Şimdi Ara

TÜRKÇEYİ DÜZGÜN KULLANANLAR KULÜBÜ(RESİMLİ İMZA) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
0
Favori
18.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beni de eklermisiniz?
    _____________________________
  • Şimdi farkettim;
    Tam bir karamizah örneği; kulubü kuran yönetici arkadaşın rumuzu "AlwaysAndForever". Yönetici rumuzunu Türkçe yapmadığı sürece ben üye olmak istemiyorum. Bence davranışlarımızda daha samimi olmalıyız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassasadam -- 8 Şubat 2008; 11:15:05 >
    _____________________________
  • Beni de ekleyebilirsin.
    _____________________________
  • İyi güzel hoşta başlıkta bir yanlışlık varken nasıl kulüp olabilir ki Türkçeyi değil Türkçe'yi olmalıdır....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CYBER-WARRIOR -- 8 Şubat 2008; 11:15:52 >
    _____________________________
    ŞİMDİ KURAL İÇİ GALİBA | | OKUMAYA GEREK YOK
  • Arkadaşlar bir zahmet Lise Dil ve Anlatım kitaplarına veya ÖSS Türkçe hazırlık kitaplarına bakmanızı rica ediyorum.

    Şimdi, "Türemiş sözcükler" diye bir sözcük türü vardır. "Türkçe" sözcüğü zaten türemiş bir sözcüktür.

    Türk + ce
    İsim kökü + Yapım eki (Dil belirten yapım eki)

    Ayrıca bu sözcük özel isimdir.

    Özel isim olup da türemiş sözcük olan sözcüklere gelen çekim ekleri (Burada tartışılan ismin -i hâli eki gibi) kesme işareti (') ile ayrılmaz.




    Aslında dil bilgisi kitapları bazı konuları farklı anlatır ama bu konu genelde böyledir.

    Ne zaman kesme işareti ile ayrılır? Örneğin, o sözcüğün isim kökü olan "Türk" sözcüğüne bir ek getirmek istiyorsunuz.

    Türk'e (İsim kökü + İsmin -e hâli çekim eki)
    _____________________________




  • Benide ekleyin dostlarım.
    _____________________________
  • Ben varım dostum, beni ekle lütfen..
    _____________________________
  • Beni de ekle lütfen,çünkü forumda artık o kadar saçma Türkçe kullanılmaya başladı ki ben de kendi dilimi unutacak hale geldim.
    _____________________________
  • Lütfen benide eklermisiniz?
    _____________________________
    2006 Üyesi

    PlayStation 4 &amp; PS Vita
    PSN: Buyomer
    MacBook Pro with Retina Display 15-inch - iPhone 6s 64GB Space Gray - iPad Air 2 16GB - Apple Watch
    Olympus OM-D EM5 &amp; M.Zuiko Digital ED 12-50mm 1:3.5-6.3

  • mc-ic konuyu sana devrediyorum arkadaşlar artık konuya mc-ic bakacak başvurularınızı ona yapınız.
    _____________________________
  • Türkçe zengin ve yeterli bir dildir. Tam tersi yabancı dilleri özellikle İngilizceyi yetersiz olarak görebiliriz. Bilim dili, kaynak eser olarak değil tabi, anlatım gücü, detay olarak. Bilim dili olmasının sebebiyse zengin bir dil olması değildir elbette sömürgeci bir millete ait olmasıdır. Türkçeyse eski, köklü ve zengin dillerden biridir. Bir çok kelime kullanıldığı cümleye göre farklı anlamlar taşıyabilir. Yazıldığı gibi okunur ki bu özelliğiyle ilk öğrenimde büyük kolaylık sağlar.

    Her anlatım için bir kelime olması, çok fazla sözcük barındırması ise ancak düz mantıkla bakarsanız dilin zenginliği anlamına gelebilir. Sayı eşittir zenginlik dolayısıyla geçerlilik gibi. Bence o dilin ne kadar zor bir dil, toplama dil olduğunun göstergesidir. Araştırılırsa İngilizcede çok fazla yabancı kelime olduğu görülür. Ayrıca iki dil arasında da birebir çeviri diye birşey olamaz, hiç kimse yaşadığı bölge, örf adet, binlerce yıllık tarihi farklı olup, Türkiye'de doğup büyüyüp dil eğitimi alıp bir İngiliz gibi düşünemez, kendini ifade edemez, aslında buna gerekte yoktur! Benim gördüğüm en büyük sorun ise teknolojiyi üreten olmadığımız için yeni kavramlara kelime üretmekte zorluk çektiğimizdir.

    Dünya'da anadili İspanyolca olanlar İngilizce olanlardan daha fazladır. Çince ise en çok konuşulan dildir. Bu gerçek Çincenin en zengin, öğrenilmesi kolay, anlatım gücü yüksek dil olduğu anlamına mı gelmektedir!? En iyi, kaliteli eğitim anadil ile verilebilir. Yabancı dil sonradan öğrenilebilir. Gelişmiş ülkelerde eğitim bu şekildedir. Japonya, Fransa, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde eğitim anadilde yapılır. Bizde yabancı dilde yapılıyor yıllardır ve gün geçtikçe daha sömürge, fakir bir ülke haline dönüşüyoruz acaba nedendir!?

    Bir kuşağa yabancı dille eğitim vermeyi marifet sayıp ülkesi menfaatine birşey beklemek ise ya saflıktır ya hainliktir. Atatürk bu konu üzerinde oldukça durmuş, imzamda da yazılı pek çok söz söylemiştir. Sadece silkinip tarafsız olmaya çalışarak bu konu üzerinde araştırma yapmak gerekiyor.

    İzninizle sözlerimi oldukça anlamlı bir espriyle bağlamak istiyorum.

    Bir Türkçe kelime 15 İngiliz kelimesine bedeldir.

    - Afyonkarahisarlılaştıramadıklarımızdan mısınız ?

    İngilizce çevirisi:

    - Are you one of those people whom we tried-unsuccessfully to make
    resemble the citizens of Afyonkarahisar?

    _____________________________

    Bütün Yurdunda iş başında bulunanlar, aymazlık ve sapkınlık içinde olabilirler.Üstelik, hainlik de yapabilirler.Türk milletindenim diyen insan, herşeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.''Türk Ulusu bilmeli ki ulusal benliğini, milliyetçiliğini bilmeyen uluslar, başka ulusların avıdır.''M.K.ATATÜRK
    Fransa'ya boykot benim için asla bitmeyecek.
    ''Nereden Nereye''





  • Ben,de aranıza katarsanız sevinirim...
    _____________________________
    Bakırköy'den Kaçtım, Mutluyum...

    eski nick, miller!!!
  • Lütfen Benide Eklermisiniz?.Elimden Geldiğince Doğru Kullanmaya Çalışacağım?
    _____________________________
    ? ile dolu dünya
  • Benim kullanımımı ne kadar beğenirsiniz bilemiyorum doğrusu. Böyle bir gruba üye olmak isterim açıkcası. İsterseniz ekleyin beni de.

    EDIT:
    Eklemek istiyorum ki aslında böyle bir kulübun var olumuna gereksinim duyulmuş olması bile acı bir tablo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamingExpert -- 9 Şubat 2008; 22:28:39 >
    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GamingExpert

    Benim kullanımımı ne kadar beğenirsiniz bilemiyorum doğrusu. Böyle bir gruba üye olmak isterim açıkcası. İsterseniz ekleyin beni de.

    EDIT:
    Eklemek istiyorum ki aslında böyle bir kulübun var olumuna gereksinim duyulmuş olması bile acı bir tablo.


    Bu arada beni de eklerseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt0392 -- 9 Şubat 2008; 22:40:36 >
    _____________________________
  • benide ekleyebilirsin , teşekkürler.
    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FoRDeaTH

    http://forum.donanimhaber.com/m_14031125/mpage_1/key_//tm.htm#14031125

    böyle bir kulüp var zaten
    _____________________________




  • Güzel ve düzgün Türkçe'ye evet de bir sorun var burdaki kaç kişinin rumuzu Türkçe? Güzel ve düzgün Türkçe demek yabancı kelimelerden arındırılmış Türkçe anlamına da gelmez mi? Eğer bu konuda da söyleyecekleriniz var ise katılırım her türlü desteği de veririm.
    _____________________________
    En büyük efelik; efendiliktir...
  • Ömer niye üye değil? Listenin başında olması gerekmezmiydi. Benide ekle hocam. Bu sanal alemde bari şu türkçeyi koruyalım.
    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrt0392

    quote:

    Orjinalden alıntı: GamingExpert

    Benim kullanımımı ne kadar beğenirsiniz bilemiyorum doğrusu. Böyle bir gruba üye olmak isterim açıkcası. İsterseniz ekleyin beni de.

    EDIT:
    Eklemek istiyorum ki aslında böyle bir kulübun var olumuna gereksinim duyulmuş olması bile acı bir tablo.


    Bu arada beni de eklerseniz sevinirim.

    Buyur birşey mi vardı?
    _____________________________




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.