Şimdi Ara

Turkcell yasal takip süreci hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adıma kayıtlı beş hattan patladım. Henüz düşmedi ama yüksek ihtimal birkaç aya düşecek yasal takibe hepsi. Düştükten sonra ne uygulanır? Öğrenciyim ve haliyle gelirim yok. İleri ki bir dönemde işe girmem durumunda bu borçlar maaşa 1/4 haciz uygulamasıyla mı tahsil edilir? Şimdiden bilgi için teşekkürler.

• Hiç bir şey olmaz. Operatörler alamadığı borçları yarı fiyatına varlık şirketlerine satıyor. Onlarda föz korkutarak almaya çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin misiniz hocam belirttim yani durumu öğrenciyim ailemden falan tahsil etmeye kalkarlar mı?
  • Maşallah öğrencisinde beş tane hattı nasıl kullanıyordunda beşini birden patlattın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _RaSCaL_ kullanıcısına yanıt
    Oldu bir cahillik hocam işte. Dediğim gibi işleyiş nasıl olur bilginiz var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kolomen_596

Emin misiniz hocam belirttim yani durumu öğrenciyim ailemden falan tahsil etmeye kalkarlar mı?
    Anca aileni arayıp rahatsız ederler.

• Sigortalı işe girersen 1/4 haciz falan gönderiyorlar. İrtibat numaralarından sürekli taciz öderler. Borç harç bul kapat derim. Hacizdi avukattı ailene ulaşırsa, hem insanı utandırıyor. Hemde yiyeceğin laf adamı bozar. En güzeli şimdi delikanlı gibi gidip aileye söylemek. Boş yere faiz avukat masrafı ödememek derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşe girip kapatmak tek çare şu virüs bi bitse de çözsem güzel olacak anlaşıldı

• Hapis cezası kalktı diye biliyorum ama Çok rahatsız ederler hem seni Hem Aileni. Ne yap Ne Et kapat.
    Ayrıyeten Kredi notunu yani Bankalar sicilini mahvederler..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ah be kardeşim..profilinden gördüğüm kadarı ile 18ine yeni girmişsin..18 yaşın heyecanı ile de böyle bir hata yapmışsın..olay büyümeden borç harç kapat ve ödeyemeyeceğin borcun altına girme hiçbir zaman. ders olsun sana.

sorması ayıp ne kadar toplam borç?
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    400 küsür. Konuyu açtıktan sonra iki hattı kapattım. Şu anda Cumhurbaşkanlığı kararı var yasal takibe düşmez kolay kolay.
  • 400 lira İçin başına iş açma, ailene söyle hemen ödeyemeseler bile bir ay birini bir ay birini kapatsınlar.

Sonra o 400 ü 1.400, 2.400 olarak ödemek zorunda kalırsın.

• Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    Kullandığın hizmetin bedelini ödemeyince sıkıntı yok. İcra takibi başladığında avukat 'bozuntusu" hesaba haciz koymuş. Kanundan kaynaklanan yetkiyi kullanıyor diye bir meslek grubuna hakaret edemezsin.

Soruya gelirsek ben de avukatım. Borcun tahsili açısından kanun koyucu alacaklıya bazı yetkiler vermiştir. Alacaklı da ister kendi ister avukat aracılığı ile bu yetkileri kullanabilir. Hesap haczi, maaş haczi, tapu haczi, araç haczi gibi yetkileri kullanabilir.

Avukat marifetiyle yapılan icra takiplerinde kanun koyucu alacaklı avukatına vekâlet ücreti ödeneceğini kararlaştırmıştır. Örneğin 300 tl'lik bir borç avukat aracılığı ile yapılan bir icra takibinde 300 asıl borç+300 TL vekalet ücreti + 100 tl civarında faiz ve masraflar olarak hesaplanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C221F7188

Kullandığın hizmetin bedelini ödemeyince sıkıntı yok. İcra takibi başladığında avukat 'bozuntusu" hesaba haciz koymuş. Kanundan kaynaklanan yetkiyi kullanıyor diye bir meslek grubuna hakaret edemezsin.

Soruya gelirsek ben de avukatım. Borcun tahsili açısından kanun koyucu alacaklıya bazı yetkiler vermiştir. Alacaklı da ister kendi ister avukat aracılığı ile bu yetkileri kullanabilir. Hesap haczi, maaş haczi, tapu haczi, araç haczi gibi yetkileri kullanabilir.

Avukat marifetiyle yapılan icra takiplerinde kanun koyucu alacaklı avukatına vekâlet ücreti ödeneceğini kararlaştırmıştır. Örneğin 300 tl'lik bir borç avukat aracılığı ile yapılan bir icra takibinde 300 asıl borç+300 TL vekalet ücreti + 100 tl civarında faiz ve masraflar olarak hesaplanır.
    Her avukat bir değil, elbette kanunlarda verilen yetkiyi kullanacak ama hem maaşın 1/4 haciz hemde hesaplara bloke koymanın bir mantığı yok.. Vodafone avukatı aynısını yaptı tamam maaşa haciz koydun eyvallah ama bloke koymak ne oluyor madem bloke koydun o parayı tahsil et hesaptan o da yok.. Geçen sene hesabıma bilyonerden 17 bin tl yattı parayı çekip hemen vodafone yatıracam dosya kapansın bir baktık bloke var anadolu 10.icradan. Arıyorum avukatlık bürosunu blokeyi kaldır ya da ordan tahsil et ona da yanaşmadı. Valiyede ye kredi çektirip borcu ödeyip öyle bloke kaldırıldı..

• Sadece vergi borcunda blokaj olmuyor mu? Babam da icralik olmustu sadece vergi dairesi bloke koyabildi

• Lene kullanıcısına yanıt
    Alakassi yokki cihaz almadim findekse gitmez bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Kolomen_596

Sadece vergi borcunda blokaj olmuyor mu? Babam da icralik olmustu sadece vergi dairesi bloke koyabildi
    Bazı avukatlar hem maaş haczi hemde üzerine hesaplarına bloke koydurabiliyor. Yasal olarak yetkisi var

• Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    İş o raddeye gelirse kısmi ödeme yapılması durumunda örneğin borç 500 TL ise o an cebimde olan tutar olan 100 TL'yi ödesem borç düşmüş mü oluyor yoksa bir şey fark etmiyor mu?
  • Çok şükür bir tane kaldı. Bilgi verip yardım edenlere teşekkürler. O da hallolacak bir iki güne.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.