Şimdi Ara

Türkiye'de SW araç Neden tutulmaz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
17.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    şuana hatcbak kullanıyorum
    ilerde alacağım araç ise SW yada MPV felan olacaktır.
    işlevsellik, her zaman için estetikten önemli olmuştur benim için çünkü.
  • Acayip hort oldu bu. Türkiye de sw nin tutmamaını herşeyde olduğu gibi bu konuda da herşeyin tersini yapmamıza bağlıyorum. Sw araç sedana göre daha kullanışlı ve gösterişlidir. Sedanın neyine para verirler anlamıyorum. Neden gelişmiş ülkelerde sw araçlar çok yaygındır. Demek ki işlevsellik daha önemli. Adamlar doğru olanı tercih ediyorlar bizim gibi hava atma meraklısı değiller demek ki.
  • Herkes sedan araçları gömmüş bende birkaç artısını yazayım madem;

1- Sedan araçların rüzgara tutunması daha azdır, arka tarafta herhangi bir türbülans oluşturmaz mesela bundan kaynaklı arka cam daha az kirlenir, teorik olarak daha çabuk hızlanma ve daha az yakıt tüketimi.

2- Koku yapacak gıda ve eşya(balık vs) taşımaya uygun. Araç kabinine hb'e göre daha az koku gidecektir.

3- Bagajları Hb araçlara göre daha büyük ve sedanlar Sw araçlar kadar hantal durmuyor.

4- Türk halkının tercihlerine uygun 2.el piyasasında ekstrem modeller hariç aynı marka model arasında sedan araçlar daha çok talep görüyor.
  • Harika bir hort :)

Hiç sedan aracım olmadı Hb sonrası MPVye geçtim. Sedan aracı olan akraba ve arkadaşlarım hep imrendiler bagaj kullanımına. Şuan bagajda 3. Sıra koltuklarim var ve arabaya bambaşka bir boyut kazandırıyor bu durum. Sedan araçlarda bagaj hacmi litre olarak 500-550 leri bulsa da yükleme alanı darlığından dolayı (octavia bir nebze bu konuda daha iyi) bana çok kullanışsız geliyor. Tabi bu durum ihtiyaçlar ile de ilgili.

Bir bisikleti bagaja direk dik şekilde koyabilmek herkese bana olduğu kadar cazip gelmeyebilir. Ancak benim gozlemime göre Türk halkına SW çok daha uygun. Ne yazık ki bu durumun farkında değiller. Ben sedan araca geçmek istedim, kendimi zorladim (insignia ve c5 için) ancak ne kendimi ne de eşimi ikna edemedim. 1 aydır bagajda 1 büyük 2 orta 2 kabin boy valiz, puset ve destek tekerlekli 16inc bisiklet ve bircok ivir zıvır ile geziyorum. Kaldığım yerlerde de 7 kişi gezmelerim oluyor. Öyle büyük kolaylık ki anlatamam. Aracın yüksek tavana sahip olması hem bagaj hem de yolculara da ferahlık sağlıyor. Belki de bu yüzden SW dan ziyade hafif ticari araçlar aile aracı olarak tercih ediliyor. Bagajı tepeleme dolu ve üstüne oturtulmuş 2 çocuk olan bir sürü hafif ticari gördüm yollarda.. bagajda giden o çocukları nasıl tehlikeye attıklarının farkına varabilseler belki MPV ler daha gözde olabilir.

Benim hiç umrumda değil. Aklım erdikçe o yönde araç tercih edecegim. Caddede 2san göz göze geldiğim yabancılara vay be ne araba! Dedirtmek listemde çoook gerilerde.. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fakir Kemancı kullanıcısına yanıt
    hb den liftback e gecmis biri olarak sedanlara gore daha avantajli oldugunu dusunuyorum lb in. bi sw kullanmak kismet olmadi simdilik, sanirim ferahlik acisindan en iyisi o dur.

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

asssla sedan araç almayacağım
    şuana hatcbak kullanıyorum
    ilerde alacağım araç ise SW yada MPV felan olacaktır.
    işlevsellik, her zaman için estetikten önemli olmuştur benim için çünkü.

ben de fiat grande punto dizel den.
    citroen grand picasso ya geçiş yaptım.(hatta mercedes vito-viano ya bile göz koymuştum.)
    oldum olası sedan araçlardan hazzetmem.
    türkiyedeki bu sedan sevdasına da aklım ermez.
    SW ya da MPV dururken, bagaja ihtiyacım var diyerek sedan alıyorlar.
    olacak iş değil.
  • SW kullanan başka araca binemez.
    Megane SW den Duster'e geçtim. Ruhsatta SW yazıyor.
    Duster bagajı bile az geldi, port bagaj bakıyorum.
  • Onu bunu bilmem fi tarihinde Corolla efsane kasanın station'ı vardı bende. Muhteşem sağlam bi arabaydı. Satma zamanı geldiğinde sedan olanının yüzde 20 falan aşağısına zor satmıştım. Üstelik 10 numara bakımlıydı. Bu dediğim en az 15 yıl önce falan. O zaman söz verdim kendime bir daha sw almam diye. Velhasıl ülke geleneği, alışmak lazım.

• bir kişi de dememiş ki, piyasa durumundan bihaber bayiler sedandan daha fazla fiyata tutulmayan sw satmaya çalışıyorlar hiç tutulmuyor diye. bir ara vw passatta sedan-sw fiyatını eşitlemişti ve satmıştı ama her marka bunu yapmıyor. sırf sw alacağım diye de 10.000 tl fazla vermem.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.