Şimdi Ara

Turkcell ile ilk defa yaşadığım garip durum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce başına gelen var mı bilmiyorum? Ama sizde yaşadıysanız tecrubelerinizi dinlemek isterim.

1 saat önce 0532 137 XX XX numaradan arandım fakat mutfakta olduğum için yetişemedim.

Hemen geri aradım numarayı, çalmaya başladı. 2. ton sesinden sonra hatlar karışmış gibi oldu, ton sesi bayağı azaldı (ama arkada çalmaya devam ediyor) ve birisi telefon numarası çevirmeye başladı. Ekrana baktım acaba sensör ekranı kapamadı da yanağım mı değiyor diye? Ekran kapalıydı ve tuş takımıda seçili değildi. Karşımdaki bir telefon numarasını çevirdi ve herhalde ara tuşuna bastı ki tüm sesler kesilerek meşgul tonuna düştü. Oysa ki karşı taraftan telefonu açan olmadı.

Kapatıp tekrar aradım numara meşgul diyordu bende tekrar aramadım. Bu hattı uzun yıllardır kullanıyorum. Bazen konuşma esnasında didüt dıdıt diye sesler geliyor dönem dönem. Telefon dinleniyor desem, telefonu dinlenecek bir adam değilim. Konuşmalarımda günlük sıradan konuşmalar.

Telefon dinlemeyi bir kenara bırakırsak 1998 yılından beri Turkcell kullanıyorum daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Normal ev telefonuyla eskiden "Adana çık aradan!" tarzı şeyler yaşadım. Hatta birgün telefonun ahizesini kaldırdım bir baktım 2 kişi konuşuyor, meğerse telefon kutusundan müdahale ediliyormuş bakım amaçlı. Ama cep telefonunda böyle bir şeye rastlamadım.

Şimdi Turkcell'i arasam durumu anlatsam anlamayacaklar ya da anlasalarda yapacak bir şeyleri olmayacak. Ama bir problem olduğu çok açık. Telefona nolur nolmaz diye restore atacağım.

Tel: Sony Xperia Z2

Sizce durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 23 Ekim 2014; 4:32:23 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Muhtemelen hatlar karışmıştir. Daha önce Vodafone kullananların başına gelmiş burada konuşulmuştu. Zaten yüksek bir makam sahibi değilseniz kim sizi dinleyecek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cep telefonunda karşılaşınca şaşırdım doğrusu.

Aynen, standart bir vatandaşım, dinlenmek için hiçbir sebebim yok.

Ne olur ne olmaz diye telefona yedeksiz restore attım. Bakalım duruma göre bilgilendiririm herkesi...
  • Mobil şebekelerde aynı şebeke birimleri ve aynı frekanslardan çok sayıda kişinin görüşme ve iletişimi aktarıldığı için baz istasyonu parçaları, santral vs. birçok yerde farklı tekniklerle görüşmelerin birbirine karışmadan iletilmesi gerçekleştirilir. Ancak bir nedenden dolayı geçici bir karışma olduğunda bunun nedenini bulmak çok zor hatta imkansızdır. Ancak sürekli oluyorsa bu tür bir şey, takibi yapılarak sorun çözülebilir.
    Mesela GSM 2G'de baz istasyonu çalışma hakkının birkaç milisaniyesini size ayırarak sizden gelen ses paketini alır ve size yeni paketi iletir. Buradaki zamanlamada en ufak bir karışıklık olsa sizden önce ya da sizden sonra size gönderilmesi gereken bir paket size gönderilmiş olur. Şifrelemeden dolayı vs. bu paketi cihazınız okuyamaz tabi de, şebeke içinde bu şekilde pek çok arayüz bulunmakta. Birindeki bir sıkıntıda böyle bir şeyler olabiliyor demek ki.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Teknik tarafını pek anlamadım ama olabiliyorsa sorun yok

16 yılda ilk defa başıma geldi. Neyse önemli değil, 1 kere oldu zaten. Devam ederse incelenmesini isterim Turkcell'den.

Teşekkür ederim bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 23 Ekim 2014; 4:29:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ses karışma olayını aveada yaşamıştım valla konuşurken dikkatli olmak lazım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • effect68 kullanıcısına yanıt
    Anlamsız bir şekilde tedirgin oluyor insan valla

Dün gece Avea'nın konusunu araştırdım, telefonla birini aramadan ya da biri tarafından aranmadan durduk yere 2 kişinin konuşması ahizeden duyulmaya başlıyormuş bazen..

Garip

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir gece oluyor şu anda
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu sorunu sadece aveada var diye biliyordum. Turkcellden böyle bir şey beklemezdim. Demekki bazen teknik sorunlar olabiliyor.

• Bende de iki kere şöyle bir şey oldu
    Vodafone dan turkcelle geçmiş numaramdan vodafone lu birini aradım ve çalmadan garip garip sesler geldi. Ben de dinlemeye devam ettim sonra arkadan insan sesleri gelmeye başladı ama uğultu. Onlar olurken o garip sesler de devam ediyordu ve o sesler de ççok rahatsız edici ve yüksek sesli bir ses.
    Benim dışımda bu durumu yaşayan var mı? Diğerinde de başka vodafonlı bir numarayı arayınca oldu. Nir dahakine olursa kayır etmeye çalışıcam

• O düt dıt sesleri ne zaman geliyor hocam.

• Tanımadınız numaraya dönüş yapmayın başınızda ağrımasın :)

• @effect68 : aynen, tekrarlamadığı sürece sorun yok.. Hiçbir şey kusursuz değil ne de olsa

@altaymobil : aradığın numara, kişinin cebinde, çantasında tesadüfen aynı anda açılmış ve iç & dış mekanın sesleri gelmiş olmasın?

@Redese : valla her telefon konuşmamda olmuyor.. Daha çok Ankara Kızılay, İstanbul Taksim gibi kalabalık yerlerde ve hareket halindeyken oluyor.. Ama sabit evde otururkende olduğu oluyor ve sinir bozucu..

@Creative BLack : aynen, o haltı yedim daha önce biz beykoz karakolundan arıyoruz, subayın karısına küfretmişsiniz 50.000TL verin konu kapansın dediler, son anda çakmasam mevzuyu yiyecektim az kalsın..

Sonra o hattımı kapattırıp, şu anda kullandığım hattımı aldım.. Bunda aradılar bir kere banka hesabını PKK kullanmış, 30.000TL öde konuyu kapatıcaz diye dedim 2 sorum var!

1) kredi kartı geçiyor mu?
    2) fatura kesiyor musunuz?

Sonra ver küfürün dibine.. 3. küfürü dinlemeden kapatıyorlar suratına..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 20 Kasım 2014; 10:40:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

@effect68 : aynen, tekrarlamadığı sürece sorun yok.. Hiçbir şey kusursuz değil ne de olsa

@altaymobil : aradığın numara, kişinin cebinde, çantasında tesadüfen aynı anda açılmış ve iç & dış mekanın sesleri gelmiş olmasın?

@Redese : valla her telefon konuşmamda olmuyor.. Daha çok Ankara Kızılay, İstanbul Taksim gibi kalabalık yerlerde ve hareket halindeyken oluyor.. Ama sabit evde otururkende olduğu oluyor ve sinir bozucu..

@Creative BLack : aynen, o haltı yedim daha önce biz beykoz karakolundan arıyoruz, subayın karısına küfretmişsiniz 50.000TL verin konu kapansın dediler, son anda çakmasam mevzuyu yiyecektim az kalsın..

Sonra o hattımı kapattırıp, şu anda kullandığım hattımı aldım.. Bunda aradılar bir kere banka hesabını PKK kullanmış, 30.000TL öde konuyu kapatıcaz diye dedim 2 sorum var!

1) kredi kartı geçiyor mu?
    2) fatura kesiyor musunuz?

Sonra ver küfürün dibine.. 3. küfürü dinlemeden kapatıyorlar suratına..

Hayır. İkisinde de birebir aynı sesler geldi ve bunlar telefon hiç çalmadan oldu

• Sapıtabiliyor demek ki ara sıra :D

• Yine gece gece saçmalıkları oynuyoruz.. iPad'in 3G'sini açtım, servis yok diyor..

Cep telefonuna baktım acaba bize en yakın baz istasyonu mu arızalandı diye, hat görünüyor ancak bir yeri aradığımda daha önce hiçbir telefon şebekesinde duymadığım bir uyarı tonu ile geçersiz numara uyarısı alıyorum..

Bu saatte telefonla arayacağım kişiler eş dost, ev, valide falan olmayacağından 4440532, 4440444 Yapı Kredi, 08507240724 İş Bankası'nın numaralarını arıyorum ve aynı uyarıyla karşılaşıyorum...

Telefonda mı sorun var yoksa Turkcell'in teknik açıdan arızası mı var çözemedim?! Abuk subuk şeyler oluyor son zamanlarda....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.