Şimdi Ara

Türkiye'de üni okuyup yurt dışında çalışmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
4
Favori
24.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Tm bölümlerinden herhangi birinde (Uluslararası ilişkiler,Ekonomi,Psikoloji) , üniversiteyi Türkiye'de okuyup yurt dışında çalışabilmek için ne yapmak gerekir ?

    Hukuk için araştırdım da önce ya 1 yıl karşılaştırmalı eğitim ya da yüksek lisans yapmak gerekiyor.Ondan sonra belirli aşamalardan geçmek lazım.Bunları burslu olarak yapabilme amaçlı bursları araştırdım fakat full bright bursunda yüksek lisansı bitirdikten sonra Tr'ye dönüp en az 2 yıl kalmak gerekiyormuş.

    Böyle engel teşkil etmeyen , yüksek lisans için hukuk burs olanağı verdikten sonra orada kalabilmeyi sağlayacak bir burs var mıdır ?



    Hukuk harici diğer tm bölümlerinin hangisinde bu dediğimi gerçekleştirebiliriz ?



  • Öncelikle, benim tm bölümleriyle hiçbir alakam yok ama konuyu 3 kere uplamissiniz diye birseyler yazayım dedim :D

    Hukukun yüzlerce alanı var (aile, ticaret, insan hakları...) bunlardan Tc hukukuyla aralarında en fazla benzerlik olanı seçebilirsiniz belki o zaman sıkıntı çıkmaz?

    Şöyle bi burs rehberi buldum:

    http://www.llm-guide.com/scholarships

    Hukuk alanı ve ulkenizi seciyorsunuz size master bursları sıralıyor. Link benden detaylari okumak sizden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CEE01DE48 -- 22 Kasım 2014; 23:23:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • letssgoo L kullanıcısına yanıt
    Bir aile dostumuzun attığı link ve senin konuna bakmamın muhteşem tesadüfü. bunu paylaşmam gerektiğini düşünüdm dediğinle tam alakalı değil ama ille de YURTDIŞI diyorsan buna da göz atmalısın link :http://www.ua.gov.tr/programlar/erasmus-program%C4%B1/gen%C3%A7lik-program%C4%B1/2007-2013-d%C3%B6nemi-belgeleri/proje-ba%C5%9Fvurusu-%C3%B6ncesi/eylem-2---avrupa-g%C3%B6n%C3%BCll%C3%BC-hizmeti




  • Aynı şekilde bende tm bölümünden amerikaya yerleşmek istiyorum. Bilgisi olan biri varsa lütfen bizimle paylaşsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tm bölümlerinden Hukuk ile bunu yapman imkansız değil fakat imkansiza yakın. Eğer yurt dışı hayalin varsa tavsiyem ilgi alanına göre ekonomi veya diğer adıyla iktisat yada psikoloji. Tm'de seçilmesi gereken üç meslek vardır bunlar hukuk, psikoloji ve iktisattir gerisi fasa fiso bölümlerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınıf öğretmenliği'de böyle bir umut var mıdır?Teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GIRALİÇEM

    Sınıf öğretmenliği'de böyle bir umut var mıdır?Teşekkürler

    Tabiki mümkün ama bu sizin mesleki ingilizcenizle alakalı. Almanya gibi bir ülkede öğretmenler gayet tatminkar bir maaş ve sayginlikla çalışıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ediyorum cevapladığınız için böyle bir şey yapabilmem erasmus ile mi mümkün ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni nesil epey uyanık, lisansa başlarken yurtdışında master yapıp orada kalmayı planlayarak başlıyo.
  • Nereye gitmek isteyeceğin de önemli tabii ne yapmak istediğin kadar. İktisat, hukuk ve psikoloji çok farklı alanlar, istediğin ve yatkın olduğun bir alanı bulmayıp iyidir, popülerdir diye gidersen yurtdışı zor için yurtdışında master için iyi bir üniversiteden iyi bir ortalamayla mezun olup bir kaç hocayla aranı iyi tutman ve dil bilmen gerekli tabii bir de bölümü sevmezsen bunlar daha da zor gelir vs
  • bir umutla up

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba benim sıralamam 10279 istediğim bölüm İşletme ve İktisattı ancak sıralamalar bu yıl düştüğü için 3.tercihi olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'ni kazandım amacım Yurtdışında merkez bankalarında çalışmak veya pazarlama şirketlerinde yönetici olmak master ve yükseklisans olarak iktisat veya işletmeyi yurtdışında yapsam şansım yüksek olur mu ? yoksa illa o bölümü okumam mı gerek
  • odtuluzeynep O kullanıcısına yanıt
    Bolumu okumadan master kabulu alamayacagin icin once lisans egitimine odaklan bitir sonra dusun masteri. Turkiyeden aldigin kamu yonetimi diplomasi ile yurt disinda is bulman imkansiz bunun icin yurtdisi master yapip bitirmen gerekecek. O zaman da kesin olmamakla birlikte belki is bulabilirsin ama is bulma ihtimalini %90 arttirir yurtdisi master.
  • Hocam ben uluslarası ticaret ve finansman öğrencisiyim bu sene Romanya da Erasmus yapacağım , benim de yurtdışı master veya orada yaşamak gibi hayallerim var ne önerirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.