Şimdi Ara

Türkiye'deki cep telefonu ağı, deprem sonrasında sınıfta kaldı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
1
Favori
7.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana bi söylesinize neyde sınıfta kalmadıkki A dan Z ye kadar herşeyde sınıfta kaldık heleki teknolojide baya bi geriyiz teknolojiyi boşverin dünyayı beslicek tarım ve hayvancılığımız vardı onlarda yerlerde sürünüyor

• Depremden 10 dakika sonra Turkcell hattından annem(Manisa'dan) benim Vodafone hattımı(İstanbul) aradı rahat rahat konuştuk sonrada başkalarıyla sıkıntı olmadan konuşabildim,bahsedilen sıkıntılar ilk 5 dakikada oldu sanırım..

• Bunlarin hepsi goz boyama zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde şöyle bir durum var bilmem dikkatinizi çektimi..

Operatörlerden bu konuda hiç açıklama gelmedi. Duyan, bilen varmı? Yani btk ortaya çıkıpta gayet normal karşılayın bu durumu diyor özetle bunu anladık. Asıl sorumlu olanlar yani operatörler nerede peki, neden bu kadar şikayet varken kendilerini savunmuyorlar. Veya daha detaylı bilgi paylaşmıyorlar. Gsm teknolojisinin kapasitesi bu kadar, daha fazlası olmaz diyorlarsa bunuda açıklamaları lazım. Veya yatırım yapmanız gereken durumlarda yatırım yapmamanızın sebepleri nelerse çıkın açıklayın.!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 25 Mayıs 2014; 21:43:18 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bakan dumanla haberleşme çağında kaldığından normaldir.

• Halbuki bir çok operatör bedava dakika vermişti ama kullanılamadı malesef.
  • Durağan ortamda kalitemiz ABD ile yarışabilir tüm ülkeler birbiri ile yarışır o konuda.
    Önemli olan yoğunlukta durum nedir?

Turkcell kullanıcısıyım. Bir maça gittiğimde devre arasında, mola da vs cep telefonu internetini kullanamıyorum çünkü benim gibi en az 10.000 kişi saldırınca internet çöküyor.

Vodafone buna bir çözüm getirdiğini ddaa eden reklamlar yapmıştı 1-2 sene önce ancak anlaşılan o ki onlarda sınıfta kalıyor.

Ha birde şu var, ABD de bir kriz olduğunda onlarında şebekeleri çöküyor.
    Mesela 11 eylül saldırılarında gerek, kablosuz gerek kablolu iletişim altyapıları yoğunluk sebebiyle çökmüştü.
  • Iki tane benzer telefon düşünün. Kasa olarak aynı ama birinin teknik özellikleri daha düşük.

Amerika ile yarışıyoruz diyorlar ama durum ortada. Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım.

• Devletin yerinde olsam bunlara hayvani bir ceza keserim belki o zaman akıllanıp reklama yatıracaklarları tonla parayı hizmete yatırırlar

• Ne zaman sınıfı geçmişti ki?
  • Ne doğru gidiyorki ülkede telefon operatörleri dogru gitsin.

• Konuyu yeni gördüm,Gökçeada da yaşıyorum,tanıdıklarım bana ulaşmadan önce kriz geçirdiler,fakat 20 dakika sonra hatlar düzeldi.Fakat 5 dakika bile birini merak ettiğiniz çok uzun bir süre.Gsm şirketlerinin bu işe biran evvel öare bulması lazım,şirket ismi önemli değil tamamında aynı şey yaşandı.

• Avea hattım var depremden bir kaç dakika sonra arama yapmaya çalıştım olmadı.Bizde malesef kalite olarak en dandik sistemler mevcut.
  • Ya Rezillik Avea Kullanıyorum Abi Deprem Oldu Bursadayım Annem Bağrıyo Telefonu Al Ama Bilmiyor Telefon Çekmiyor Allah Korusun Bişe Olsa Ne Arayacagız Ne Ulaşacagız Ölüp Gidicez Abi Sadece Buda Değil Turkcellide Vadofonuda Cekmıyo Bimcell Bile Tamamen REZİLLİK.
  • Vodafone çıkmış 4G reklamı yapıyor.Ulan afet anında daha görüştürme yapamıyorsunuz
  • firmalar reklamlara yatiracaklari parayi altyapiya yatirsaydi boyle bir rezillik ortaya cikmazdi.

• Avea sınıfta kaldı

• turkcellin facede duvarına yazarak eleştri yaptım hemen silmişler adi herifler yorumumu anca reklam yapsınlar
  • Yazılanların hemen hepsini okudum. Maalesef bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz çoğumuz.

Çoğu insan demiş ki "altyapılarını bu gibi durumlar için hazırlasınlar". Değil özel sektör, hiçbir devlet sektörü hiçbir zaman böyle bir durum için yatırım yapmaz, yapmayacaktır da. Çünkü sizin isteğiniz aynen şuna benziyor. Ankara- İstanbul otoyolu 40 şerit gidiş, 40 şerit de geliş olsun. Böyle bir şeyin olması inanılmaz büyük bütçeler gerektirdiği gibi teknik olarak da imkânsıza yakındır. Hanginiz, "Aman düğün , nişan, bayram vs. olur, akrabalar yatıya ya da oturmaya gelirler" diyerek 3+1 ev yerine, 30 oda 10 salonlu bir ev almayı düşünürsünüz? Buna da aynı mantıkla bakmak lazım. Bazıları da sanki sadece ülkemize mahsus bir durummuş gibi yorum yapmış. Emin olun dünyanın her yerinde bu durum aynıdır.
    Sizin dediğiniz gibi bir durumda sorunsuz görüşme yapılabilmesi için mevcut kapasitenin en az 10 kat arttırılması gerekir. Bu ne demektir biliyor musunuz? Sadece Turkcell’in 100 Milyar $’dan fazla yatırım yapması gerektiği anlamına gelir. Tabi iş bununla da bitmiyor. Bunların gideri var, bakımı var, bakımını yapacak insan kaynağı ihtiyacı var, vs. Onu da bırakın, 2G’de teknik olarak mümkün değil. Çünkü bir istasyonun yayın yaptığı yere 10 istasyon kuramazsınız, frekanslar birbirine girer. Başka frekans kullanmak isterseniz ya cihazınız desteklemez ya da zaten başka kurum ve teknolojiler tarafından kullanılmaktadır. 3G’deki durumdan tam emin değilim ama onda da teknik olarak sınırlar mevcut. Onu da geçtim, koca mahalleye kurulacak ve evinizdeki televizyondan 10 kat daha az radyasyon yayan bir cihaz için işçiyi, polisi jandarmayı taşlayan adamlar, aynısından 10 tane kurulmasına razı olacaklar mı?
    Bu arada operatörlerde acil durum için öncelikli numaralar vardır. Örneğin ilin valisi, emniyet müdürünü , belediye başkanını vs. arayacak. Onların hatları santralde tanımlı olduğu için çağrıları önceliklendirilir ve konuşma gerçekleştirebilirler. Ayrıca uydu telefonu ve telsiz gibi bağlantılardan da faydalanırlar.
    Tamam kabul, hepimiz ailemizi sevdiklerimizi merak ederiz ve durumlarını öğrenmek isteriz. Peki, ulaştık diyelim ve alternatifleri bir değerlendirelim.

1. Herhangi bir sorunları yoktur. İçimiz rahatlar ama şebekeyi boşuna meşgul etmiş oluruz.
    2. Deprem sebebiyle oluşan cam kırıkları, eşya düşmeleri, korku ve panikten kaynaklı durum yaşanmış olabilir. Yakınsanız gider hastaneye götürürsünüz. Ama zaten yakınsanız ve gidebilecek durumunuz varsa telefonu meşgul etmeye gerek duymazsınız. Ayrıca durumları ağır değilse kendi imkânlarıyla da bir yerlere gidebilirler. (Hastane vs.)
    3. Allah korusun en kötü senaryo, bina çökmüşür. Bu durumda zaten çoğu kimse telefonu kendi vücuduna yapışık olmadığı için telefona ulaşma imkânı olmayacaktır. Hadi diyelim ulaştınız ve durumları gerçekten kötü. Ondan sonra ne yapacaksınız? Yakındaysa bir üstteki senaryo geçerli ki dediğim gibi aramaya ihtiyaç duymadan da kontrol edebilirsiniz.

Uzaktalarsa da yola düşeceksiniz ki bu durumda da trafik olacağı için ulaşmanız zor olacaktır. Ulaştınız diyelim bireysel olarak yapabileceğiniz şeyler çok kısıtlı olacaktır.
    “112’yi ararım” diye düşünebilirsiniz. Birincisi 112’yi arasanız bile size en yakın istasyona bağlanacağı için bir faydası olmayacaktır. Şimdiye kadar yazdıklarımın hepsini geçtim. 112, 155 vs bir yerleri aradınız. Onlara ulaşabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Oradaki operatör sayısı bu yükü kaldırabilecek midir? Ya da santraline aynı anda kaç çağrı gelebiliyordur? Gördüğünüz gibi iş sadece GSM operatörlerine bağlı bir durum değil.

Benim tavsiyem bu gibi acil durumlarda çok önemli bir durum varsa öncelikle 3G üzerinden haberleşme denenmeli. Eğer sesli görüşme yapamıyorsanızhttp://www.turkcell.com.tr/servisler/turkcell-guvenlik gibi bir uygulama üzerinden internet vasıtasıyla üstelik yerinizi de tam koordinatlarıyla bildirerek ilgili kurum ya da kişilere ulaşabilirsiniz. Onun haricinde sevdikleriniz ve de yakınlarınızla iletişim için sms ya da whats app tarzı uygulamaları tercih etmelisiniz. Unutmayın ki yaptığınız her gereksiz çağrı, belki de onlarca canın kaybolmasına neden olacak.

• Eklemeyi unuttum. Bundan yıllar önce Hıncal Uluç ya da Fatih Altaylı yazmıştı. NY ya da Washington'da valiyle mi belediye başkanıyla mı ikisinden biriyle konuşuyorlar. Konu kışın karla mücadeleye geliyor. "Kaç aracınız var karla mücadele için?" gibisinden bir soru soruyor bizimki. Gelen cevap "Hiç aracımız yok. Yılda iki gün kar yağacak diye o kadar parayı sokağa atamam."
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.