|
Türkiye, F-16 EDPOD’un testlerini tamamladı: Nedir ve ne işe yarayacak?

-
-
Çok uzak olmayan bir tarihte bu silahlara çok ama çok ihtiyaç olacağı gün gibi ortada.
Allah devletimiz ordumuzu içerideki ve dışarıdak, Düşmanlardan korusun.
-
ne hikmetse iha , füze, top, tank, tfx vs sonrası kore bunu da bizden 4-5 yıl önce amerikan lisansları üretmiş...
bizimkilerin kafası sanırım güney korelilerle 3-5 yıl sonradan telapati ile akıl ediyor bunları üretmeyi :D
korenin amerikadan lisanslamayım bizim yaptığımı birşey var mı? merak ettim :)))))))))))
israilin uzaktan sinyal ile çipleri patlatmasına bakar herşey. zaten gps sistemleri vs nato diye amerikaya emanet :D
ama bizim övücü mahmut, yaklaşan kıbrıs savaşında bunları amerika'ya, fransa'ya vs karşı kullanabileceğini sanıyor :))))))))))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 13 Nisan 2025; 18:56:6 >
-
çiplerin ithal olduğu noktasında bir kanıtın var mı yoksa iftira leke mi atmak istiyorsun Türk ordusuna ve TSK'ya.
-
akp palavralarını yazıyorum.
-
seni roketin içinde uzaya gönderip aya indirmek lazım belki o zaman roketi yaptığımıza inanırsın
-
Bırak şimdi AKP'yi ! Hazımsızlıktan guruldayan karnının sesi buradan duyuluyor :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 14 Nisan 2025; 14:34:39 >
-
sen istersen önce bir sıvı gaz tutacak depo üretmeye çalışarak bu yolda yerlı ve mıllı uzay akp rokerlerine yardımcı olabilirsin. sonra gazları ayrıştır ki %99.1 saf oksijen ile iyi kötü yakıtımız olsun. he bak ! alamanya'dan ingiltere'den makinaları hazır getirip demiyorum. yerlı ve mıllı olacak ya :)))))))
he olmadı ... şimdiden zıplamaya başla ... belki o güne kadar yerime gidip gelirsin :)
-
ya da belki obüsün mermisi olmak ama patlamamak istersin hem böylece daha yakinen emin olursun obüs ürettiğimize
-
Güzel gelişmeler, bize bu işte emeği geçenlerden allah razı olsun demek düşüyor..
-
çipler patlatılmıyor , bilgisiz , patlayan bataryalar
-
Askeri alanda ihracat başarısı yakaladıkça yorumlar değişmeye başladı. eskiden Çinden parça alıp birleştiriyorlar yorumu yapılırken şimdi ABD yardımı ile yapılıyor iddiası başladı. negatif yorumlardan bile ilerlediğimiz sonucu çıkıyor.
-
Askeri alanda ihracat başarısı yakaladıkça yorumlar değişmeye başladı. eskiden Çin den parça alıp birleştiriyorlar yorumu yapılırken şimdi ABD yardımı ile yapılıyor iddiası başladı. negatif yorumlardan bile ilerlediğimiz sonucu ortaya çıkıyor.
Darısı KAAN motoruna olsun inşallah. Koreden aldılar desinler hiç sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 14 Nisan 2025; 10:27:18 >
-
Verilen bilgilere göre EDPOD işlevleri itibariyle(hem elektronik harp hem de hedefleme podu) güncel versiyonlarda öne çıkıyor. Günümüzde modern savaş uçaklarında zaten gövde içi fonksiyon olarak yer alan bu işlevler burada daha eski uçaklara gövde altı veya kanat altı istasyonlara yerleştirilerek modern EH ve hedefleme işlevlerini katıyor. Bu anlamda elimizdeki eski uçaklara çok iyi bir modernizasyon seçeneği sunuyor. Sizin bahsettiğiniz kore versiyonunu araştırdım ancak bulamadım. Daha çok amerikan AN/ALQ-131 veya AN/ALQ-184 serisi EH podları kullanıyorlar. Bu konuda bilgi verir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stridercop -- 15 Nisan 2025; 10:02:29 >
-
bilemem gardaş. 2023 de sadece norveç'ten 100 milyon euroya ferroalloy alan senin hökümetün idü. toprağında demirden bol şey yokken... sen neden yerlü ve millü ferroalloy alıyorsun? :)))))))))))
-
tebrik ediyorum b.. atmada evrim geçirdiniz artık,motoru yerlimiyle başlayan serüven soğan,patates ve samana düştükten sonra şimdi de çip e yükseldi bravo kendinizi desteksiz atma konusunda baya bir geliştirdiniz mesela bunları yapan mühendisler nasıl yaparlarsa senin taktirini kazanırlar kare,üçgen falan yapsalar nasıl olur beğenirmisin taklit dermisin bu ülkeye düşmanlığınız nedir arkadaş sizin itrail başbakanı gidip abd başkanıyla konuşuyor aramızı yap diye bu da uzaktan patlatmaktan bahsediyor patlayan sizsinizde farkında değilsiniz.
-
Türk ordusu kim TSK kim?
-
bana saçma hikayeler ekleyip de sallayıp durma :D amerikan başkanına mı gelmiş aramıza girin demiş? noldu la hani colani sizin, israil için tehtid idi? gittiler 500km2 toprak aldılar suriye'den golan da dahil. her atar giderinizde israil toprak genişletiyor.
neyse kapak görmeye doyamadı iseniz sorun yok.
gerçi geçen de yerli milli ilk roket ihracatı dendi ama ne ilginçtir ki neredeyse 70 model safran motoru ile birebir çıkıyor. teknik ve tasarım bu kadar benziyorken fransa neden el atmamış acaba? ITAR bile olsa devletler izin vermeyince safran gibi şirketler de birşey yapamaz.
kore tarafını yine araştırıcam yine benzer birşey çıkacak diye de korkmuyor değilim...
gerçi alman yeşiller iyi patlatmışlardı. reisin , almanya'dan lisanslanan 13 civarı roketin haber yapılmasını o zamanki merkel hükümetinden istemiş ve merkel hükümeti kabul etmişti. yerel mahkeme bile izin vermeyince, bu işi alman federal mahkemesine taşıyınca , dwd firması bül bül gibi şakıdı.
kime ne palavrası sıkıyorsunuz?
motor ile işlemci arasında bağı ben yerlı ve mıllı palavralarınız üzerine kuruyorum. daha aloy olarak demir işleyemiyorsun kendi başına ... roket ürettim yhaaa diyorsun falan. sonra benden yerlı mıllı palavralara inanmamı bekliyorsunuz.
herkes sizin gibi cahil taklidi yapmak zorunda değil.
yarın öbürgün adamlar ham madde ve üretim araçlarını bloke etseler neyle üretecen? alt yapı var mı? var tabi, kartal imamhatip lisesi ileri teknoloji mühendisleri :)))))))))))))
-
alıntılar bende gözükmüyor ama gözüme çarptıç.
çin'den alabileceklerin ne? adamlar çin'den artık karargahlarda kullanılacak network bileşenleri bile almıyor. senin nato lisanlı amerikan mallarına mı koyduracak? :))))))
he çinden aldıkların mesela yerlı ve mıllı tohh'un şasesi. CVT işte la. yerlı ve mıllı çin malıdır.
ama burada konu akp palavrası yerlı ve mıllı teknolojilerinız.
t155 kore ortak yapımı sanırım halkın dilinde "ahebe yabdı" ya dönünce , böyle bir adım atıldı. amaç : amerika için alt pazarlara silah üretip, nato kapsamını ucuz varyantlar ile genişletmek. çin ve rusya karşıtı diğer bloklara engel olmak.
pakistan bile artık top mermisi, stand off üretiyor. yerlı ve mıllı :))))))))))))))))))))) tabi terlik basan adamlar yerlı mıllı stand off üretiyya!
aha mızır. yerlı ve mıllı iha'sını yabdı! mızırın akıncı zihası :)))))))))))))))))))))
yahu mısır gibi ülkenin böyle birşey geliştirme şansı var mı?
ya amerika ya çin tedarikçi :)))))))))))) ikisinden biri ile ters düşse, çölde develeri ile mi yerine savaşacaklar?
-
Ayda yarım kilo tavuk yesem de uçaamız var bea. Bu gidişle herkesin kanatları çıkıp uçmaya başlıcak. Bu sefer uçak gereksiz olucak ama olsun. Roketleri sokucak bi yer buluruz.
En Beğenilen Yanıtlar

Çok uzak olmayan bir tarihte bu silahlara çok ama çok ihtiyaç olacağı gün gibi ortada.
Allah devletimiz ordumuzu içerideki ve dışarıdak, Düşmanlardan korusun. |
Benzer içerikler
- ?? emoji anlamı
- adresimde kimler var
- fotoğraf boyutu küçültme
- kitap okuma uygulaması
- instagram hesap çalma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X