Şimdi Ara

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ (604. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.088
Cevap
146
Favori
261.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş

Evinizde hangisi iyi çekiyorsa onun box'unu alırsınız mantıken, 5g ilk başladığında ben Telekom kullanıyordum taahütümün bitmesine 1 ay vardı, tecrübe ettiğim üzere evimde 350 veremeyecekti 150 falan zor veriyordu ozaman da var olan 200mbit uydunet'i değiştirmenin bir mantığı yoktu.

Sonra taahütüm bitti mobilde Turkcell'e geçtim bi baktım evde gigabit altına düşmüyor kolay kolay, kullanan sayısı çoğaldıkça hız düşer diye biraz daha bekledim, 602. sayfada da hız testi sonuçlarım var farklı aylara ait,

performans düşmeyince box'unu da aldım.

İnsanlar kota meselesine takılıyor ama 2tb zaten sınırsız gibi bişey, her ay 2tb kullanıyorum diyen delikanlı beri gelsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35KaanG -- 27 Eylül 2026; 15:24:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 35KaanG kullanıcısına yanıt
    Hocam sormak bana düşmez ama insanlar bu box çözümlerini genelde hiç altyapı olmadığı için alıyor 200 megabit varken neden böyle bir şey tercih ettiniz ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Şu anda 5G ile fiber hariç uydu, xDSL, kablonet vs. her türlü altyapıdan daha stabil çalışıyor. O nedenle fiber altyapı yoksa bu sistemleri tercih etmek insanlara daha mantıklı geliyor. Ayrıca ihtiyaç olduğunda aylık 300tl fark vererek gittiğin yerde de kullanabilmek ciddi bir avantaj. Hatta çok yakında fiber altyapısı olanların bile box altyapısına geçmeye başladıklarını da görebiliriz.

Herşeyden önce kesinti ve performans düşmelerinden gına geliyor kablolu bağlantılarda, stabilite en önemli faktör oldu benim için. Evet fiyat 2 katı ama lazım olduğu zaman prime'da bir dizi bölümün açılmasının 40dk sürdüğünü de unutmam malesef, çaresizce bekliyorsun internet kendine gelsin diye. Bu box'lar baz istasyonundan çalıştığı için stabilite ön planda

• Altyapınız iyi ise bende superboxları doğru bulmuyorum. İnternet kafe işletiyorum 15 bilgisayarım var. Turk telekom 100mb vdsl2 bağlantım var. Bütün bilgisayarlar dolu olduğu zaman bile.4 senedir bir kere kopma bir kere şikayet olmadı.Superboxlarla online oyun oynayamazsın çok ping oluyor. 4 sene önce turk telekom altyapısını kullanan turknet netsppeed kullanıyordum onlarda çok kopma sorunu oluyordu. Telekoma geçtikten sonra rahatladım.

AMD ATHLON II X4 640 AM3 3.0 GHZ---Biostar A780L3L AM3(DDR3) AMD---Palit GTS450 1GB 128 Bit DDR5---SEAGATE 500GB SATA III NCQ---Philips 221EL2SB/62 21.5" 5ms Dokunmatik Kontrollü Full HD Wide Screen LED Monitör---Vento TA-K52 400W Kasa---A4 Tech KB-8+OP-620D Multimedya Siyah Klavye + Mouse Seti
  • 35KaanG kullanıcısına yanıt

35 mbps internet kullanıyorum vdsl. Hiçbir zaman bir dizinin dolmasını beklemedim açıkçası çok sık dizi izleyen biriyim. Alt yapım Telekom. Hızın tek avantajı oyun indirme büyük gb'lı dosya indirme konusunda çok rahat ya da bilgisayar güncellemeleri konusunda çok rahat.

mustafavmms
  • Turk telekom vdsl kullanıyorum. 100mbit sözleşme ama 50-60mbit çalışıyor. Upload da 10mbit kadar. Latency fena değil, testlerde 15-20ms.

Streaming’de sıkıntılar yaşıyordum. Bir de hat eski olduğu için kopma da oluyor günde 3-4 kez.

Bu nedenle türkcell 5g superbox aldım. Streaming için kullanıyorum. Çok önyargılıydım ama kullanınca çok memnun kaldım.

Eski 4.5g superbox ile karıştırmayın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Şeytan ayrıntıda gizlidir.

Suç detayda saklıdır.
  • Vallahi ben 200mbit uydunet'le başlangıçta iyiydim ama sonradan çok bozdu, ben de çok çektim ki iss değiştirmeye kadar gitti konu.

Oyun konusunda da bende online pc oyun yok sadece 1 tane telefonda storm shot var onda da sorun çıkmadı, ama olsa da 20ms civarı pingler kime yetmiyor?

Superbox'u herşeyden önce stabilite için tercih ediyoruz, hızı düşen kopan kesilen kablolu internet zaten sadece 4 5 saat ve akşamları olan serbest zamanımda beni delirtiyor. O yüzden konu burda hız değil aslında, benim şansıma evde çeken baz istasyonu 1-1.4 gigabit civarında internet veriyor ama box devamlı 400mbit versin yine box kullanırım, box'un bütün meselesi bunu stabil olarak devamlı sağlıyor olması

Özellikle şunu tekrar vurgulayacağım, 2TB başta benimde gözümü korkutmuştu ama hiçte öyle değil şu ana kadar.

PS5, Nintendo Switch2 bunlara en az 200 GB üstü oyun indirmişimdir. Evde TV hep internet üzerinden seyrediliyor. Tablet, telefon vs. hiç çekinmeden hor kullanıyorum.

11 Gün sonra kota yenilenecek. Daha 1.438 GB kotam var. Hız limitsiz ve bence kota da limitsiz gibi olmuş.

Kotalı Internet deyince millet bi çekiniyor ama 2tb eşittir limitsiz gerçekten.

hız 1 megabitps’e kadar düşüyor yazanlar var..

1 Mbps nedir ya :) çevirmeli bağlantı gibi.

acaba ilk kurulum yaptıkları esnada bağlanılan baz istasyonu ileri bir zamanda başka bir baz istasyonuna bağlanınca “modemin adresi değişmiş” deyip mi hızı düşürüyorlar nedir acaba?

trcell 5g hattımda hız testinde 300Mbps indirme hızı çıkıyor ama superboxta da o hız görülebilir manasına gelmiyor yazılmış yine.

Ayrıca trcellde 500gb paket 900tL iken mesela telekomun turbobox 500gb 1400tL. Niye aynı paketli benzer şey aralarında 500tL fark var enteresan, vodafoneun 500gb 950 tL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceman0 -- 29 Eylül 2026; 21:18:55 >

Evde türkcell hat ile aynı çekim seviyesinde oluyor.

Suç detayda saklıdır.
  • Moon Star Turkey kullanıcısına yanıt

Maaşallah baya kullanmışsınız 😊

mustafavmms
  • Adabeyi A kullanıcısına yanıt

5g olana başvurdum sadece modemi odalarda iyi çekiyor mu?

Benim daire planım bu şekilde, ev 120 m2, modem maviyle işaretlediğim yerde duruyor evi ortalamak amaçlı koridora koydum.

Eğer ben 1 numaralı salonun herhangi bir yerindeysem modemin koridorda alabileceği en iyi hızı ben de alıyorum.

Benim ev için bu saatlerde 800-1100 mbit arası gidip geliyor, bunun birkaç etkeni olabilir malum "yoğun kullanım" saatleri ve modemin pencere kenarı değil de evin ortasında duruyor olması gibi.

1 numaralı salondan yapılmış test;

Odaya gidince araya mesafe ve duvarlar giriyor, çoğunlukla hala full çekiyor nadiren 1 diş azalıyor, hızda da yaklaşık %40 kayıp var,

4 numaralı odadan yapılmış test;

Şunu da denedim; modemi 1 numaralı salonun pencere kenarına götürürsem daha iyi hız ve ping sonuçları alıyorum ama ordan dip odalara çekmiyor malesef.

Ev planından da anlayacağınız üzere 7,5 x 16 metre gibi bi şekilde planlanmış, modem aradaki okadar duvarı 12-14 metre boyunca geçemiyor.

Çok problem etmediğim için modemi koridorda tutmaya devam ediyorum ama dışarı en yakın noktaya koyup 3lü mesh kurarsanız bütün dertleriniz çözülür. Repeater değil ama tabiki mesh olması lazım :)

• Merhaba arkadaşlar yıllardır 50-60 mgbs'lerde dolanmaktan gına geldi sonunda şu boxları araştırmaya başladım. Online oyun falan oynamıyorum pingle derdim de yok. en önemli şey stabilite ve hız. Yani sürekli düşmeler internet gitmeler olmasını istemiyorum. Şehir merkezinde yaşıyorum Türk telekom kullanıyorum telefonda onun 5G'si ile test yaptığımda 300-400-500 civarı değişiyor hız. Türkcell kullanmıyoruz ailecek onun testini nasıl yapacağım bilmiyorum :) sormak istediğim şey aslında sınırsız diye turk telekomu düşündüm ama turknetin online işlemlerinden total kullanıma baktığımda bir ayda 1.5 TB kullanmışım onun dışında 1 TB seyirlerinde gezmiş. Hal böyle olunca 2 TB'liği ciddi şekilde düşünmeye başladım. İnternetten beklentim 4k remux dizi film izliyorum tabi her zaman vakit bulamıyorum yani her gün 100 gb'lik film izleme gibi bi durumum yok. Sizlerin Superbox ile ilgili tecrübelerinizden yararlanırsam çok sevinirim.

• AhmetBY1 A kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu geriye doğru okuyabilirsin.

En özet: turkcell alacaksan 5g olanı al. Ama o da mükemmel değil, emin ol.

Suç detayda saklıdır.
  • Adabeyi A kullanıcısına yanıt
    Peki baş agritir tarzda mi hocam mükemmellik aramıyorum da şu an 50-60 mgbsler rahatsız etmeye başladı pişmanlık yaşatır mi sizce bir de evde Turkcell 5g ne kadar hız veriyor hattımız olmadığı için kontrol edemedim almaya karar verirsem ekipler kontrol sağlıyor mu hızı ne kadar destekliyor diye yoksa direkt kurup giderler mi deneyip görme şansım olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetBY1 -- 4 Ekim 2026; 8:24:59 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.