Şimdi Ara

Türkiye’deki bankacılık uygulamalarını hedefleyen Android virüs tespit edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
6.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
27 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’deki bankacılık uygulamalarını hedefleyen Android virüs tespit edildi
    Türkiye’deki Android kullanıcılarını etkileyen oldukça tehlikeli bir virüs tespit edildi. Android cihazlardaki GodFather adındaki malware yazılımının yeni versiyonu doğrudan Türkiye’deki bankacılık uygulamalarını hedef alıyor. Bankaların mobil uygulamasına girmek isteyen kullanıcılar sahte uygulamaya yönlendiriliyor ve bilgileri ele geçiriliyor.



    GodFather virüsü nasıl çalışıyor?



    GodFather’ın yeni sürümü, telefonda yüklü olduğu tespit edilen bankacılık uygulamalarını tespit ediyor. Açık kaynaklı VirtualApp, XposedBridge gibi araçları kullanarak bu uygulamalar üzerinde sahte bir sandbox ortamı yaratıyor. Kullanıcı bankanın mobil uygulamasını açtığında karşısına sahte arayüz geliyor; tüm dokunuşlar ve girişler gerçek zamanlı olarak kötü niyetli operatörler tarafından izleniyor. Kullanıcı adı, şifre, PIN, dokunma olayları ve uygulama tepkileri takip ediliyor.



    Türkiye’deki bankacılık uygulamalarını hedefleyen Android virüs tespit edildi
    Bu virüs banka hesabınızın şifresini ele geçirmekle kalmıyor aynı zamanda izinsiz para transferi gerçekleştiriyor. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekrana “Uygulamanız güncel değil. En yeni sürüme güncelleyin” gibi uyarılar veya boş siyah ekran getiriliyor. Ekranda bu uyarı gözükürken arka planda kötü amaçlı kişiler tarafından para transferi yapılıyor. Kullanıcıların hesaplarındaki paralar boşaltılıyor.



    Zimperium’da yayınlanan makaleye göre GodFather virüsü ile Türkiye’deki 12 farklı bankacılık uygulaması hedef alınıyor. Bu virüs bu bankaların mobil uygulamasında sahte arayüz üzerinden dolandırıcılık gerçekleştiriyor. Bu saldırı, eski overlay (üzerine bindirme) yöntemlerinin ötesine geçerek kurban cihazda tamamen izole edilmiş sanal ortamlarda çalışıyor.



    Türkiye’deki bankacılık uygulamalarını hedefleyen Android virüs tespit edildi



    GodFather virüsünün hedef aldığı bankacılık uygulamaları neler?



    Türkiye’deki bankacılık uygulamalarını hedefleyen Android virüs tespit edildi




    • Ziraat Bankası

    • Akbank

    • Garanti BBVA

    • İşCep

    • Halkbank

    • Fibabanka

    • ING Mobil

    • Kuveyt Türk

    • Şeker Mobil

    • Türkiye Finans

    • Birbank



    GodFather virüsü nasıl yayılıyor?



    Türkiye’deki bankacılık uygulamalarını hedefleyen Android virüs tespit edildi
    GodFather virüsü sahte APK’lar aracılığıyla yayılıyor. Farklı amaçlara hitap eden uygulamalara ekleniyor. Uygulamayı kullanabilmek için “tam erişim izni” istiyor. Bu izni verdikten sonra telefonunuza GodFather virüsü yayılıyor.



    Ayrıca Bkz.Nintendo Switch'e iOS yüklendi: "Dünyanın en yavaş iPhone'u"



    Örneğin bir MP3 indirme uygulamasında müzik indirebilmek için bu uygulamanın tüm izinleri açmanız gerektiği ve tam erişim iznini nasıl verebileceğiniz gösteriliyor. Bu izni veren kullanıcıların cihazına GodFather virüsü yükleniyor ve bankacılık uygulamalarında sahte arayüzler oluşturuluyor.



    Türkiye’deki bankacılık uygulamalarını hedefleyen Android virüs tespit edildi



    GodFather virüsünden nasıl korunursunuz?




    • Uygulamaları yalnızca Google Play Store ve güvenilir uygulama marketlerinden indirin.

    • Google Play Protect’i etkinleştirin.

    • Uygulamaların istediği izinleri dikkatli inceleyin. Hiçbir uygulamaya tam yetki vermeyin.




    Kaynak:https://zimperium.com/blog/your-mobile-app-their-playground-the-dark-side-of-the-virtualization



  • 16 senedir Donanım Haber’deyim. 16 senedir şu sitenin kullanıcıları tek şeyi anlamadı:


    Dünya, Donanım Haber’den ibaret değil. Yaşlıları geçtim, genç nüfus bile neye izin veriyor neyi yüklüyor dikkat etmiyor. Herkes Donanım Haber kullanıcıları gibi bilinçli DEĞİL. Ailenizi düşünün, muhtemelen telefon, bilgisayar gibi aletlerde sorun olduğunda sizi çağırıyorlardır.


    Babamdan örnek vereyim. Herhangi bir uygulamada gezerken reklam çıkıyor, reklamı geçmeye çalışırken yanlışlıkla tıklıyor ve uygulama iniyor. Bu uygulama reklam virüsü olduğundan sürekli reklam çıkarıyor haliyle başka uygulamalar da inmeye başlıyor ve problem gittikçe büyüyor. Bir keresinde virüsleri temizlemek için telefonu elime aldım, 15 saniyede 1 reklam çıkıyordu, ben bile kullanırken yanlışlıkla uygulama indirdim. (“Ben bile” derken babama göre ‘nispeten’ anlayan biriyim)


    Sözün özü geçin artık bu “android kullanıyorum 50 senedir virüs bulaşmadı” laflarını. çünkü bu telefonu kullananlar bizim gibi yıllarını forumlarda harcamadı. Genel kullanıcı kitlesine bakarsanız bizle alakası yok mevzunun.


    Sözün özü Android toplumun geneli için güvenli olmayan bir sistemdir. Google Play’den uygulama indirseniz bile virüslü olma ihtimali çok yüksektir. Burada android kullanıyorsunuz diye “güvenli” masalı okumayın. Yaşlı birine cihaz alacaksanız 3-4 nesil önceki iPhone da olsa iPhone alın.

    O mümkün değil, int. bankacılığını tel den değil yalnızca pc den kullanacağım deseniz bile, mobil uygulamayı tel' e kurmak zorundasın, kullanmasan bile kurulu olmak zorunda (şifre ile girmesen bile), banka böyle istiyor, en azından YKB bankasında durum bu, aksi halde onay şifresi sms leri alamıyorsun.

    SMS okumak dünyanın en kolay şeyi malesef.




    Telefonunuza tüm kontrolü ele almak isteyen hiçbir uygulamayı yüklemeyin.

    Telefonunuzda ekran erişimine sahip hiçbir uygulama barındırmayın.


    Bir öneri daha revanced vs. kullanıyorsanız bu uygulamaların resmi apk sı falan yok asla ama asla google arama sonuçlarından bulupta indirmeyin. Projenin github sayfasına gidip patcheri ile kendiniz apk yı oluşturmanız gerekiyor. Çok fazla sahte site var, resmi sayfaları bulmakta zorlananabilirsiniz, malesef bi kaç tanıdığımda bulup yüklemiş, sildirdim.

    Kürekli hiçbir uygulamayı yüklememeniz gerektiğini söylememe gerek yok sanırım.

  • Mobil bankacılık uygulamalarını silmek lazım bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Sahte in*ttv apklarında da aynı problem var diye biliyorum. Vereceğiniz izinlere dikkat edin. Korsan kullanmayın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    &amp;#39;&amp;#39;Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır...&amp;#39;&amp;#39;
    Mustafa Kemal Atatürk
  • Akbank zaten müşterisini dolandırıyor bir daha gerek var mıydı

    _____________________________
    DONANIMHABER IMZASI KURAL DISI OLANLAR KULUBU
    Dükkanıma bakabilirsiniz
  • Samsung son yama ile kapattı bunu ama tabiki güven olmaz dikkat edin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Kaygısız kaldığımız gün...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • lightning70 L kullanıcısına yanıt
    O mümkün değil, int. bankacılığını tel den değil yalnızca pc den kullanacağım deseniz bile, mobil uygulamayı tel' e kurmak zorundasın, kullanmasan bile kurulu olmak zorunda (şifre ile girmesen bile), banka böyle istiyor, en azından YKB bankasında durum bu, aksi halde onay şifresi sms leri alamıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 20 Haziran 2025; 21:11:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Google her yeni android sürümü çıkarırken : daha güvenli daha gizli
    Puhahaha

    Windows ve android gibi sistemlerde kullanıcının mağdur olması için güvenlik/yazılım açığına gerek yok
    Bu sistemlerde kullanıcının mağdur olması kaçınılmaz sistemin temeli buna müsait
    Kullanıcı çok kolay şekilde link uygulama vb üzerinden ya da güvenlik/yazılım açığından mağdur olabilir
    %100 güvenlik yok ama iOS macOS sistemler diğerlerine biraz daha iyi tekrar ediyorum %100 güvenlik gizlilik yok ama iOS macOS gibi sitemler android Windows gibi sitemlere göre biraz daha iyi
    Kullanıcı kaşınırsa gel gel yaparsa mesela problemli 3. Parti uygulama yüklerse jailbreak yaparsa bazı şeyler kaçınılmaz gerçi bu durumda da hedef büyük balık oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 20 Haziran 2025; 21:20:48 >
    _____________________________




  • ek hesap limitini kapattım. para bulursa aktarsın =))

  • Yalanınıza üfleyeyim.


    IOS 26 fiyaskosu ile bu "ısmarlama haberin" arasında 1 hafta var.

    _____________________________
  • Bütün izinler 1 TL ye limitli. Hiçbir uygulamaya tam yetki vermeyin. Yerli yabanci bilmediğiniz şeyleri indirmeyin. 2 aşamayı kesinlikle aktif edin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • AnılSat TPDIN A kullanıcısına yanıt
    Ios ile alakası yok onun. Paket yukletmiyor sadece o. Yoksa disaridan paket yukletse o da ayni bok. Acik olmayan sistem yoktur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Yalnız daha bankanın biri aradı sizi dedi her türlü güvenlik açığına karşı sigortalayalım. Ee dedim ki sigorta yapacaksak demek ki sistemlerini berbat ve beceremiyoruz o yüzden mi sigorta yapıyoruz diyorsunuz dedim. Şöyle böyle kapattık. Bunlar yemin ederim oyun yapıyorlar başka birşey değil

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Turboyla atmosferik sarışınla esmer gibidir..
    Hangisini alsan aklın öbüründe kalır.
  • Bankacılık uygulamalarını xıaomide 2. Alan.
    Honor cihazlarda paralel space de kullanın her ikisi de ayrı bi oturum yaratıyor birbirinden bağımsız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • AnılSat TPDIN A kullanıcısına yanıt
    beyinsizim desen daha açıklayıcı ve mantıklı olurdu kardeşim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Hakaret etmemeni öneririm kardeşim, paran ve zamanın çok herelde :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Az çok teknolojiyle arası olan birinin düşeceği bir tuzak değil açıkçası. Tedbirli olunduğu sürece sorun yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • eğer hesabına girmişse limiti tekrar açar.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.