Arkadaslar Türkiye kupasi her sene önemsiz bir hale gelmeye basladi isin ucunda Uefa omasina ragmen ilgi fazla olmuyor. Kupaya heyacan katmasi icin bir sistem yazin. Kendi fikrim Sampiyonlar ligi gibi 5 sene baz alinarak lig ve kupa maclari toplami ile ilk 4 siradaki takimlarin direk girecegi 2 gruptan olusan bir lig sistemi, diger 4 sira icinde daha önceden yapilacak en ölemeler ve maclar icerde disarda toplamda 6 mac. Sonrasinda ya direk grup liderleri tarafsiz sahada tek mac yada grup birincisi kendi sahasinda oynayacagi diger grup ikincisi ile tek mac gibi sistem düsündüm.
Bu saate buna kafa yoramam
Vallahi o değilde Fb bu sene kupayı alsın bizde süperfinal midir her ne haltsa orada Fb yi Kadıköyde yenelim de şu saçma sapan istatistikler bir son bulsun artık. Biri der 12 yıldır Kadıköyde yenemiyorsunuz öteki der siz de 30 yıldır kupayı alamıyorsunuz. Her geçen yıl takımlar üzerindeki baskı daha da artıyor. Gerçi bunlar biterse yine 6-0 7-0 muhabbeti devam edecek. En azından dediğim gibi şunlar bir son bulsun artık.
Gelseydi hocasının dularıyla şampiyon yapardı bizi.
quote:
Orijinalden alıntı: sungate
Hakan Şükür konusuna yazacaktın herhalde
Bence direk kura çeksinler eleme usulü. En son çekilen takım şampiyon olsun. Daha heyecanlı bir şey düşünemiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: «WhiSKy»
quote:
Orijinalden alıntı: sungate
Hakan Şükür konusuna yazacaktın herhalde
Hobaaa harbiden orada yazacaktım. Bende şaşırdım bu konuyu okumuştum sadece. Neyse önemli değil siz anlamışsınız konunun gideceği yeri.
türkiye kupasını alan 1. veya 2.lig takımları bir üst lige çıkarılsın.
Tamamen kaldırılması gereken saçma organizasyon. Heyecan yok, gelir çok az, prestiji yok, statlara taraftar gitmiyor, tv yayınları çok kötü, vs..
amacınız ne sizin? türkiye kupasına büyük anlamlar yükleyip fener'i bundan mahrum etmek mi?
Kupa mantığı şöyledir. Tek maçlı elemeli olur...
quote:
Orijinalden alıntı: m_v_p
Kupa mantığı şöyledir. Tek maçlı elemeli olur...
aynen hem takımları yormaz hem heyecanlı.illa 4 büyükler alacak diye kanun yok bu diğer takımlar içinde şans oluşturuyor suprize acik yani.böyle kalsın diyenlerdenim.diğer ilgi mevzusu naparsan yap artmaz aksine yük oluşturur takımlarda , kupa dediğin böyle bisi.
Bknz. FA CUP. 3 ligden takımların bile katılmasına izin vereceksin. Bir çok tur olacak ve tek maçlı sistem olacak. Beraber kalınınca diğer takımın sahasında oynanacak. İlk turdan finale kadar yükselen bir Bank Asya liginden gelen takımı düşünün, ne kadar harika olur. Bu sistemle sadece Süper Lig'deki takımların kupayı alması hedefleniyor.
Tek maç üstünden oynanmaya devam etmeli.Çeyrek finale gelince beklenmeli normal lig bitince tarafsız sahalarda çeyrek final maçları oynatılmalı.Hemen ardından yarı final maçlarıda aynı şekilde son olarakda,Final maçı.Bu şekilde 1. ligte takımı olmayan şehirlere ulaşılmış olur hemde normal lig bittiği için herkes kupaya odaklanır.Son kalan avrupa vizesini almak için anadolu kulupleri birbiri ile kıyasıya yarışır.Bildiğim kadarı ile Türkiye kupasını alan takım kümede düşürülmüyor.Düşen bir takımda çeyrek finalde ise oda iyece bu kupa için saldırır.
fener alır.
Alsın artık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme