Şimdi Ara

'Türkçemiz Yok Olmasın' (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
3
Favori
46.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazı arkadaşlar yanlışlıkla yazmış olabilirler ama bir de şu ayrı yazılan "de" ögesini doğru yazsalar bayağı iyi olacak.
  • beni de ekle
  • Ekle beni de.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: twincharged

    benide tabiki

    "de" ayrı yazılır dostum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Soz.Turk

    Bazı arkadaşlar yanlışlıkla yazmış olabilirler ama bir de şu ayrı yazılan "de" ögesini doğru yazsalar bayağı iyi olacak.

    yani
  • beni de ekleyin.
  • Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını herkese öneririm.

    Topluluğa hala eklenmediğim için biraz sitemkarım.

    Beni de ekleyin.
  • beni de eklerseniz sevinirim ancak bazı şeyler dikkatimi çekti . birçok üye zaten isimsel olarak bu gruba ters :) nasıl olucak bu iş :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EliNTeR

    Burada ''beni de yaz'' ''beni de yaz'' diyen arkadaşlar acaba bu ilgilerinin dışında Türkçe'yi kurtarmak adına neler yapmışlardır ya da yapmaktadırlar?

    saygılar..


    Üzerime alınmıyorum. Beni ekle
  • Milli kültürümüzün önemli bir parçası olan dilimiz, Türkçe; bizi diğerlerinden ayıran, Türk olmamızı sağlayan, tıpkı bayrağımız gibi önemli bir bağımsızlık sembolüdür diyebiliriz.Ve dilimize zarar veren en önemli etkenler olan sosyal paylaşım siteleri ve sohbet programları, bunları bağımsızlığımıza zarar veren unsurlar olarak görmeliyiz.

    Diğer ülkelerin köpeği olmak zorunda değiliz!



    quote:

    Orijinalden alıntı: S.Fisher

    beni de eklerseniz sevinirim ancak bazı şeyler dikkatimi çekti . birçok üye zaten isimsel olarak bu gruba ters :) nasıl olucak bu iş :D


    İşte, yabancı kelimelerin bizi ne kadar fazla etkisi altına aldığının kanıtı.Buna rağmen insanlar bunu göremiyor ve galiba hava yapma , artislik uğruna Türkçe'yi kirletip kirletip duruyorlar.








    Temiz Türkçe için benide ekle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emptybottle -- 16 Haziran 2010; 20:20:40 >




  • yaz benide..telefonda mesaj yazarken bile hep türkçe yazarım ve uzun uzun yazarım..hatta bazı kişiler böyle yazanları cahil gibi göryo..ha şöyle bişey var , forumda noktalama işareti , şive , büyük küçük harf dikkat etmiyorum yazarken..çünkü zaman alıyor..ama kelimeleri uzun uzun Türkçe biçimde yazmaya özen gösteririm..
  • Türkçe ile ilgilileniyorsanız bu yerliğe(siteye) göz atınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 10 Temmuz 2010; 19:48:52 >
  • Konuyu biraz canlandıralım...
  • Valla ben dilimi doğru kullanırım, başkalarının nasıl kullandığına da karışmam. Herkesin kendi tercihidir. Birine söylemek istediği bir şeyi nasıl söyleyeceğini söyleyemeyiz değil mi? Bu tutuma da karşıyım. Her insan konuşma dilini istediği gibi kullanabilir. Sonuçta makale yazmıyoruz değil mi? Genelde Türkçe'nin savunucuları sürekli Türkçeyi yanlış kullanan kişilere çıkışlarda bulunur. Bu da yanlış bir davranıştır. Çıkışmaktansa Türkçe'nin önemini anlaşılır bir şekilde anlatmak, amacınıza ulaşmanız için tek geçerli yoldur. Hayatımızı resmi bir memur olarak geçirecek değiliz değil mi? Hiç kimse anlatmak istediğini kısa yoldan anlatmak varken, uzun yolu tercih etmek istemez. Tamam yerine ok de, değişen ne oluyor? Millet senden özeniyor ve kullanmaya başlıyor. Böylelikle dilimiz yozlaşarak gençliğin yozlaşmasına yol açıyor ve Türkiye'yi emanet edebileceğimiz yeterlilikte insan yok denecek kadar azalıyor. Boşuna dehşet senaryoları yazmayın arkadaşlar. Her şeyi akışına bırakın, gerisini düşünmeyin. Siz öldükten sonra dünyanın yok olması size hiçbir zarar sağlamayacak. Ayrıca klavyede yazıyorsunuz. Kimseden söylemek istediği şeyi uzunca yazmasını bekleyemezsiniz. kib demek varken kendine iyi bak demesini bekleyemezsiniz. Bu şekilde kısa kullanım hem daha rahat oluyor, hem de daha pratik. Bu tarz kelimelerin havalı olduğunu sanmıyoruz, zaten öyle. İngilizce kullanımı muhakkak olacaktır. Ama bu sadece kelimesel anlamda olacaktır. Yoksa kimse bir cümleyi İngilizce olarak telâffuz edecek değil. Ayrıca böyle bir şeyin olması çok zor. Türkiye'de İngilizce bilmeyenlerin sayıları çoğunlukta. Ancak ve ancak bu kelimesel anlamda olacaktır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jabba The Hutt

    bence ynlış bir örnek vermişsin ben şu ana kadar kimsenin evet yerine ok dediğini görmedim.ben bi örnek vereyim

    x:selam nasılsın
    y:ii senden
    x:ya sana verdiğim cd var ya onu getirseen yarın
    y:ok

    burda ok sözcüğünü evet anlamında değil tamam anlamında söylemiş
    bi başka örnek

    x:selam nbr
    y:iyi noosun
    x:yarın yazılı vardı dimi
    y:ok

    böyle hiç uymuyo


    neyse konuya geçelim
    evet türkçe bozuluyo ama böyle ok,full,simithchi gibi laflardan bozulmuo
    aynen msnlerde,forumlarda
    ii senden naber
    o çok yanlış yapıo
    eet doğru söylüyorsun
    gibi laflardan bozuluyor bu dönemde herkes böyle konuşur neden diye sorulduğundada
    yapıo yazmak yapıyor yazmaktan daha kolay gibi bahaneler uydururlar
    ama farklarında bile değildir kendi ana dilinin yok olduğunu


    bu arada benide ekle üyeleree




    Bazı kişiler ok kelimesini evet yerine de kullanıyor. Çok da önemli bir ayrıntı değil bu aslında.

    Evet. yapıo yazmak yapıyor yazmaktan daha kolay ve hızlıdır. Bu bahane değildir, tercih meselesidir. Ayrıca dilin yok olması kimsenin umurunda değil. Dilimiz İngilizce olsun, onların canına minnet. Bu tür şeyleri önemseyen yok yani. Millet dili yok olmasın diye sıkıntı çekmek zorunda değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 21 Mart 2011; 23:58:55 >




  • Bu tür şeyleri önemseyenler var ki bu başlık burda. Bazı imla hataları olabilir bunu kimse sorun yapmıyor. Ama, sen gelipte dil ingilizce olsun böyle şeyleri önemseyen yok dersen çek git bu ülkeden...! Madem ingilizce yazmak daha kolayına gidiyor, Neden Türklerin forum ortamına gelerek buna karşı değilim diyorsun? Dilim yozlaşacak diye sıkıntı çekmeme taraftarıysan takarsın pembe gözlüğünü gider hangi ülkenin dilini benimsiyorsan orda yaşarsın burda konuşulan dil Türkçe olmak zorundadır.
  • konu güzel,beni de ekle...
  • Ekle beni de. Her zaman düzgün kullanmaya çalışırım Türkçe'yi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

    Bu tür şeyleri önemseyenler var ki bu başlık burda. Bazı imla hataları olabilir bunu kimse sorun yapmıyor. Ama, sen gelipte dil ingilizce olsun böyle şeyleri önemseyen yok dersen çek git bu ülkeden...! Madem ingilizce yazmak daha kolayına gidiyor, Neden Türklerin forum ortamına gelerek buna karşı değilim diyorsun? Dilim yozlaşacak diye sıkıntı çekmeme taraftarıysan takarsın pembe gözlüğünü gider hangi ülkenin dilini benimsiyorsan orda yaşarsın burda konuşulan dil Türkçe olmak zorundadır.

    Bana yurt dışında yaşamam için gerekli imkânı sağla hemen bugün gitmeyen maldır. Kimse sizin gibi faşist olmak zorunda değil. İngilizce yazmak kolayıma gittiği için olabilir mi acaba? Bu soruyu beyninin hangi fonksiyonunu kullanarak ürettin acaba merak ediyorum. Ben sizin gibi saplantılı düşünmüyorum. Ne neymiş onu söylüyorum, tabi senin gibi bir yobaz bunu anlamadığı için hemen tepki gösteriyor. Pembe gözlük takmaya hiç niyetim yok ama senin gibiler etrafta pembe gözlük dağıtıyor. Yok öyle bir kural. İsteyen istediği dili konuşur, kimse de sesini çıkaramaz.




  • İster senin için yobaz, istersende faşist olayım ama sizin gibi kendi dilini benimseyememiş insanlık dışı varlık olacağıma tercihim faşist veya yobazlıktır. Ah... keşke sana o ortamı sağlayabilsem. Hatta öyle bir gücüm olsa büyük bir sürgün politikası izler suriye sınırına götürüp, vatandaşlıktan çıkardıktan sonra bırakırdım. "hadi bakalım yallah burdan dümsüz koşacaksınız" diye.

    İsteyen istediği dili konuşur bak ne güzel söylemişsin ama gelipte burda ingilizce konuşamaz, konuşmamalı çünkü Türk sitesi ve Türkçe bir site. İngilizceyi geçtim Türkçe-İngilizce karışık yarım yamalak cümleleri hele hele hiç yazamaz. Kendi anasıylamı konuşur, kedisiylemi konuşur orasını bilmem.

    Ayrıca pembe gözlük dağıtan kimseler olsaydık burdaki bu yozlaşmaya karşı olduğumuzu ifade etmemizin imkân-ı mümkünatı olmazdı. Kendinle çelişecek yazıyı ancak sen yazabilirdin herhalde kertenkele gibi duruma göre renge bürünenler olduğunuz için bütün ifaden pembe olunca gözlük değil; diyebilme şansın olduğunu sandın herhalde.




  • Konuyu açan pek yok ortalarda herhalde.Konu tam benlik,ekleyiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.