Şimdi Ara

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ (441. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.890
Cevap
134
Favori
205.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-126D2940A

Bu mesaj silindi.
    Sakin ol dostum, benim seninle hiçbir sorunum yok. Aksine yazdıklarınla çok eğleniyorum, renkli bir kişiliksin forum için. Turkcell'i hiç bırakma ve bizi Superbox konusunda yazdıklarından mahrum etme lütfen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuzsuz_deli_bekir

Bizim millet malını canı gibi savunur, ama zararı kendine dokunacak en ufak şeydede tornistan yapar.

Tükiye'nin en iyi şirketi turkcell, superbox hiç pahalı değil ben asgari ücretle çalışan biri olarak bile pahalı bulmuyorum diyenler şimdi tarifesinde 50-100 lira artış olacak diye ortalığı birbirine katıyor. Rezillik resmen, başlık çöpe döndü.

Alıntıları Göster
    Sorun orada işte, bizim millet her konuda fanatik. Siyasette, sporda, hizmet sektöründe... Yahu hiç biri bizleri düşünmüyor ki ülkede, sen niye bağlısın bu kadar? Parasını ver, memnunsan memnunum de ölesiye savunmak nedir? Sen kraldan çok kralcılık yaparsan siyasetçisi tepene biner, firması zammı geçirir ne de olsa şikayet etmez der. Toplum olarak hak arama gibi bir kültürümüz yok, bu her alanda kendini hissettiriyor.

• Yine aynı adamlar, yine konuyu çöpe çevirdi. Özellikle tutulup, para verip dönem dönem konuya mı gönderiliyorlar anlamak güç.

Gerçekten anbılivıbıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 12 Mayıs 2020; 14:29:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone Red kullanıyorum, 4G full sınırsız 125 mbits alıyorum evde. Ben bu kartı superbox’a falan taksam çalışır mı acaba

Edit: Konuya biraz baktım da Kotalı 10mbit/s hıza 200 civarı ödüyorsunuz sanırım. 169’a alabildiğin kadar hız ve kota sorunu yokken neden bunu tercih ediyorsunuz anlamadım ben. Bir tane 4g modem alsanız sorun çözülüyor. Atladığım nokta ne? Ben şimdi telefon hattımı 4G modeme takıp öyle kullanmak istiyorum ama böyle olunca soru işaretleri oluştu kafamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 12 Mayıs 2020; 14:56:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jazzalyn

Hayırdır, bir sıkıntın mı var benimle? Böyle garip garip üstü kapalı laflar falan, hayırdır? Varsa bir problemin özelden yazabilirsin. Geçmişte sayfalarca kirlettiğin gibi artık konuyu kirletmekten vazgeçmelisin.
    Konuyu kirleten dedin ya. Orada bir gülesim geldi. Aylardır konuyu kirleten troller belli. Ben problemim olduğunda direk genelden yazıyorum. Özelden yazmama gerek yok.

Diğer troll arkadaş bende bloklu. Yine üzerine alınmış galiba. Halbuki isim vermiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 12 Mayıs 2020; 14:56:38 >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Kanka bunlar bu forumda sadece herseyi kotulemek icin varlar ne kimseye bir yardimlari dokunmustur bugune kadar ne bir fikir sahibidirler ustteki sahisa superboxun kutusu hangisi diye gostersen peçeteyi seçer :D bunlara 1 tl ye internette versen aldiklari hizmeti kotulerler abartirlar ben aldigim iyi hizmeti aylarca burda savunmam bunlara fena batmış Beni turkcell calisanida yaptilar fanboyda fiyatlar artincada savuncagimi sandiklar ama yanildilar halen çökeltmeye calisiyorlar yanar donersin diye ben aldigim hizmet hangisinde iyiyse onu savunurum ama arada bi orantisizlik olmaya baslamissa yine en cok benim sesim cikar herkes istedigini yazmakta ozgur farkindaysan 3 4 kisi disinda yazan yok alayi trol

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Kullanirsin vodafone hattini tak.modeme kullan keyfine gore bi kisitlama yok :)

Tarife bazında bakıldığında hız olarak kesinlikle sınırsız hızlarla 170 TL gibi bir mobil hat için rakam ödeniyor Vodafone'da bu çok çok avantajlı. Fakat gelelim dezavantajlarına şehir içi ve yoğun yerlerde 4G bantları çok çabuk doluyor ve kapsama alanı yüksek olduğu için baz istasyonu başına düşen kişi sayısı artıyor ve çoğu merkezi yerlerde kullanılamaz hale geliyor Vodafone. Genelde 3-4 megabit hızlara insanı razı ediyor ve baz istasyonlarına fiber çekmekte halen zorlanan bir firma. Kullandıkları 4G bantları ise yüksek hız değil yüksek mesafe vaad ediyor. Kırsalda ise Band 20 ile insanı çıldırtıyor. Merkezden ve kalabalıktan uzak ve fiber çekili bir baz istasyonu bulursanız kral sizsiniz !

Turkcell bu konuda genel anlamda çok daha başarılı. Fakat Superbox'ı zamanından beri belediye dağıtırmış gibi dağıttıklarından şimdi aşırı yüklenmelerde sorun yaşıyorlar. Hele ki şu zamanda çoğu kişi evinde olduğu için kullanılan bantlar ve kapasiteler çok çabuk şişiyor özellikle merkezlerde. Ama yine de Vodafone'dan kat ve kat iyi Turkcell bu konuda. Vodafone'da Bursa merkezde en kalabalık mahallelerde 3-4 Mbps hızı geçemezken Turkcell'de bu durum genelde 30-40 Mbps hızlardan başlıyor.

Turkcell'in Superbox'ı hız sınırlamalarına tabiidir bu çoğu kullanıcı tarafından kötü karşılanıyor ve fiyat bazında da yüksek geliyor.

Fakat gelelim kritik noktaya. Turkcell Superbox sınırsızda sözleşmeler genelde 1 senedir ve eğer caymak isterseniz (10 mbps için) ay başına 50 TL gibi bir indirim bedeli yansıtılıyor.
    Vodafone'da ise sınırsız mobil bedeli 170 TL olarak faturalandırılıyor fakat cayma bedelinde indirim olarak tamı tamına ay başına 230 TL yansıtılıyor. Bu afedersiniz ama tam anlamıyla soygun. Tarifesi güzel olmasına rağmen cayma bedeli siz tarifeye geçmeden önce Caydırmak için yeterli.

Turkcell Superbox 10 Mbps sınırsız paketten 10. ayda caymak isterseniz eğer ilk ay 500 GB hediyesini almadan (sınırsız tarife ile) başladıysanız; 10x50 TL aylık indirimden 500 TL olarak ve 200TL kurulum ücretiyle birlikte 700 TL ceza ödeyerek vazgeçebiliyorsunuz. Eğer Superbox kutunuzu bayiden alırsanız kurulum ücreti de yansıtılmıyor. Sadece 500 TL ödeyerek vazgeçebilirsiniz.

Vodafone Mobil Sınırsız internetten ise 10x230TL olarak 2300 TL ceza ödeyerek vazgeçebiliyorsunuz.

İkisi de aslına bakıldığında soygun. Fakat Vodafone'daki soygun oranı çok çok fazla. Ayrıca Vodafone'da taahhütünüzün 2 yıl olarak tanımlandığını belirtmek isterim.

• emresteely kullanıcısına yanıt
    Vodafone'a biraz fazla yüklenmişsiniz sanki. Evet cayma bedeli oyunu çok kötü. Ama mesela ben bu hızları alıyorken niye cayayım?

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★

Vodafone en azından bir önayak oldu. Fiyatıda gayet uygun. Aynı şekilde bu tarifeyi Turkcell çıkartsa 400 liradan aşşağı vermez.

süperboxta sim kiliti var vodafone sim kartı çalışmıyor
  • serkante S kullanıcısına yanıt
    cihazda kilit yok kanka sim kartta var ben vofafone hatttini cihaza takinca calisio :D

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Bursa'da çoğu yerde Vodafone denedim senelerdir Vodafone kullanıyordum 4.5G çıktığından beri hızlarda belirgin artışlar görülen çok sayılı yerler vardır. Bursa'da tüm merkezi yerlerde hızları rezil şekilde düşük. Merkezdeb uzak ilçelerde ise hızı yükseliyor.

Turkcell stabiliteyi korumak için bu hızlarda vermek zorunda kalıyor ve fazla hız için fazla paralar alıyor. Fiber altyapının bu kadar düşük olduğu bir ülkede emin olun 3G/LTE internet servisleri ucuzlasa baz istasyonlarına düşecek ağırlığı hayal edemezsiniz.

Turkcell düşük hızlara sağlam paralar alıyorken, Vodafone cayma bedelinde çok ciddi paralar alıyor. Bunu Vodafone'a yükleniyor olarak düşünmemelisiniz, yerinde başka bir operatör olsa ona da aynı şeyleri söyleyecektim. Cayma bedelinin zaten Türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde alındığı ve yüksek fiyatlardan bir gerçek fakat hazır ortam müsaitken Vodafone'un soygunculukta zirveye oynaması insanın canını sıkıyor.

• emresteely kullanıcısına yanıt
    BAND7 kurtarıyor açık alanda ama müstakil kesime girildiğinde büyük çoğunluk müstakilde oturuyor band20 de hızlar düşük kalıyor

fsm de 170 mbps hız geliyor direkteki istasyonda fiber destekli band7 varken
    Telekom fsm de band3 ile veriyor
  • bendeki kule modemde çalışmadı turktelekom çalıştı ama vodafone taktım çalışmadı turktelekomda 150mbit alabildim
    Vodafone’un benzeri paketi var mı ki. Geçen sitesinde baktığımda bulamadım. Şimdi de arattım bulamadım.

Bizim superbox sözleşmesinin bitmesine 1 sene daha var. 1 seneye 5G gelirse eski fiyatlara dönebileceklerini düşünüyorum yada başka birşey yapacaktır Turkcell. Diğerleri rakip çıkar olur birşeyler.

Vodafone’da sınırsız varsa ona da geçilebilir. Turkcellin verdiği kule modem için imzaladığım sözleşmede cihaz bedeli 459+KDV yazıyor. Böyle kaliteli bi modem için ucuz rakam bence. İnternette 900-1400 arası satıyorlar. Cihaz iade edilmeyip çökülebilir. Gerçi bölgemde Vodafoneda 3G altyapı bile henüz yok ama 1 sene büyük süre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @bdullah -- 12 Mayıs 2020; 23:30:55 >
  • Tahadutun bitmesine 1 ay kalıpta aranan varmı ?

• @bdullah kullanıcısına yanıt
    Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★

Aynı kota durumu bendede var lakin doldurma gibi şansımız yok galiba hocam.Birde 279 TL olan paketini yazmışsınız bu paketler hala geçerli mi acaba bilginiz varmı ?

• Dostlar selamlar ,
    Kule tipi modem kullanıyorum. Modem arkasında yer alan WAN portunda Raspberry ip var ve DLNA server ve Torrent server görevlerini üstleniyor . Son zamanlarda modem dlna stream ederken aniden Wi-Fi bağlantısı kopuyor hiç bir cihaz bu Wi-Fi ağına bağlanamıyor 2.4 ghz ve 5Ghz bandları dahil olmak üzere. Tek çözüm modemi kapatıp açmak . Cihazı fabrika ayarlarına döndürdüm fakat sorun tekrarladı. Daha önce benzer durum ile karşılaşan var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

Vodafone’un benzeri paketi var mı ki. Geçen sitesinde baktığımda bulamadım. Şimdi de arattım bulamadım.

Bizim superbox sözleşmesinin bitmesine 1 sene daha var. 1 seneye 5G gelirse eski fiyatlara dönebileceklerini düşünüyorum yada başka birşey yapacaktır Turkcell. Diğerleri rakip çıkar olur birşeyler.

Vodafone’da sınırsız varsa ona da geçilebilir. Turkcellin verdiği kule modem için imzaladığım sözleşmede cihaz bedeli 459+KDV yazıyor. Böyle kaliteli bi modem için ucuz rakam bence. İnternette 900-1400 arası satıyorlar. Cihaz iade edilmeyip çökülebilir. Gerçi bölgemde Vodafoneda 3G altyapı bile henüz yok ama 1 sene büyük süre.
    Mobil hat kullanıyorum hocam 169 TL konuşma mesaj internet sınırsız. Ama mobil hat uyar mı bu kutuya?

• quote:

Orijinalden alıntı: emresteely

Tarife bazında bakıldığında hız olarak kesinlikle sınırsız hızlarla 170 TL gibi bir mobil hat için rakam ödeniyor Vodafone'da bu çok çok avantajlı. Fakat gelelim dezavantajlarına şehir içi ve yoğun yerlerde 4G bantları çok çabuk doluyor ve kapsama alanı yüksek olduğu için baz istasyonu başına düşen kişi sayısı artıyor ve çoğu merkezi yerlerde kullanılamaz hale geliyor Vodafone. Genelde 3-4 megabit hızlara insanı razı ediyor ve baz istasyonlarına fiber çekmekte halen zorlanan bir firma. Kullandıkları 4G bantları ise yüksek hız değil yüksek mesafe vaad ediyor. Kırsalda ise Band 20 ile insanı çıldırtıyor. Merkezden ve kalabalıktan uzak ve fiber çekili bir baz istasyonu bulursanız kral sizsiniz !

Turkcell bu konuda genel anlamda çok daha başarılı. Fakat Superbox'ı zamanından beri belediye dağıtırmış gibi dağıttıklarından şimdi aşırı yüklenmelerde sorun yaşıyorlar. Hele ki şu zamanda çoğu kişi evinde olduğu için kullanılan bantlar ve kapasiteler çok çabuk şişiyor özellikle merkezlerde. Ama yine de Vodafone'dan kat ve kat iyi Turkcell bu konuda. Vodafone'da Bursa merkezde en kalabalık mahallelerde 3-4 Mbps hızı geçemezken Turkcell'de bu durum genelde 30-40 Mbps hızlardan başlıyor.

Turkcell'in Superbox'ı hız sınırlamalarına tabiidir bu çoğu kullanıcı tarafından kötü karşılanıyor ve fiyat bazında da yüksek geliyor.

Fakat gelelim kritik noktaya. Turkcell Superbox sınırsızda sözleşmeler genelde 1 senedir ve eğer caymak isterseniz (10 mbps için) ay başına 50 TL gibi bir indirim bedeli yansıtılıyor.
    Vodafone'da ise sınırsız mobil bedeli 170 TL olarak faturalandırılıyor fakat cayma bedelinde indirim olarak tamı tamına ay başına 230 TL yansıtılıyor. Bu afedersiniz ama tam anlamıyla soygun. Tarifesi güzel olmasına rağmen cayma bedeli siz tarifeye geçmeden önce Caydırmak için yeterli.

Turkcell Superbox 10 Mbps sınırsız paketten 10. ayda caymak isterseniz eğer ilk ay 500 GB hediyesini almadan (sınırsız tarife ile) başladıysanız; 10x50 TL aylık indirimden 500 TL olarak ve 200TL kurulum ücretiyle birlikte 700 TL ceza ödeyerek vazgeçebiliyorsunuz. Eğer Superbox kutunuzu bayiden alırsanız kurulum ücreti de yansıtılmıyor. Sadece 500 TL ödeyerek vazgeçebilirsiniz.

Vodafone Mobil Sınırsız internetten ise 10x230TL olarak 2300 TL ceza ödeyerek vazgeçebiliyorsunuz.

İkisi de aslına bakıldığında soygun. Fakat Vodafone'daki soygun oranı çok çok fazla. Ayrıca Vodafone'da taahhütünüzün 2 yıl olarak tanımlandığını belirtmek isterim.
    Hocam hesabınızda şöyle bir düzeltme yapayım.

Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin.

Taahhütün kullanıldığı süredeki toplam indirim bedeli ile kalan süredeki indirim bedeli ayrı ayrı hesaplanır, hangisi düşükse o bedel tahsil edilir.

Yani 12 aylık tahhüdünüz varsa, 10. ay için cayma bedeli hesaplarken şöyle yapılıyor,10 ayda 500tl indirim uygulanmış, kalan 2 ayda ise 100tl indirim uygulanacak.
    Bu durumda cayma bedeli 100 tl baz alınarak yapılmalı.

• 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.