Şimdi Ara

Türkiye'deki fiber ağ uzunluğu 657 bin kilometre oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'deki fiber ağ uzunluğu 657 bin kilometre oldu
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) 2025 yılı üçüncü çeyrek elektronik haberleşme verilerini değerlendirdi. Uraloğlu’nun açıklamasına göre, Eylül 2025 sonu itibarıyla elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmeci sayısı 408 olarak kayıtlara geçti. Bu işletmecilere verilen toplam yetkilendirme sayısı ise 757 oldu.

Mobil abone sayısı 99 milyonu aştı

Üçüncü çeyrek sonunda sabit telefon abone sayısı 8,5 milyon, mobil abone sayısı ise yaklaşık 99,1 milyon olarak hesaplandı. Aynı dönemde mobil hatlardan yaklaşık 80,7 milyar dakika, sabit hatlardan ise 1,2 milyar dakika trafik gerçekleşti. Böylece Türkiye genelinde mobil ve sabit hatlar üzerinden toplamda yaklaşık 82 milyar dakikalık konuşma yapıldı.

Ayrıca Bkz.İran, Starlink’i hedef aldı: Askeri düzeyde karartma yapılıyor

Geniş bant internet abone sayısı ise 98,2 milyona ulaştı. Bunun 20,9 milyonu sabit, 77,3 milyonu mobil abonelerden oluştu. Toplam internet abone sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 artış gösterdi. Abone artışında en dikkat çekici kalem “eve kadar fiber” bağlantılar oldu. Bu alandaki abone sayısı yüzde 26,3 artarken, kablosuz telsiz internet (sabit) abonelerinde de yüzde 26,1’lik güçlü bir yükseliş kaydedildi.

Fiberde büyüme sürüyor

Bir önceki yılın aynı döneminde yaklaşık 588 bin kilometre olan fiber ağ uzunluğu, 2025 yılı üçüncü çeyreğinde 657 bin kilometreye ulaştı. Böylece fiber altyapı yüzde 11,7 oranında büyüme gösterdi. Bir önceki çeyrekte ise toplam fiber ağ uzunluğu 638 bin kilometreydi. Bunun 496 bin km’si Türk Telekom, kalan 142 bin km’si ise diğer işletmecilerindi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2024-2028 Dönemi Stratejik Plan Taslağı'na göre fiber altyapı uzunluğunun 2028 yılına kadar da 850 bin kilometreye çıkarılması hedefleniyor. 2024 yılı hedefi 600 bin kilometreydi.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/turkiyedeki-fiber-ag-dunyanin-cevresini-16-kez-dolasacak-uzunluga-eristi/3797867

• diğer verilerde kullanıcı sayısı belirtirken, fiberde kaç kilometre döşendiği bildiriliyor.
    neden kaç hanede fiiber kullanılıyor açıklanmıyor veya adsl e oranı?

son yıllarda fiber çalışmalarına tanık oluyoruz evet ama binaların arasından havadan sarkan kablolar ile de hizmet verilmeye çalışılıyor, bunuda görüyoruz.
  • www.btk.gov.tr
    Elektronik Haberleşme Pazar Verileri - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
    https://www.btk.gov.tr/pazar-verileri
    öyle bir rapor yok eklenmemiş

• bizim köyden çanakkaleye fiber hat geçirdiler ama bizim köye fiber internet vermediler bu nasıl iş?

• son bir yılda gaza bastılar bize de geldi fiber kutu konuldu ancak hala aktif değil  hala yetersiz çoktan 1 milyon km yi geçmeliydik umarım her eve gelir binaya kadar fiber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apsny -- 19 Ocak 2026; 15:23:00 >
  • Yaptıkları ekleri de mi sayıyorlar acaba 🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 2018 tasindik 5 6 yildir fiber iyiydi.en azindan idare ederdi.. son 1 yilda cop oldu youtube bile takiliyor birde 100mbit olacak bunlar tam serefsiz..ozellikle aksam 7 ve 12 araliginda tv lerin prime time dedikleri zaman sanirim artik internet kaldirmiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim bina da yok mesela olmaması için sebeb de yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kalp temiz olursa dilden güzel sözler çıkar. İMAM ALİ

Ne zaman bir bardak soguk su içerseniz beni hatırlayın İMAM HÜSEYİN
  • daha ipv6 yüzde 3-5 seviyelerine zar zor 15 yılda gelmiş, adamlar inanılmayacak kmler söylüyor.

herhalde santralden yapılmış binaya giden ve binadaki hub ile 200 daireye ayrılanı da 200 x (santral-bina arası+evlere kadar olan mesafe) diye ölçüyorlardır, hatta her dairede 4 kişi yaşıyor varsayıp 4le de çarpılabilir...

şehrin uzağında turizm bölgesinde ipv6 var, şehrin en merkezi konumunda, 40 yıllık yerleşkesinde ipv6 da yok, ftth de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estf -- 13 Ocak 2026; 22:42:35 >
  • İzmir de hızlı gelisen bir lokasyonda 10 senedir yaşıyorum. Daha önce de TTNET fiber vardi ama çok pahaliydi ama bu ay süperonline fiber altyapı döşedi ve kampanyalı 1000 megabit e geçtim şuan wifi de PC için 800 cep telefonu için 330 megabit download 50 megabit upload alıyorum 80-100 gb oyun dosyası 30dk da inmiş oluyor pc ye
    Demek ki onceden taş devri yaşıyormuşuz tek endişem taahhüt bitince fiyatı ucurmalari

• Ama sizin sokağınızda değil. 😅

• İzmirin merkezindeyim fiber falan yok işleri güçleri rakamlarla insanları aldatıyorlar sokaktaki elektrik kablolarınımı hesaplıyorlar

• diğer verilerde kullanıcı sayısı belirtirken, fiberde kaç kilometre döşendiği bildiriliyor.
    neden kaç hanede fiiber kullanılıyor açıklanmıyor veya adsl e oranı?

son yıllarda fiber çalışmalarına tanık oluyoruz evet ama binaların arasından havadan sarkan kablolar ile de hizmet verilmeye çalışılıyor, bunuda görüyoruz.

• Biz fiber interneti göremeyeceğiz galiba bu gidişle. Gelen giden yok hala.

• Telekom saçma sapan bir fiber dönüşüm sürecine girdi. Saçma sapan projelendirme ile altyapı çekiyorlar. Altyapısı kötü olan bakır altyapılarda dilekçe verilse dahi FTTH dönüşüm yapamıyorlar. Çünkü bütçeleri bitti. Turknet zaten parayı vermiş taşerona isterse yatsınlar umurlarında değil.

• Millete attıkları kazık fiber kablonun uzunluğunu çoktan geçti puhahaha 😂😂😂😂😂 dünya wifi 7 ye geçti geçecek daha yeni wifi 6 modem verdiler

• Hala VDSL kullanıyorum... Sözde fiber kutusunu gelip kurdular her yerden fiber adresinizde diye bilgi geçiyorlar başvur diyorlar başvuruyoruz red yiyoruz 1 aydır üstelik beceremedikleri şeyden dolayı internette kopma ve hız düşüşü yaşıyorum...

• Depoda duran fiber makaralarının uzunluğu dahil edilmiş herhalde, resmi belgelerde hiç böyle bir kayıt yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcangokgoz -- 14 Ocak 2026; 14:29:35 >
  • Apt alt yapısı TT gittim genel müdürlüğe dedim bakın apartman içi tesisat yok herkes dışarıdan giriyor apt a bile sokak başından dışarıdan geliyor dedim kadın ne dedi e sen netspeed kullanıyorsun Ben sana işlem yapmam dedim ıslak imza fiber talep e gene sen müşteri değilsin

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.