Şimdi Ara

(uçtum) ilk defa uçağa binicem ne yapmam lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 24 yasindayim ilk defa ucaga binecem. istanbul sabiha dan binip antalyada inecem. bilet aldim peki daha sonra ne yapmam gerekiyor. check mheck işlemleri varmış, online da oluyormuş havaalanında da oluyomus. hangisini yapsam daha iyi olur? iki kisilik bilet aldim annem ve ben. havalanina kac saat önce gitmek gerek ve oraya gidince ne yapmak gerek?

google dan bakiyom hicbisey anlamadım karmakarışık terimler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6024C990 -- 2 Mayıs 2025; 22:29:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında yapacakların çok basit fakat çok fazla terim ve değişken var. İlk olarak, bilet aldığın sırada bagaj seçimi yapmış olman gerekiyor. Bunu götürmeyi planladığın bagaja göre yaptın mı? Ve ne seçtin?

• Uçuştan 24 saat önce online checkin açılır. Hangi hava yollarından bilet aldıysan onun web sitesinde işlemleri adım adım yazıyorlar.

• Toplam 2 check in var
    Birinde telefondan hallediyon
    Diğeri orada gişeler var oradan yapıyorsun
    Ben de pek binmedim 🤭🤭🤭

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

bi laptop çantası ile laptop goturcem

• uçak düşerse olabilcek en kötü şey ölmek dostum, ve bunun için yapabilceğin hiçbi şey yok. mesela araba çarpacaktır bi refleksle kendini sağa sola atıp kurtulma şansın var, ama uçakta yapabilceğin hiçbi şey yok. ondan dolayı çok stres olmanın da anlamı yok. düşerse ölürsün işte. yapcak bi şey yokken stres olmak da anlamsız

ps: sadece başlığı okuyup olayı can güvenliği çekingenliği olarak algılamam çok iyi adam sadece süreci soruyomuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 28 Nisan 2025; 20:56:4 >
  • O zaman yapacakların oldukça kolay. Şöyle genel anlatmaya çalışayım.

Uçuş için sahip olman gereken iki belge var. Birincisi bilet. Bunu zaten aldın. İkincisi ise "boarding pass" yani biniş kartı. Bunu almak için check-in yapman gerekiyor, onu da uçağa bineceğine dair yoklamaya katılmak olarak düşünebilirsin. Check-in işlemi uçuştan bir süre önce açılıyor, genelde 24 saat ve uçuşa birkaç saat kala kapanıyor. Bunu havaalanındaki kontuarlardan (gişelerden) ya da online olarak telefonundan vs. yapabiliyorsun.

Check-in işlemi sonrası sana bir "boarding pass" veriyorlar. Biniş kartı. Uçağa binmek için gerekli olan biletin bu. Check-in işlemini online yaparsan telefonuna geliyor bu, QR kod okutabiliyorsun. Kontuardan yaparsan işlemi, fiziki olarak bilet şeklinde veriyorlar. Valizin olmadığı için kontuar sırasına girmene gerek yok. Online check-in yapıp güvenliklerden direkt geçebilirsin.

Uçuşun İstanbul - Antalya olduğu için, havaalanına gittiğin zaman "İç Hatlar - Gidiş" terminalini bulman gerekiyor. Daha sonra havaalanına girmek için güvenlik kontrolünden geçeceksin. Standart, kemer çıkar, çantadan laptop çıkar şeklinde. Güvenlik görevlileri yönlendirecektir zaten.

Biniş kartını almış olacağın ve valiz bırakmayacağın için havaalanı içinde doğrudan kapılara yönelebilirsin. Kapılardan önce ikinci bir güvenlik kontrolünden geçeceksin. Burada biniş kartına ve kimliğine bakılacak, bu alana yolcu olmayanlar alınmıyor çünkü. Kimliğini yanına almayı unutma! Yine aynı güvenlik kontrolü, kemer çıkar, laptop çıkar şeklinde. Fakat bu alana 100ml'den büyük sıvılar alınmıyor örneğin, yanıcı maddeler vs. de limitli. Check-in yaparken sana bu bilgileri gösteriyor, onları okuyup öğren ki, uçuş öncesi parfümünü falan atmak zorunda kalma.

İkinci güvenlikten geçtikten sonra televizyon ekranlarından kendi uçuşuşunu bulup, hangi kapıdan uçağa binmen gerektiğini öğrenmen gerek. Bazen aynı rotaya, kısa süre içinde birden fazla uçuş olabiliyor, o yüzden doğru uçuşa baktığına emin ol. Daha sonra kapı numaran neyse, işaretleri takip ederek o kapıyı bulup "boarding" yani uçağa alımı bekleyeceksin. Eğer çok erken gittiysen uçağa bineceğin kapı henüz belirlenmemiş olabilir, o durumda ekranlara yakın bir yerde oturup bekleyebilirsin.

Boarding başladığı zaman anons yapılacak. Zaten kapıda insanların sıraya girdiğini göreceksin. Kapıda sıra sana gelince tekrar bir boarding pass ve kimlik kontrolünden geçeceksin. Daha sonra ya köprü ile doğrudan uçağa yürüyeceksin, ya da otobüsle uçağın yanına gidip uçağa merdivenle bineceksin. İçeride koltuk sıranı ve koltuk numaranı bulup, koltuğuna oturacaksın. Çantanı ya koltuğun altına, ya da baş üstündeki dolaplara koyabilirsin. Kalkış ve iniş sırasında kucağında eşya bulundurmana izin vermiyorlar. Kemerini takıp bekleyeceksin. Güvenlik anonslarını dikkatlice dinlemeyi unutma.

Sabiha'dan son zamanlarda uçmadım, yoğunluk ve güvenlik durumları nasıl hatırlamıyorum. Fakat genel olarak uçuştan 2-3 saat önce havaalanına varmış olman gerekiyor. Bayramlarda, özel günlerde yoğunluk olduğu için daha da erken gitmek gerek. İyi yolculuklar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 29 Nisan 2025; 13:56:9 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 25 sene evvell terhis olurken eve uçak ile dönmeye karar verdim.

Evdekilere 10 gün sonra geleceğimi söylemiştim.

İlk defa uçağa binecektim. Zira o zamanlar uçağa binmek lüküstü.

Gaziantep - İstanbul Yeşilköy Havalimanı' na uçakla geldim.

Vardığımda gece olmuştu zaten.

Gecenin bir vakti evin kapısını çaldığımda ablam açtı ve çok şaşırmıştı.

Yemek yedikten hemen sonra garaja inip beni 7 aydır bekleyen 1998 model model Polo Sportyline 1.4 16V Fırtına Gri aracıma atladığım gibi gecenin bir vakti şehri turlamıştım...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Hacı abi sen bi otobiyografik roman yaz kurtul bence bütün hayat hikayeni ezberledik artık

• Kısa mesafe uçuş. Bindiğin gibi ineceksin, problem yok.
    2-3 saat önce havalimanına gelmek yeterli.

YouTube'da süreci anlatan video olmalı, onlara bir göz atabilirsin.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

seneler evvell terhis olurken eve uçak ile dönmeye karar verdim.

Evdekilere 10 gün sonra geleceğimi söylememiştim zira heç kimseciklerin haberi yoğ idi

İlk defa uçağa binecektim. Zira o zamanlar uçağa binmek löküstü.

Kıbrıs- İstanbul Yeşilköy Havalimanı' na uçakla geldim.

Vardığımda gece olmamıştı, zira gündüz idi zaten.

Gecenin bir vakti deel de, gündüzün evin kapısını çaldığımda aplam deel de kimin açtığını hatirlemirem

Yemek yedikten hemen sonra garaja inip beni 7 aydır bekleyen 1998 model model Polo Sportyline 1.4 16V Fırtına Gri aracıma atlamamıştım zira ben çulsuz ve garip bir genç idim ve tomofobilim de yoğ idi ve havaalanında bile cebimde bej guruş yoğ idi de, eniştem beni arabasıyla gelip almıştı.. şansa o da oralarda dolaşıyormuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 29 Nisan 2025; 19:46:38 >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

sağolasın hocam yeterli bi cevap oldu

• arkadaşlar uçtum. ilk ucus olunca heycanlı oldu. pilot baya sert kaldırdı uçağı G kuvvetini hissettim bayılacak gibi oldum. uçus boyunca etkiledi beni basınç. 9G kuvvetine nası dayanıyolarmış hayret ettım savaş pilotlarına.

istanbuldan antalyaya 50 dk'da geldik. türbülans korkutmadı sadece çat çut ses yapıyo deprem oluyo gibi titretiyo o kadar. sadece basınçtan dolayı baş dönmesi bayılacak gibi olma durumları korkuttu benı o kadar.

inerken herkes alkışlıyomuş onu da sevdim. kısacası uçak güzel ama çok uzun uçuşlar ( 8-10 saat ve üzeri ) hiç çekilmez gibime geliyor. tekrar istanbula dönerken otobusle gidicem. kara yolu her zmana daha iyi

• THY bir sandviç vermeye devam etsin

(uçtum) ilk defa uçağa binicem ne yapmam lazım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yokizm kullanıcısına yanıt
    afiyet olsun. THY eskiden yemek veriyodu, 2010 zamanları. iş için İstanbul Ankara arası çok uçtum çok yemek yedim uçakta. sonra kestiler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokizm kullanıcısına yanıt

kaç paraya yedınız bu menuyu? ben fiyatlara baktım pek makul degıldı

• Ücretsiz hocam, Azal (Azerbaijan Airlines) firmasın dan.

Standart veya Özel ayrımı yok.

Şarap bile veriyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.