Şimdi Ara

Türkiye Bilgisayar Mühendisleri Odası Oluşumu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun zamandır yürütülen çalışmalar var, bir çok kişinin haberi dahi yok. En çok Bilgisayar Mühendisini/Öğrencisini nerede bulabilirim diye düşününce aklıma ilk gelen yer, tabiki Donanımhaber.

    Bilgisayarcıyız ağız pek laf yapmaz,www.tbmo.org dan alıntılarla devam ediyorum.

    TBMO Hakkında
    TBMO (Türkiye Bilgisayar Mühendisleri Odası) oluşumu, Bilgisayar Mühendisleri Odası kurulum faaliyetleri için tamamen gönüllü Bilgisayar Mühendisleri tarafından bir araya gelerek oluşturulduğu bir oluşumdur. Temel amacı Bilgisayar Mühendisliği gibi disiplin gerektiren bir meslekdalına hak ettiği saygıyı kazandırmak, korumak ve geliştirmektir. Tamamen gönüllülük esasıyla yürütülmekte olup herhangi bir maddi, siyasi veya ideolojik amaç güdmemektedir.

    09/03/2011 tarihinde uzun araştırmalar sonrasında hayata geçirilmiş, örgütlenmek ve meslektaşlarımızı bir araya getirmek odak noktalı temalar üzerine çalışmalara başlanmıştır. Mezunlar, Akademisyenler ve Öğrencilerin yer aldığı Bilgisayar Mühendisliği eğitimi almış kişileri içinde barındırmaktadır. Sosyal mecralarda 10.000+,www.tbmo.org'da 5.000+ olmak üzere toplam 15.000 kişiyi aşan üyesi bulunmaktadır. Amacımız 2012 yılında Mayıs ayına kadar Türkiye'de bulunan 30.000 üzeri mezun meslektaşımızdan 10.000 tanesine erişim sağlayacak noktaya varmaktır. Bilişim toplumu olma yolunda hızla ilerleyen ülkemiz için tüm fonksiyonları ve komisyonlarıyla çalışan, sektöre ve çalışanlarına değer katmayı hedefleyerek, mesleki tahribatın önüne geçerek meslekdalına değer kazandırarak odalaşmayı tamamlayan bir mesleki örgütleme hedeflemektedir.

    Başta İstanbul olmak üzere bir çok şehirde örgütlenmiş meslektaşlarımız tarafından düzenli toplantılar düzenlemekte, meslektaşlarımıza odaşlaşmanın önemi ve yöntemleri hakkında bilgi vermekteyiz. EMO(Elektirik Mühendisleri Odası) bünyesinde bulunan Bilgisayar Mühendisleri Meslekdalı Komisyonu ile birlikte etkinlikler düzenlemektedir. Odalaşma sürecini takip etmekte, yasal süreçte mevzuatta yer alan odalaşma oluşumlarında yer almaktadır.


    Değerli Meslektaşlarımız,

    Türkiye Bilgisayar Mühendisleri Odası kurulum faaliyetleri tüm hızıyla sürerken, sona yaklaştığımız günler de siz değerli meslektaşlarımızın katılım ve desteklerini beklemekteyiz.
    Lütfen aşağıdaki kanallar yoluyla bize destek olunuz.

    TBMO :http://tbmo.org/uyeol.html
    Facebook:http://www.facebook.com/groups/bilgisayarmuhendisleri
    Linkedin:http://www.linkedin.com/groups?home&gid=4027164


    Peki odanın kurulmasının sana bana yararı ne?
    Mesleğimiz korunmuş olacak.
    Belki kurulduktan sonra şunu diyebilecektir,
    Her türlü yazılım projesinde 1 Bilgisayar Mühendisinin imzası olmalıdır. Bu sayede mesleğimizin değeri artacaktır.

    Peki kimler bu oluşuma destek verebilir. (kurulacak olan odaya kimler üye olabilir)
    Bilgisayar Mühendisleri, Yazılım Mühendisleri.. (liste elimde değil gelince güncelleyeceğim.)

    Alıntı yaptığım yerler harici kendi fikirlerimdir. Yanlışlık varsa düzelteceğim.


    Gereksiz yorumlardan kaçınalım arkadaşlar.


    http://tbmo.org/










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jehan -- 30 Ocak 2012; 0:44:46 >







  • Benim bölümümde olsaydı katılırdım bende
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfeoK

    Benim bölümümde olsaydı katılırdım bende

    Enformasyon ve sistem mühendisleri de Bilgisayar mühendisleri odasına bağlı olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jehan

    quote:

    Orijinalden alıntı: EfeoK

    Benim bölümümde olsaydı katılırdım bende

    Enformasyon ve sistem mühendisleri de Bilgisayar mühendisleri odasına bağlı olacak

    Fakülte olarakta zaten Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesine bağlıyız.

    Bu arada bölümüm Bilişim Sistemleri Mühendisliği.

    Aranıza hoşgeldim o zaman




  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği de oraya bağlanırsa ve listede bu bölümün adı geçerse tabiki de katılıp, destek veririz.
  • bilişim sistemleri mühendisliği %99 var. mail attım cevap geldiğinde listeyi güncelleyeceğim
  • Gelen cevap:
    Herhangi bir odamız olmadığından dolayı kimse için evet kimse için hayır diyemiyoruz. Her taraf açık. O sınırlandırma ilerde yapılacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DAIKIN VE YENİ YAPILANMASI
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lise 3 öğrencisiyim, Bilişim teknolojileri bölümü web tasarım alanı okuyorum . Mesleğimi web tasarım üzerine devam ettirmek istemiyorum, okuldan sadece alabileceğim tüm bilginin en iyisini almak için web tasarım seçtim. Web tasarımı çok sevmem ama sınıfa göre iyi yaparım, yaratıcılığm çok yok. Kod yazmayı seviyorum. Programlamaya ise bayılıyorum. İngilizcem sınıfta en iyisi diyebilirim, edebiyat dil anlatım gibi sözel derslerde de iyi olduğumu düşünüyorum. Kısacası sözelciyim. Bilgisayar donanım yazılımıyla uğraşmayı çok seviyorum, sizce ne okumalıyım?

    Mühendislik vs. bende ki özelliklere uygun mudur?
  • yazılım mühendisi veya bilgisayar mühendisliği tercih edebilirsin. İlle de kod diyorsan yazılımı seçmeni tavsiye ederim. gerçi çok bir şey farketmez. balık tutmayı öğretme mevzusu gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖzGüR-LüK

    Lise 3 öğrencisiyim, Bilişim teknolojileri bölümü web tasarım alanı okuyorum . Mesleğimi web tasarım üzerine devam ettirmek istemiyorum, okuldan sadece alabileceğim tüm bilginin en iyisini almak için web tasarım seçtim. Web tasarımı çok sevmem ama sınıfa göre iyi yaparım, yaratıcılığm çok yok. Kod yazmayı seviyorum. Programlamaya ise bayılıyorum. İngilizcem sınıfta en iyisi diyebilirim, edebiyat dil anlatım gibi sözel derslerde de iyi olduğumu düşünüyorum. Kısacası sözelciyim. Bilgisayar donanım yazılımıyla uğraşmayı çok seviyorum, sizce ne okumalıyım?

    Mühendislik vs. bende ki özelliklere uygun mudur?

    Bence kesinlikle Mühendislik okumalısın. Zaten Liseden gelen bilgilerinle mesleki derslerde Düz/Anadolu/Fen Lisesinden gelenlere göre bir adım önde olacaksın. Fakat bazı dersler var ki: Matematik, Fizik, Diferansiyel Denk., İstatistik, Nümerik Analiz vb. gibi derslerde onlar daha başarılı olacaktır. Meslek lisesinden gelen öğrencilerin temeli bu gibi dersler için biraz eksik olabiliyor. Senin bu derslerde ekstra azim göstermen gerekir.




  • Merhabalar

    Konu biraz eskimiş gibi olabilir ama bilgilendirmeyi buradan yapmanın uygun olacağını düşündüm. Yaklaşık 1,5 yıllık çalışma sonrasında önce EMO genel kurulunda daha sonrasında TMMOB Genel kurulunda BMO Kurulması onayı verildi ve geçici yönetim kurulu geçtiğimiz Haziran sonunda oluşturulup tüzük çalışmaları yapılmaktadır.

    Peki şimdi ne oluyor?
    Şu anda yapılan çalışma, geçici yönetim kurulundan görevi devralacak asıl yönetim kurulu seçimidir. Bunun için çeşitli örgütlenmeler oldu.
    Bu konuda da TBMO(Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği Odası) Ekibi seçime aday olacaktır.

    Şimdiye kadar hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan bu ekibe desteklerinizle sizde katkıda bulunabilirsiniz. Konu hakkında ayrıntılı bilgiyihttp://tbmo.org/tbmo-bmo-kurultayinda-yonetime-aday-oluyor.html adresinden okuyabilirsiniz.

    Seçimlerde EMO'ya kayıtlı olan Bilgisayar Mühendisleri oy kullanabileceklerdir. tbmo.org sayfasına kayıt olup ilk adımı atabilirsiniz.http://tbmo.org/uyeol.html


    Hakan ÇİÇEKLİDAL




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.