Şimdi Ara

Türkiye’de yılın otomobili seçilen BYD Seal U’ya 765 bin TL zam! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
7.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar tüm dünyada indirim yaparken burda zam üstüne zam  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Şubat 2025: 1.284.500 TL → Mayıs 2025: 1.470.000 TL → Haziran :  1.545.000 TL ( 5 AYDA 297.000 TL ARTIŞ )

BYD Atto 3

Şubat 2025: 1.494.500 TL → Mayıs 2025: 1.710.000 TL → Haziran : 1.795.000 TL ( 5 AYDA 299.500 TL ARTIŞ )

BYD Seal U DM-i

Şubat 2025: 1.857.750 TL → Mayıs 2025: 2.115.000 TL (+257.250 TL) HAZİRAN ARTIŞ YOK.

BYD Seal

Şubat 2025: 2.453.250 TL → Mayıs 2025: 3.090.000 TL → Haziran : 3.290.000 TL ( 5 AYDA 837.000 TL ARTIŞ )

BYD Han

Şubat 2025: 3.213.750 TL →  Mayıs 2025: 3.750.000 TL  →  Haziran : 3.899.000 TL ( 5 AYDA 685.250 TL ARTIŞ )

BYD Otomobilin 6 ayda ülkemizde ne kadar zam yaptığı yukarıdaki tabloda var.

Yukarıda İnternet fiyatları ama pazarlıklar sonrasında bile yaptıkları 6 aylık zamlar çok bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hikaye, ne olacak.

en son yilin araci odulunu hangi arac; sagladigi konfor ve surus keyfiyle, fiyat performans oraniyla veya getirdigi innovasyonla gercekten hakederek aldi ki.

Aynen hocam,sorduğum soruda ironi vardı zaten.

Çoğu firma parayı bastırıyor ve alıyor.

Superior Taste Award lezzet ödülleri gibi.

• Aslında düşündüğün zaman, şu ÖTV denilen haraç çok mantıksız geliyor. ÖTV ne demek? Özel Tüketim Vergisi. Araç almak özel tüketim mi? Vergi oranı da çok yüksek. ÖTV hesaplanırken aracın ÖTV matrahı 350 bin TL falan... saçma sapan işler. Üstüne bir de, şaka gibi ve yıllardır, verginin vergisi alınıyor, KDV ile.

Enerjimizi buraya kanalize etmek lazım, farklı odaklarda enerji kaybetmeye gerek yok.

Verginin vergisi alınıyor. Tekrar tekrar okuyalım bu cümleyi.

Şuraya bak:

Motor silindir hacmi 2000cm3'ü geçen aracın matrahı 170 bin TL'yi aşmıyorsa... 170 bin TL mi kaldı hacı abi. Bir araç için şaka bir para bu.

Kendiniz okuyun bakın:
    https://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/26072024_II_sayili_liste.pdf

• Yılın otomobili seçersen birde kazık fiyatttan halen almaya devam edersen adamlarda bunlar keriz nasıl olsa aliyorlar diye geçirirler fiyatı şimdi piayasa şartları falan filan yapacak arkadaşlar devlet elektrikli de az ÖTV alıyor fabrika kuruyor diye vergi muafiyeti verdi sen bu indirimleri halka yansitmazsan cebine atarsan haksızlık değilmi bu şimdi

• Teknoloji bilgini 68 T kullanıcısına yanıt

Al sana pırıl pırıl bir kafa

Toggla aynı paraya Tesla,daha ucuza kgm satılıyor

Byd nin yaptığı söğüşe bile togg kılıfı uyduran var forumda

Git de bari seni işe alsınlar bedava trollük yapma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 2 Temmuz 2025; 10:46:46 >

kurmadan teşvik vermek gerçekten büyük bir öngörü  

BYD benzer vergili diğer ülkelerden daha pahalıya getirdi araçları.

Dolphin yunanistanda 850-900bine satılırken burada 1.5m yakın paraya satıldı ve herkes aldı. ben çok şaşırmıştım bu satışlara

togg bilmem de tesla kendini %10 diliminde tutacak güce sahip.

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ
  • Alanlara şunu söylemek istiyorum. Hiç mi kripto paralarlardan, diğer başka fiyatı roket gibi artan şeylerin düşüşünü görmediniz? Hele ki böyle yapay şekilde fiyatı artan şeylerin çöküşü çok daha hızlı oluyor.

Ben size söyleyeyim, belli bir noktadan sonra BYD sıfır araba satışları çok düşecek ve sıfır fiyatları aşağı çekmek sorunda kalacak firma. Bunun yanına da artan model çeşitliliği ile arabalarınızın ikici el değerlerinin çok düşük olması eklenecek.

Bu iki durum birleştiğinde "araba al, sonra ama ÖTV artışı bekleyerek ama firmanın yeni müşterileri kazıklama yaklaşımını destekleyerek" kendi bacağınıza sıkmış olacaksınız. Bırakın şu çarpık ticaret anlayışını, sizin yediğiniz kazık umrumuzda değil, ülkedeki kazık satıcı politikasına çanak tutmanız bizim derdimiz.

• turkelvis kullanıcısına yanıt
    Parayı veren düdüğü çalar işler artık bunlar.

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Hiç yok değil mi diğer kesimde?

Yakın bir zamanda sapına kadar muhalif bir arkadaş ile bu ekonomi konuları üzerine konuşurken "Fırsatını buldum mu ben de yapıştırırım." demişti. Bunu da sadece kendisinde değil birçok kişide gördüm, hepimiz görüyoruz da. Bu kafa toplumun %95-98'inde!!!

• Tesla, bize herkesten ucuz satarken BYD'nin saçmalaması... Müstehak.

• Çinde bu araç 20bin usdden başlıyor. Onu da geçtim en yeni modeli 7.nesil dedikleri hemde.

En pahalı paketide 28750usd.

Bir de benzinden elektrikliye geçişlerde ayrı indirimler var Çinde. daha fazla destekler mevcut ama bizde cezalandırma var gibi :)

Byd o kadar destek aldı sözde ama hepsi cepte. Kullanıcıyı düşünme 0. yazık valla ya. şu arayaba 2.6 m verecek olan adamında aklını seveyim ben bile bile lades yapılmazki !.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.