Şimdi Ara

Türkiye'deki cep telefonu ağı, deprem sonrasında sınıfta kaldı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
1
Favori
7.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cep telefonlarında sorun yok. Sonun sabit hatlarda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet normal bir durum, gelişmiş ülkelerde bile yaşanıyor bu sorun, Türkiye'ye özgü birşey sanmayın... hiç bir baz istasyonu ani olaylar yüzünden yaşanan ağır akımı sağlayamıyor.
    Hiç bir şirket nadir durumlar için fazladan yatırım yapmaz... ara sıra yaşanacak ağır akım için bir yılın 365 gününden, 364 gününde boş kalan baz istasyonu kurmaz. Sizin burda boş boş ağlayışlarınızı önlemek için gidip fazla para yatırmaz. Çoğunuz hayatınızda ilk kez böyle bir sorun ile karşılaşmışınızdır, çok mu çaresizliğe düştünüz? Telefonunuzu bir saat kullanamayınca deprem yüzünden daha fazla kişi mi yaralandı/öldü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 24 Mayıs 2014; 21:53:10 >
  • hep paralel bunlar hep paralel :D

• Ben bununla ilgili bir şey anlatmak istiyorum aslında biraz konu dışı olacak.Şöyle.Ben Boluda oturuyorum.Oturduğumuz evde ses yalıtımı yok yani yan komşu ne konuşuyorsa çok net duyabiliyorsun.

Bir kaç ay önce kasım ayında küçük bir deprem olmuştu.Şiddeti 4 civarı gibi.Gece 12 gibiydi saat.

Yan komşuda da misafir bir genç kadın var.Bu kadına o gece o kadar sinir oldum ki neden derseniz şöyle.

Depremden sonra bu kadın çıkardı cep telefonunu önüne geleni arıyor.

Alo duydunuz mu , alo hissettin mi yok alo nerdesin yok alo korktun mu... 3 - 4 kişiyi aradı.Bir sürü gereksiz muhabbet.

Yav zaten şiddeti çok küçük bir deprem.Zaten medya bile vermesi ertesi sabah.

Kalkıp kadının ağzına tekmeyi geçirecektim.

Bu yüzden anlatmak istedim. Bunun gibiler yüzünden iletişim ağı çöker tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 24 Mayıs 2014; 22:06:08 >

• Radyo linkler ossuruktan bile etkilendgi icin aninda istasyon dusuyr o istasyona bagli diger onlara bagli diger bu sebepten sarsilmyan yerlerdekide gidiyr maalesf bu dunyanin heryernde boyle dunyada hc gsm sirketi radyo linkleri haricinde haberlesme yapamiyr..yani nasil baz istasynlri sehrn disina tasinmiyrsa bu tarz dogal afetlerde istasyonlarin gitmesine engel olunamiyr..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EzoBride

Normal mi karşılıyormuş Daha büyük bir depremde cep telefonuna ağır bi şekil ihtiyaç duyacağımız ortada ki eğer kullanamayacaksak ne anladım operatörlerden anca reklam reklam.. Dumanla haberleşiriz artık DUMAN la

Allahtan ülke olarak çok iyiyiz. Bak 1200 yıl önceki devletlere, en iyi örnek.
  • Siyasilere ve yoneticilere gore normal olan seyler nedense vatandasa hep anormal geliyor.simdi soruyorum size bizmi anormaliz yoksa onlarmi normal ?

• Operatörlerin alt yapısı dünya ile kıyaslayınca kötü değil ama bizim halkın panik yapıp sağ solu arama yüzdesi dünya ortalamasının çok üzerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: jüpiter

Türkiye burası,her şeyi doğal karşılıyorum;yabancılık çekmiyorum.

Bu konuyla ilgili mesajımı mobil operatörler kısmına da yazdım buraya ekleyim Bankalar ve bu mobil operatörleri birbirine benzetirim.Banka herkesin parasını aynı anda çekmeyeceği,operatörde tüm kullanıcılarının aynı anda konuşmayacağı mantığıyla çalışır,belli bir sayı vardır.ondan sonra işler kopar işte.

Hocam bu nasıl bi yorum
  • Bende depremden sonra (15-30 saniye) arama yapmıştım hemen annemi aradım sorun çıkarmadı. Sonra yolda yürürken (2-3 dakika sonra depremden) arama yaptım ve yoldada bir sürü kişi arama yapıyordu hiç bir yere ulaşılamıyordu. Turkcell kullanıyorum bende böyle olmamalı daha saglam alt yapı olmalı bence.

Edit : Balıkesir / BANDIRMA'lıyım burasıda baya sallandı bi evde yalnızdım şansa bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr0n -- 24 Mayıs 2014; 22:57:45 >
  • CODY kullanıcısına yanıt
    Hocam sitemli bir yorum.

Neden her işimiz eften püften,lakayıt.Düşünülmüyor mu,olağanüstü durumları ve önlemlerini neden almıyorlar.Sanrım siz başka türlü anladınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Kite Runner

quote:

Orijinalden alıntı: southbeachFL

quote:

Orijinalden alıntı: marantz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marantz

quote:

bu yüzden uydu telefonum var.

uydu telefonu olsa kime ulaşıcan? normal hatlar hariç

ailemde var hocam

vay be. helal olsun belediye telsizi gibi takoz ile mi geziyor ailen yanında

birazcık bilginiz olsun.
    http://www.iridium.com/default.aspx

Maholarla muhatab olma.

maholar adamı banlar ama

• türkiyede ne düzgünki buda düzgün olsun.

• btk başkanı
    tam bu ülkenin devlet kurumuna layık açıklama yapmış

hiç şaşırtmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

btk başkanı

hiç şaşırtmadı

Arkadaş daha ne açıklama yapmasını beklerdinki, olayı anında akp düşmanlığına çeker gibi yapıyorsun.
    Ne yani Avrupa da amerika da, deprem anında cep telefonu hatları çökmüyormu? Gözünlemi gördün

• quote:

Orijinalden alıntı: pasa_

Avea da deprem sonrasında arama yaptım konustum. Full çekiyordu. Bir sıkıntı yaşamadım. İstanbul da yaşıyorum

istanbul' un neresinde yaşıyorsun merak ettim?

Kadıköy/Göztepe' de, Beyazıt'da, Şişli' de arama yapılamıyorsa nerede yapılıyordu? Nerde çalışıyordu bu avea? ??

• quote:

Orijinalden alıntı: The Mentalist

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

btk başkanı

hiç şaşırtmadı

Arkadaş daha ne açıklama yapmasını beklerdinki, olayı anında akp düşmanlığına çeker gibi yapıyorsun.
    Ne yani Avrupa da amerika da, deprem anında cep telefonu hatları çökmüyormu? Gözünlemi gördün

lelelel
    akp düşmanlığı lelelelel

devlet=/=hükümet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 25 Mayıs 2014; 0:37:05 >
  • harranlı emine harwardlı emily geldi aklıma vah vah

• Değerli arkadaşlar...

1999 depreminden beri İstanbul genelinde ilk defa cep telefonu hattı talebi bu kadar arttı.
    Herkesin telefona sarıldığında tüm talepleri karşılayan bir şebeke biraz hayalpereslik gibi geliyor bana...

• Bu olaydaki sıkıntı radyolinklerde değil bence, santrallerdeki yoğunlukta. Çünkü deprem anında ve hemen sonrasında görüşmelerde sıkıntı olmamış. Biraz zaman geçtikten sonra sıkıntı olmuş. Bu da bence herkesin birbirini aramaya başlayıp santrallerdeki ses trafiğini arttırmasına işarettir. Hani radyolink sıkıntısı değildir.

Jandarma'da iken radyolinklerin sıkıntı çıkardığını da gördüm tabi, dağ tepesinde bir fırtına çıkıyor radyolinkleri sabah yerde görüyoruz. Telsizler çalışmıyordu bir daha aylarca. :D Hatta Haruna'da idi sanırım kopup parçalanmış radyolink anteni sanırım bir oda kadar falan vardı.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.