Şimdi Ara

Turkcell İnternet aboneliğinde 15 günlük cayma hakkımız yok !!! ( Mahkeme Tutanağı Eklidir)) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
22.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

15 gün geçse bile başvuru kabul edilir sen yinede git kaymakamlıkta tüketici hakem heyetine.
    gece işten çıkınca sabah gideceğim.
  • Oha bir de 24 ay mı sözleşme imzalanmış. 12 ay ve üzeri sözleşmeler hiç bir cezai bedel ödemeden tek taraflı olarak feshedilebiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Size PTT teslimi tarihi itibariyle 15 gün geçerlidir.

Ben Cimer'e personeli şikayet ettim savunması alındı ama mahkemeyle uğraşmak zorunda kaldım.
    Annem aldığı tarihi bilmiyor ama sabah gideceğim iş çıkışı bir aksilik çıkmazsa.
  • Bu tip başvuruları "cayma hakkı" olarak değil de "ayıplı ürün" olarak yaparsanız Tüketici Haklarına göre eliniz daha kuvvetli oluyor. Cayma hakkı taaleplerinde firmalar kurulum vs bedelleri tahsil edebiliyorlar.

Birkaç arkadaş da "fatura ödendikten sonra başvuru yapın" demiş fakat faturayı ödedikten sonra bir de o paranın geriye iadesi ile uğraşacaksınız.

Haziran ayında Vodafone ile aynı konudan dolayı THH maceram olmuştu. 5 gün sonunda iptal ettirdiğimde fatura çıkarttılar. Bu faturayı ödemeden, fatura geldikten sonra Vodafone'a hemen yolladığım ihtarnameyi, faturayı, yaptığım hız testlerini, Vodafone iptal başvurumu, modem teslim tutanağımı ve yanlış hatırlamıyorsam madde 13-15'e atıfta bulunduğum yazımla THH'ye gittiğimde 2.5 ay sonra olumlu karar çıktı.

Başvurularda başvurunun altını sağlam doldurmak gerekiyor.
  • Sanırım eksik anlatılan yahut yanlış olan bir şey var. Fatura borcunuza bakıldığında 15.08.2019 son ödeme tarihi olan 446₺ gözüküyor.

Edit: şimdi anladım. 400TL modem ücretini düştüğünde 446 cayma bedeli vs vs yansıtışmış. Ben de SuperBox almak istediğimde ve memnun kalıp kalmayacağımı anlamak için deneme sürem olup olmadığını sordum. Hayır malesef bağlandığında iptal edemiyoruz denmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white00 -- 5 Kasım 2019; 14:24:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • white00 W kullanıcısına yanıt
    Faturada modem ücreti varmış ama sonra iade edildiği için o ücret düşülmüş.
  • Millet olarak hep alttan almak zorunda kalıyoruz. Ne zaman dönecek bu devran.

• frk61ylmz F kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak nasıl bir yol izledınız bende caymak ıstıyorum adres degısıklıgı konusunu acarmsınız benden boyle bır mıktar ıstemıyorlar 300-400 tl arası 7 ay tahaddutum var ama yınede odemek ıstemıyorum cıkmak ıstıyorum
  • Savunmanı okur okumaz red yiyeceğini anladım.Türkiye Cumhuriyeti,asgari ücret vb. kelimelere ne gerek var? Sana ne asgari ücret kaç para,ceza tutarı bunun kaçta kaçı vb. şeylere.damardan girmeye çalışmışsın ama bu tarz laflar heyeti etkilemez.dilekçen amatörce.bir avukata 100 lira verip dilekçe yazdırsaydın daha profesyonel olurdu ve kazanma ihtimalin de yüksekti.hukuki dille değil damar diliyle yazmışsın sonuç hüsran

• xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım. TTnete 2 yıl taahhüt verdim.Hizmetlerinden hiç memnun değilim.İnternet çoğu zaman yok yada çok yavaş. Ben de aboneliğimi iptal ettirmek istedim.Böyle bir hakkım olmadığını söyleyip, çok yüksek tutarda iptal bedeli çıkardılar. O nedenle devam etmek zorunda kaldım. Sakıncası yoksa hakem heytetine başvuru metninizi özel mesajlardan bana gönderir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

Savunmanı okur okumaz red yiyeceğini anladım.Türkiye Cumhuriyeti,asgari ücret vb. kelimelere ne gerek var? Sana ne asgari ücret kaç para,ceza tutarı bunun kaçta kaçı vb. şeylere.damardan girmeye çalışmışsın ama bu tarz laflar heyeti etkilemez.dilekçen amatörce.bir avukata 100 lira verip dilekçe yazdırsaydın daha profesyonel olurdu ve kazanma ihtimalin de yüksekti.hukuki dille değil damar diliyle yazmışsın sonuç hüsran
    bu tarz durumlarda acaba müşteri tekrar dilekçe yazabiliyormu yeniden başvurup
  • Yerinizde olsam mahkemeye giderdim. Cihazı iade etmişsiniz zaten sizde en fazla kullandığınız gün sayısının indirimsiz ücretini ödemeniz gerekiyor. Diğer bir arkadaşın dediği gibi süreci iptal edip interneti kullanacağınızı söyleme şansınız varsa kullanmaya devam edin ardından köydeki adrese taşıyın, altyapıyı sağlayamadıkları için kendileri iptal etmek zorunda kalırlar.
  • Ben olsam modemi geri vermezdim. Cihaz parasının faturası da sende ne de olsa. Sıkıyosa alsınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollo34

Ben de aynı durumdayım. TTnete 2 yıl taahhüt verdim.Hizmetlerinden hiç memnun değilim.İnternet çoğu zaman yok yada çok yavaş. Ben de aboneliğimi iptal ettirmek istedim.Böyle bir hakkım olmadığını söyleyip, çok yüksek tutarda iptal bedeli çıkardılar. O nedenle devam etmek zorunda kaldım. Sakıncası yoksa hakem heytetine başvuru metninizi özel mesajlardan bana gönderir misiniz ?
    İnternet olmayan biryere taşıma başvurusu yapın. Mümkünse yayla falan. Mecbur iptal edecekler o zaman. Forumda örneği çok.
  • Breath Of fire kullanıcısına yanıt
    1.si Türkcell Süperonline sadece fiber internet sağlayıcısı değildir aynı zamanda adsl hizmeti de vermektedir yani çoğu insan oo süperonline fiber internet diye bağlattırıp alt yapı olmayan yerde adsl sözleşmesi imzaladığını ve adsl hizmeti aldığını bilmemekte

2. eğer ki fiber altyapı olan bir yerde fiber hizmet alıp daha sonra fiber alt yapı olmayan bir bölgeye taşınırsanız taşındığınız yere ait elektrik faturası vs gibi bir belge ile cayma bedeli olmadan iptal ettirebilirsiniz veya adsl kullanmaya devam edebilirsiniz.

3.48 saat diye bir zorunluluk yok sen gidersin başvurunu yaparsın başvurunuz FÇM veya DÇM lere gönderilir DÇM veya FÇM de randevucu arkadaşlar sizi arar derki ekiplerimiz şu gun su saatte kuruluma gelecektir müsaitmisiniz müsait iseniz alınan randevu ile kuruluma gelinir. gelen başvuruyu 16 veya 24 veya 48 saatte kurmak bayinin o ayki hedefini etkiler bayi zaten hedefini tutturmuşsa isterse 1 hafta sonrada sizi arayıp randevu talep edebilir.

4. ADSL bölgede ikamet ediyorsanız yeni bir bina veya yeni bir bölgede iseniz ve bulundugunuz bolgede Türktelekom hattı yok ise bu başvurunuz önce Türk telekoma iletilir türk telekomun oraya hat çekmesi beklenir ve bu süre dahada uzar

• anticor kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. Peki taşınma nedeniyle başvurularda muhtardan kağıt veya başka belge istiyorlar mı ? beyan yeterli oluyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollo34 -- 5 Kasım 2019; 16:58:41 >
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Karara 15 gün içinde itiraz hakkın var.dosya tüketici mahkemesine gider orası son mercidir.oranın kararına itiraz edilemez.süreç 1 yıl civarı sürer

• sana verilen sözleşmede detaylar yazacaktır. iade durumunda haklarına bir bak. Eğer karşıılıklı imzalanan sözleşmede tüketici hiçbir hak göstermeden 14 gün içinde aboneliği kapatıp hiçbir bedel ödemez yazıyorsa sözleşmeyi delil gösterip bedeli ödemeyebilirsin.
  • apollo34 kullanıcısına yanıt
    Abonelik açıldıktan sonra cayma bedeli ödemeden iptal etmek için 15 gün süre oluyor hocam. O süre geçtiyse eğer durum nasıl sonuçlanır bilmiyorum. Müsait bir zamanda paylaşayım metni.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.