil öğrenilmiyor. Bizimkiler umut satmaya devam etsin. Adam ilkokul mezunu gidiyor Almanya'da fıstık gibi Almanca konuşuyor. Çıkacaksınız yoksa öğrenemezsiniz. Çıkmadan öğrenenler Dil okuyanlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: euroynomos

Yasin hocam sen misin
    Yasin hoca değilim ama seni Yasin hocana şikayet edeceğim konuyu sonuna kadar okumadığın için. Yazının sonunda ismim yazıyor.
  • Ekipman
    sony a6400 - 16-50 mm olabilir. Birçok youtuber bunu kullanıyor. 4k video da çekiyor, özelliklerini incelemelerinden araştırabilirsin. Bu uzun dönemli bir yatırım. Daha ucuza işini görecek birşey de bulabilirsin, konunun uzmanı değilim sadece önerim.
    Ayrıca yaka mikrofonu tarzı birşey şart.

Web sitesi
    Gerek yok, insanlar web sitelerine girip bakmazlar. Ama web sitesine ayrı zaman ayırıp oraya konuyla ilgili farklı örnekler, alıştırma, test, sınav vs verirsen. Belki ilgilenebilirler.
    Videolar kesinlikle sitede gömülü olmamalı, Youtube videosu şeklinde gömebilirsin.

Ders anlatırkenki tavır ve tutumlar
    Bu gerçekten çok ciddi bir önem arz ediyor. İnsanlar sıkıcı ve ciddi şeyler sevmiyor. Yaratıcı, komik, sevimli, samimi şeyler daha çok ilgi çekiyor.

Video uzunlukları
    bence 20 dk yı kesinlikle geçmemeli. Kanalda eğitim videoları yanında eğlenceli 5-6 dk lık kısa içeriklerde yapmalısın.

Kanalın genel düzeni ve içerikler
    Gramer #1 tarzı başlıklar düzen açısından iyi olabilir ama ilgi çekici olmadığı kesin.
    Ya başına ya sonuna ilgi çekici cümleler eklenmesi şart

Discord sunucusu
    Sürdürülebilir ve yararlı değil, işe yarayacağını düşünmüyorum

Kanal ismi
    kendi ismin olmalı.

Örneğin dediğin iki kanala daha önce göz attım ama ilgimi çekmedi. Tabi bunda ingilizcemin iyi olmasının da etkisi var.
    Çilem Akar kanalını (sadece ing ile ilgili videolarını) takip ediyorum. Zaten senin dediklerinden daha çok abonesi varmış.

Ayrıca birkaç kişinin daha söylediği gibi Türkiye de emeğin değeri yok. İnsanlar eğlendirici şeyleri seviyorlar, öğretirken eğlendirebilmelisin de. Direkt ingilizce kurs tarzı ciddi bir yapım yapmak istiyorsan bu işlerin sitesi Udemy, youtube da pek şansı yok bu tarz işlerin.
    Udemy de ne kadar yaygın ve ne kadar kazandırıyor şüpheli.
    Tabi bu dediklerim hedeflerine göre geçerli yani en az 1m abone hedefliyorsan. Eğer 30-40k izlenme bana yeter ben kendi tarzımı yansıtayım diyorsan orası başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 18 Ocak 2020; 0:46:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FABA16B0B

Nurullah Öktem kanalını bi incelemenizi tavsiye ederim. Vakti zamanında bayağı faydalanmıştım.
    Kanalına baktım şimdi. Gerçekten fayda sağlayan bir öğretmen.
  • Takipteyim

• quote:

Orijinalden alıntı: procaptain

Ekipman
    sony a6400 - 16-50 mm olabilir. Birçok youtuber bunu kullanıyor. 4k video da çekiyor, özelliklerini incelemelerinden araştırabilirsin. Bu uzun dönemli bir yatırım. Daha ucuza işini görecek birşey de bulabilirsin, konunun uzmanı değilim sadece önerim.
    Ayrıca yaka mikrofonu tarzı birşey şart.

Web sitesi
    Gerek yok, insanlar web sitelerine girip bakmazlar. Ama web sitesine ayrı zaman ayırıp oraya konuyla ilgili farklı örnekler, alıştırma, test, sınav vs verirsen. Belki ilgilenebilirler.
    Videolar kesinlikle sitede gömülü olmamalı, Youtube videosu şeklinde gömebilirsin.

Ders anlatırkenki tavır ve tutumlar
    Bu gerçekten çok ciddi bir önem arz ediyor. İnsanlar sıkıcı ve ciddi şeyler sevmiyor. Yaratıcı, komik, sevimli, samimi şeyler daha çok ilgi çekiyor.

Video uzunlukları
    bence 20 dk yı kesinlikle geçmemeli. Kanalda eğitim videoları yanında eğlenceli 5-6 dk lık kısa içeriklerde yapmalısın.

Kanalın genel düzeni ve içerikler
    Gramer #1 tarzı başlıklar düzen açısından iyi olabilir ama ilgi çekici olmadığı kesin.
    Ya başına ya sonuna ilgi çekici cümleler eklenmesi şart

Discord sunucusu
    Sürdürülebilir ve yararlı değil, işe yarayacağını düşünmüyorum

Kanal ismi
    kendi ismin olmalı.

Örneğin dediğin iki kanala daha önce göz attım ama ilgimi çekmedi. Tabi bunda ingilizcemin iyi olmasının da etkisi var.
    Çilem Akar kanalını (sadece ing ile ilgili videolarını) takip ediyorum. Zaten senin dediklerinden daha çok abonesi varmış.

Ayrıca birkaç kişinin daha söylediği gibi Türkiye de emeğin değeri yok. İnsanlar eğlendirici şeyleri seviyorlar, öğretirken eğlendirebilmelisin de. Direkt ingilizce kurs tarzı ciddi bir yapım yapmak istiyorsan bu işlerin sitesi Udemy, youtube da pek şansı yok bu tarz işlerin.
    Udemy de ne kadar yaygın ve ne kadar kazandırıyor şüpheli.
    Tabi bu dediklerim hedeflerine göre geçerli yani en az 1m abone hedefliyorsan. Eğer 30-40k izlenme bana yeter ben kendi tarzımı yansıtayım diyorsan orası başka.
    Normalde eğlenceli bir yapım var fakat ikilemde kalıyorum bu konuda. Benim öğrencim olmayanlar bile diğer sınıflardan dersimi dinlemeye geliyor çoğu zaman. İnternet kullanan kitlenin yaş aralığını da ele alırsak, dediğiniz gibi eğlenceli bir tip olmak daha avantajlı gözüküyor izleyici sayısını arttırmak için.

Gramer #1'in yanına mutlaka ilgi çekici bir şeyler yazarım elimden geldiğince.

Aslında discord sunucusu bana da tutmaz gibi geliyor ama en azından deneriz bir süre.

Çilem Akar'ı tanıyorum, bayağı da izleniyor fakat bir düzen yok.

Görüşleriniz için teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.