Şimdi Ara

Türkiye'de SW araç Neden tutulmaz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
17.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • toros ve kartal varken bunlara binilmez
  • daha önce söylendiği gibi, büyük bagaj isteyen ticari araç alıyor, Sw yerine. Ama işte biraz bilgisizlik var. Otomobilin konforunu bulamazsın ticaride.
    Avrupada Sw tutuluyor mesela
  • quote:

Orjinalden alıntı: irf@n

Yurtdışındaki adamların en sıradanı bile hobi sahibi, kayak, bisiklet, dağcılık vs. yükleyip gidiyor, hiç biri yoksa köpeği vardır...

Bence de en önemli sebebi hobisizlik, aktivitesizlik.

Bizim milletin tek haftasonu aktivitesi pikniktir. Mangalı da koyar sedanın bagajına... Onun için de SW'e gerek duymuyorlar.

SW ihtiyacı duyduklarında büyük hata yaparak hafif ticari alıyorlar. Hafif ticarilere neden hafif ticari dendiğini zaten kırk yıl dilinde tüğ bitirsen anlatamazsın millete. Elin avrupasında camlı caddy yok neredeyse... Bizdekiler de utanmasalar deri koltukla satacaklar...

Velhasıl böyle gelmiş, böyle gider...
  • nedense ben bizim arabanın sw sine bayılıyorum ama bu renge değil. krem rengi varki siyah çerçevelerle çevrelenmiş şahane havalı duruyor... resmini bulamadım birazdan..
    kusura bakmayın belki fazla oldu ama şu beyazına bayılıyorum kafamda krem kalmış. bir de şu mavisine...

Türkiye'de SW araç Neden tutulmaz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 13 Eylül 2008; 1:11:40 >

• Aslında çok yönlü ve kullanışlı aablar bu sw lar ama ne hikmetse ülkemizde tutulmadı gitti ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: historiyst_45

Aslında çok yönlü ve kullanışlı aablar bu sw lar ama ne hikmetse ülkemizde tutulmadı gitti ...

tabi akrtal ve r12 dışında diyelim. onlarında genel kullanım amacı belli idi. adam zengin bile olsa ağır işe veya köye veya yüke r12 kartal alırdı zamanında... bal gibi de hobimiz vardı işte 8-10 kişi doluşturur köye gider patates ekeriz (yanlış anlaşılmasın şaka he)
  • Avrupa ülkelerinde SW ler çok tutuluyor diye, illa bizimde SW almamız mı gerekir. SW alan kişinin bir bildiği vardır. Ama sedan ve HB sahibi kişilerinde bildiği SW sahibinden aşağı değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaangul

Avrupa ülkelerinde SW ler çok tutuluyor diye, illa bizimde SW almamız mı gerekir. SW alan kişinin bir bildiği vardır. Ama sedan ve HB sahibi kişilerinde bildiği SW sahibinden aşağı değildir.

Burda eleştirilen sedan ya da hb sahipleri değil aslında. Zaten hb'yi çıkartalım o da tutulmuyor. Daha çok, bagajı büyük araç isteyenlerin SW yerine hafif ticari araç almaları. Arada bir piknik yapıcam diye ticari araç almak pek mantıklı gelmiyor bana.
  • bence sw araç daha fazla hoç duruyor.
  • BENIMDE TERCİHİM SW !!!!

• Aslında En Güzel Araçlar Aile Aracı Olarak
    Renault Espace Türü Araçlar
    Ama Onuda Hız Radarından Girince Ceza Kesiyorlar.
    Bu Araçlar Minibüs Kategorisine Giriyormuş ve Yavaş Gitmesi Gerekiyormuş.
    Yine Forumda Bi Gurbetçi Arkadaş Anlatmıştı....... Şimdi Konuyu Bulamadım.... :(
  • Bol yük taşımak isteyen gitsin kamyonet alsın. yarı kamyonet tarzı araçlar bana göre değil. ben otomobil keyfini ancak sedandan alıyorum. önceki araçlarım sedandı ilk fırsatta aracımı yeniden sedana çevireceğim.
  • ben bu tabunun sport wagonlarla yıkılacağına inananlardanım...
  • Yaklaşık 6 senedir peugeot 206 sw kullanıyoruz.Bence standart 206 dan daha güzel görünüyor.Kullanışlılığına hiç bir lafım yok.Hantallık hissttirmiyor.Önceki arabamız broadway'di.Her köye gittiğimizde tarhana ve bulgur çuvallarıyla döndüğümüz için büyük bir araba almaya karar verdik.Doblo,partner gibi ticarilere baktık ama onlarında makaslı olması ve her sene muayene'ye girmesi bizi sw'ya yöneltti.Şu ana kadar çok memnun kaldık bencede aile arabası sw'dur.Özellikle büyük şehirlerde yaşayan aileler eğer trafikte diğer arabalardan farklı olmak istiyorsa otomobil tercihlerini sedan'dan yana kullanmamalı.Özelliklede son zamanlarda çıkan sportwagonlar aynı modelin sedan versiyonundan daha çekici görünüyor.Hele üzerinde cam tavan,tavan barları ve hafif alaşım jantlarla bana standart bir sedan dan daha çekici geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::biohazard::: -- 23 Ekim 2009; 8:33:57 >

• İnsanların evden sonra en çok para harcadıkları şey otomobildir. Bizde gelir seviyesi görece olarak düşük olduğu için Avrupa'da SW çok satılabilir ama bizde sedan tercih ediliyor.

Bir de ABD'ye bakalım, herhalde orada da bizdeki gibi sedan tercih ediliyor.

Peki hobi veya iş amaçlı yük taşıyacaklar ne yapıyor, bizde van alıyor (caddy, doblo vs), Amerikalılar zengin olduğu için sedan+ikinci araç SUV veya pickup alıyorlar. Hatta duymuşsunuzdur, geçenlerde "Ford Türkiye - Koç" ilk defa ABD'ye Connect ihraç etti. Orada da yakıt fiyatları yükselince insanlar bu araçlara yönelmişler.

İnsanların gelir düzeyleri, yaşam biçimleri ve kültür seviyeleri, anlayışları farklılık gösteriyor. Yakın bir zamanda İsviçre'ye gitme imkanım oldu. Dünyanın en zengin ülkelerinden biri, gelir seviyesi ABD'nin de üstünde. Ve bu ülkede otomobil sahibi olmak bir ayrıcalık, prestij göstergesi değil. Adamın S320 alacak parası var ama bisikletle geziyor. En fazla (çevreyi az kirletiyor diye) küçük motorlu basit bir araca biniyor. Şehirde yer yer Bentley'ler, S320'ler görüyorsunuz ama onlarda dışarıdan gelmiş yabancılara (Araplara falan) aitmiş.

Bizde bir tabir vardır, aşmış derler. Biz henüz otomobil sahibi olma sevdasıyla yanıp tutuşan bir milletiz, bizim aşmamız herhalde bir yüzyıl sürer..

• bencede türk aile yapısına göre ideal bir tip.biraz statükocuyuz her konuda.
  • Ticari arac izlenimi veriyor bana.. Mecbur kalmadikca alacagimi dusunmuyorum.. Uzaktan bakip begendigimiz modelleri elbette cikar.. Fakat is arac almaya geldiginde fikirler doner hemen sedan modellere..
  • bize küçüklügümüzden beri araba resimi çizdirirken bile sedan çizdiriyorlardı alışkanlık yaptı
  • Şöyle SW aracım olsun daha ne isterim hem 4 kapılı hem bagajı kocaman hemde RS6

http://www.sahibinden.com/2009_model_audi_rs6-61WQQaXQQ11718349WQQpXQQdisplayitem?keyword=rs6

• Yeterli aksesuarla donatılmış bir SW her zaman göz alıcı olmuştur.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.