Şimdi Ara

Türkiye'deki İnanılmaz Garip Ekonomi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dolar senelerdir aralıksız şekilde yükseliyor ufak ufak

Ama son aylarda önce altın patladı sonra balon gibi indi

Bir kağıt parçası arkasında abd ordusunun gücü hariç bir şey olmayan dolar bu kadar istikrarlı Tl karşısında güçlenirken altının düşmesi falan cok garip geliyor

Enag enflasyon verilerine baktım bugün baya durum düşündüğümden de kötü ben yüzde 50 gibi düşünüyordum enflasyonu yüzde 50yi geçmiş....

Dünya baronlari piyasaya altın sertifikası denen enstrümanı sürdüğü için bence altın da artık volatil bir yatirim oldu

Adam diyo ki tamam kardesim olabilir senin elinde fiziki de olsun fark etmez ben fizikinin 100 kati 200 kati hisse altını da banka sistemine sokuyorum naaabican?

Ben mesela fiziki altin alamam evde degerli hicbir sey tutamam benim gibi bir sürü kisi eminim banka altini alıyor bu sayede adamlara altın fiyatini belirleme gücünü de vermis oluyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Amerika'da çok arkadaşım var avrupada da akrabalarkm var

Adamlar 0 kaygi

Altin gümüş hic dusunmezler faiz maiz bilmezler

Bizde 5 yasindaki cocuk enflasyon analizi kasıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bizdeki olay ekonomik kriz falan değil çünkü. Yaklaşık 85 milyon insan toplami 1 milyonu bulmayan bir grubu besleyip doyurmaya çalışıyor. Bu yüzden ürünleri yurtdışında alabileceğin fiyatın minimum 2-3 katına alıyorsun. Bitane sana bı tane devlete bitane onlara.

Türkiye'deki enflasyon bu ay itibariyle Arjantinli geçti. İran in hemen altındayız. İran daki durumu bilmeyen yoktur heralde tüm dünya ambargo uyguluyor kapalı bi ulke ve sürekli roket yiyor.

Durumu anlamak için şöyle anlatayım Afrika'da poposuna yaprak bağlayıp sabah avlanmaya giden kabile ülkelerinin enflasyonu bizdekinden büyük.

Bu ülkedeki sorun enflasyon veya ekonomi değil. Asla doymayan bir grup var ve biz Halk olarak onları beslemek zorundayız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.