|
Türkiye, bataryalı enerji depolamada AB’yi geride bıraktı
-
-
Enerji fiyatlarından belli oluyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
3 5 asırlık petrol, kömür , gaz yatırımlarına karşı 3 5 yıllık yenilenebilir enerji yatırımlarından ucuz meyve talep etmekte ne bileyim :) Ama yatırımlar bu hızla devam eder ve büyürse 2050 de ışıl ışıl , enerji konusunda dışa bağımlılığı %75 düşmüş bir Türkiye göreceğimize şüphe yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Türkiye 1980’den beri yenilenebilir enerji yatırımı yapıyor 3-5 sene demekte ne biliyim. Gabardan çıkan koy çalıştır petrol kadar ucuz olucak yani 2050de valla çok iyi.
Petrol, doğalgaz zengini olmayan ülkeler içinde en ucuz Türkiye değil mi? Benzin, dizel, doğalgaz, elektrik Avrupa'da en ucuz bizde. İthal ediyorken üstelik.
Kw/sa cinsinden elektrik Almanya'da, Fransa'da, İtalya'da falan 3 4 kat pahalı bizden.
Benzin de aynı. Neredeyse 2 kat ucuz bizde. Ki biz % 90 dışa bağımlıyız petrolde.
Hele doğalgaz. 10 kata kadar fazla bizden. 4 m3 doğalgaz 1 euro etmiyor bizde. Adamlar 1 m3'e 2 3 euro veriyor.
Ülkemizde ucuz olan tek şeyi eleştirmek ancak konuşmak için konuşmaktır. Enerji dışında neredeyse her şey çok pahalı ülkede gelip tek ucuz olan şeyi söylemeniz ne akla ne mantığa uymuyor.
-
Hidro elektirik doğru ama asıl F/P kaynak her gün doğan güneş ve yüksek kesimlerde eksik olmayan rüzgar. Ben bunlardan bahsediyorum.
Nükleer santralde devreye girecek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 17 Nisan 2026; 12:55:12 >
Aynen aynen. %60ı 800 euroya Türkiye çalışan için ucuz, %9u 1800 euroya çalışan Avrupalı için pahalı aynen. Alım gücü ile pahalılık hesabı yapmayı öğreneceksiniz. Ucuz olan tek şey emek ve insan hayatı.
Şlakk
O sebeple dünyanın en pahalı elektriğini kullanıyoruz. Kimbilir kimin enerjisi ucuza geliyor, hane halkına kazık faturalar kitlenirken, yazıklar olsun.
-
Fetö ve Öcalan sevdalıları ile muhatap olmuyorum. Allah C.C. ıslah etsin.
sadece o değil köyde yaşıyoruz 2 ay önce 60 lira gelen su faturası 2 aydır 160 küsür lira geliyor, neden sizce ?
_____________________________ -
Dalga mı geçiyorsun, bu nasıl cehalet
Hocam bir sürü faktöre bağlı olabilir. Mesela ben 2 gündür uğraşıyorum, evde hiç bir musluk açık değilken ve sızıntı da yokken ( alt kata da baktım yoktu bir şey) sayaç çarkı hafif hafif dönüyordu. Ara tara neyse bulduk, meğer su arıtmanın shut off denilen parçası bozulmuş, suyu boşa akıtıp duruyormuş.
Kısacası gelen ekstra vergiler de faturayı yükseltmiş olabilir, farkında olmadığınız bir kaçak da, ya da yeni bir kullanım artışı da, selamlarımla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 18 Nisan 2026; 17:23:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Bu ülkede yaşamanın bedeli bu kadar ağır olmamalı -
tüketim miktarı aynı mı?
kaçak olacağını zannetmiyorum çünkü tüketim değerleri önceki iki ay ile bir birine çok yakın ama alınan vergiler ve atık su giderleri faklı
bir birine çok yakın
sene başından beri atık su giderleri çok arttı, geçen ay 4 tona 400 lira fatura geldi
Şehirde 500-1000 su geliyor. 160 değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
1-2 tane nükleer tesisle beraber durumlar baya düzelir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
|
Petrol, doğalgaz zengini olmayan ülkeler içinde en ucuz Türkiye değil mi? Benzin, dizel, doğalgaz, elektrik Avrupa'da en ucuz bizde. İthal ediyorken üstelik.
Kw/sa cinsinden elektrik Almanya'da, Fransa'da, İtalya'da falan 3 4 kat pahalı bizden. Benzin de aynı. Neredeyse 2 kat ucuz bizde. Ki biz % 90 dışa bağımlıyız petrolde. Hele doğalgaz. 10 kata kadar fazla bizden. 4 m3 doğalgaz 1 euro etmiyor bizde. Adamlar 1 m3'e 2 3 euro veriyor. Ülkemizde ucuz olan tek şeyi eleştirmek ancak konuşmak için konuşmaktır. Enerji dışında neredeyse her şey çok pahalı ülkede gelip tek ucuz olan şeyi söylemeniz ne akla ne mantığa uymuyor. |
|
Aynen aynen. %60ı 800 euroya Türkiye çalışan için ucuz, %9u 1800 euroya çalışan Avrupalı için pahalı aynen. Alım gücü ile pahalılık hesabı yapmayı öğreneceksiniz. Ucuz olan tek şey emek ve insan hayatı.
|
|
3 5 asırlık petrol, kömür , gaz yatırımlarına karşı 3 5 yıllık yenilenebilir enerji yatırımlarından ucuz meyve talep etmekte ne bileyim :) Ama yatırımlar bu hızla devam eder ve büyürse 2050 de ışıl ışıl , enerji konusunda dışa bağımlılığı %75 düşmüş bir Türkiye göreceğimize şüphe yok |
|
O sebeple dünyanın en pahalı elektriğini kullanıyoruz. Kimbilir kimin enerjisi ucuza geliyor, hane halkına kazık faturalar kitlenirken, yazıklar olsun.
|
Benzer içerikler
- fotoğraf boyutu küçültme
- instagram okundu bilgisi kapatma
- instagram kişisel hesaba geçiş
- snapchat toplu arkadaş silme
- whatsapp bildirim gelmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt