arkadaşlar az önce posta ile elime şöyle birşey ulaştı. * icra müdürlüğünden davetiyeli tebliğ zarfı , ilamsız takiplerde ödeme emri başlıklı. * senet ve tarihi yok , borcun sebebi olarak 0 530 221 xx xx şeklinde alakasız (ailemizden herhangi birine ait olmayan) bir numara gösterilmiş. 559lira gibi bir borç varmış. ben hiç birşey anlamadım , sizler ne dersiniz?
bir arkadaşım; daha önce turkcell hattını taşımıştı, ödeyeceği fatura tutarı da taşınır diye düşünmüş, ama eski hattın borcu faiziyle katlanmış;icraya 340 tl ödemişti. böyle birşey aklıma geliyor ama ailemden birine ait değil demişsin.
avukatı aradım. haziran-temmuz-ağustos-kasım 2009 dönemlerine ait fatura borçları diyor. numara cok tanıdık geliyor ama böyle bir numara hiç birimiz kullanmadık. ayrıca fatura borcu ise niye eylül ve ekim yok , bunu da anlamadım.
bahsettiğim ihtimali düşün derim
böyle bir numara kullanmadık ve şuanda aktif değil numara. turkcell'de detaylı bilgi vermiyor , kimin adına düzenlenmiş ise o arasın bizi diyor. kardeşimin adına diyorum , bu kadarda olmaz ki.
aileden birinin değil demişsin, sonra kardeşimin deyince mesajımı sildim.
müşteri hizmetlerinden gerekli bilgiyi sadece hat sahibi kişi alabilir. *
benim bir arkadaşımın 10, onun arkadaşının 20 milyar eski TL borcu var ama icra falan gelmedi henüz üstünden 1 yıl geçmiş olması lazım sanırım.
bende senin mesajı beklıyorum ne zamandır:) yazmışsın gözukuyor sayfada , konuyu acınca mesaj yok , demek ki silmişsin. * tebliğ zarfı salak kardeşimin adına geldi. dedigim gibi numara hiç bilmedigimiz bir numara ancak salak kardeşimin salak arkadaşına aldıgı bir hat oldugu için , herşey onun üzerine gözüküyor tabii ki. salak kardeşimin bu durumda ne gibi bir yol izlemesei gerekir sevgili fusem'cim.
kardeşin öncelikle üstüne kayıtlı ama kendisinin kullanmadığı hattı iptal etsin.
kendi üstüne olduğu için daha fazla faiz+masraf eklenmeden ödemesi gerekir.
arkadaşı borcunu ödemiyor mu?
kefil olma durumu değilde anladıgım kadarıyla ''arkadaşı rica etmiş bi hat almış ve arkadaşı kullanmış'' zaten üstüne kayıtlı olup da kendisinin kullanmadıgı hattan az önce haberimiz oldu ve hat kullanıma kapanmış.(ne zamandır kapalı bilmıyorum ama...) arkadaşı bilmiyorum ne alemde çünkü benim salak kardeşim yurtdışında okuyo.böyle salaklıklarla okumasının manası nedir onu da anlamadık babamla birlikte.kız çocuklarının egitiminin ana kucagında sonlanması taraftarıyım.
quote:
Orijinalden alıntı: hypnosse
kefil olma durumu değilde anladıgım kadarıyla ''arkadaşı rica etmiş bi hat almış ve arkadaşı kullanmış'' zaten üstüne kayıtlı olup da kendisinin kullanmadıgı hattan az önce haberimiz oldu ve hat kullanıma kapanmış.(ne zamandır kapalı bilmıyorum ama...) arkadaşı bilmiyorum ne alemde çünkü benim salak kardeşim yurtdışında okuyo.böyle salaklıklarla okumasının manası nedir onu da anlamadık babamla birlikte.kız çocuklarının egitiminin ana kucagında sonlanması taraftarıyım.
borcu sıfırlamadan önce, hattı mutlaka iptal ettirin ki tekrar başınıza böyle olaylar gelmesin.
yurtdışından gelme durumu yoksa şimdi vekaletle falan uğraşacaksınız... bundan sonra yapılacakları avukata danışmanızı öneririm
aradıgınız no kullanılmamaktadır mesajı numaranın iptal oldugu anlamına gelmez mi zaten?
quote:
aradıgınız no kullanılmamaktadır mesajı numaranın iptal oldugu anlamına gelmez mi zaten?
borçtan dolayı kapatılıyor.
borç ödenince açılıp açılmadığını Turkcell iletişim merkezindeki yetkiliye sormanı öneririm.
quote:
borçtan dolayı kapatılma ile hat iptali farklı diye biliyorum.
anladım. nasıl hallolcaksa bu işlem şimdi bakıcaz bi çaresine. sagol;)
kesinlikle iptal şart, borcu ödeyince hattın tarifesi neyse artık onun sabit ücreti her ay yansıtılmaya devam eder..
hat buyuk bir ihtimal ile iptal olmustur zaten borcu odenmesi sart ödemek için kardesim olması gerekmiyor ödeyin ve bu iş bitsin sonrasına daha sonra bakarsınız
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme