Şimdi Ara

Türkiye Ekonomisi 3. Çeyrekte Çift Haneli Büyüdü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye ekonomisi 2017'nin üçüncü çeyreğinde piyasa beklentisinin üzerinde gelerek %11,1 seviyesinde artış gösterdi.

    Türkiye Ekonomisi 3. Çeyrekte Çift Haneli Büyüdü!


    Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Buna göre ekonomik büyüme üçüncü çeyrekte piyasa beklentisinin üzerinde gelerek %11,1 oldu. Söz konusu artış son altı yılın en yüksek çeyreklik büyümesi olarak kaydedildi. Bazı ekonomistler %10’a yakın, bazıları da %10’un üzerinde büyüme beklerken, genel olarak beklenti ortalaması %8,5 yönündeydi.

    Zincirlenmiş hacim endeksi olarak 2017’nin üçüncü çeyreğinde %11,1 büyüyen gayri safi yurt içi hasıla (GSYH), 2011 yılının üçüncü çeyreğinde %11,6 büyümüştü.

    Türkiye Ekonomisi 3. Çeyrekte Çift Haneli Büyüdü!


    Söz konusu veriler 2016’nın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak, tarım sektörü toplam katma değeri %2,8, sanayi sektörü %14,8 ve inşaat sektörü %18,7 artış gösterdi. Ulaştırma, ticaret, konaklama ve yiyecek faaliyetlerini kapsayan hizmetler sektörünün katma değeri ise %20,7 artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %9,6 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, bir önceki çeyreğe göre %1,2 arttı.

    Yerleşik hanehalklarının ve hanehalkına hizmet eden kar amacı olmayan kuruluşların (HHKOK) toplam nihai tüketim harcamaları, geçen yılın aynı çeyreğine göre %11,7 arttı.

    Türkiye Ekonomisi 3. Çeyrekte Çift Haneli Büyüdü!


    Devletin nihai tüketim harcamaları %2,8, gayrisafi sabit sermaye oluşumu ise %12,4 artış gösterdi. Mal ve hizmet ihracatı üçüncü çeyrekte, 2016’nın üçüncü çeyreğine göre %17,2, ithalatı ise %14,5 artış kaydetti. İşgücü ödemeleri %14,4, net işletme artığı/karma geliri %33,3 artış gösterdi. %5,1 gelen ikinci çeyrek verisi, %5,4’e, aylık büyüme ise %2,1’den, %2,2’ye revize edildi.

    Türkiye’nin cari işlemler açığı, Ekim ayında 3 milyar 827 milyon dolar ile beklenenden düşük çıktı.


    Türkiye Ekonomisi 3. Çeyrekte Çift Haneli Büyüdü!


    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2017 yılına ilişkin Ekim ayı ödemeler dengesini açıkladı. Buna göre cari işlemler açığı Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre 2 milyar 191 milyon dolar arttı ve 3 milyar 827 milyon dolara çıktı. 12 aylık cari işlemler açığı ise 41 milyar 904 milyon dolar oldu. Piyasaların Ekim ayında cari açık beklentisi 4,05 milyar dolar civarındaydı.

    Aynı dönemde dış ticaret açığı bir önceki yılın Ekim ayına göre 2 milyar 796 milyon dolar artışla 5 milyar 599 milyon dolara çıktı. Birincil gelir dengesi açığı 1 milyar 73 milyon dolara yükselirken, hizmetler dengesi altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler bir önceki yılın aynı ayına göre 503 milyon dolar arttı ve 2 milyar 189 milyon dolara yükseldi.

    Kaynak: https://paratic.com/







  • şaka yapmıyorsunuz degıl mı
  • İlginç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Toplanan vergiler ile mi büyümüşüz?

    Yoksa satılan İphone ve lüks Samsung'lar ile mi?

    Arkadaş neyse... Vatandaşın artık poposuna alacak don parası yok, hala dalga geçiyor birileri.

    Ama müstahak.

    Mars'a otonom giden bonbalı yerli füze üretiyoz bizzz..!!11!11

    hocam don alacak parası yok konusunda katılmıyorum, herkesin altında mercedes bmw audi var yeni polo çıktı heryerde yeni polo görüyorum daha bayiye gidemedim, herkes cebinden iphone 8 çıkarıyor, don alacak parası yok diye beni söylüyorsan haklısın ama milleti söylüyorsan katılmıyorum.



    Bu millette para bol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • %11 büyüdüyse %11 zam verin. Rakamlarla oynanıyor, sağır sultan duymuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dumisini

    Bakıyorum da muhalifler rakamları görünce şaşırıp ne diyeceklerini saldırmışlar. Her fırsatta iktidarımıza laf edip icraatlarını beğenmeyenler görsün bu rakamları. Onlar eleştire dursun biz büyümeye devam edelim.

    Büyümenin vatandaşa yansıması olmadıktan sonra, alım gücü günden güne azalmaya devam ettikten sonra büyümenin vatandaşa ne yararı var? Ki TL değer kaybettikçe alım gücü hepten dibi boylayacak. O zaman da %20 büyüdük falan dersiniz sevinirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.