Şimdi Ara

Turkcell Bağımsız 5g Çekirdeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • turkcell 5g altyapısında gerçek 5g yani bağımsız 5g çekirdeği kullanacağını ifade ediyor.

mevcut 5g testlerinde bu şekildemi altyapısı?

diğer operatörlerde bağımsız 5g çekirdeği kullanacakmı?

eğer dedikleri gibyse şarj ping vb konularda büyük avantaj sağlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sarjda avantaj olmaz ama pingde olur

İyi de bunu nasıl ayarlıyorlar ?

aldığınız 5g de hız sınırlaması mı uyguluyorlar?

Ekranda 5g yazıyor olması, 5g modemlere bağlandığımızı gösteriyor ama ayarlarında gız sınırlaması var.

Hatta yılbaşı gibi günlerde kalabalıktan dolayı 5g internete giremiyorsun. 5g bşle yetersiz kalıyor

Aslında 5g hızla beraber şebekesine bağlı abone sayısının artması anlamına geliyor.

• Turkcell'in N78 güncellenen istasyonlarında eski eNB kapatılıp çift eNB ile yayın yapıldığı falan garip şeyler görüyorum. Böyle bir şeylerle mi ilgili bilmem, aklıma gelmiyor değil.

Şarj tarafına bunun katkısı olmayabilir. 4G'de telefon kullanılmazken haberleşmeyi tüm taşıyıcılardan değil ana bir taşıyıcıdan yapıyor. Bu da 10 ya da 20 MHz bir taşıyıcı. 5G'de ise tek N78 bağlı iken sürekli 100 MHz bir taşıyıcıya bağlı olmanın bataryaya etkisi olacaktır.

Turkcell santraline bir koşuda gidebiliyorum, 5 KM falan bir mesafem var. Ancak pingler 26 ms altına inmiyor kolay kolay. Hani Turkcell'in gecikmesinin çok 4G ile alakası yok. Eskiden 20 ms altı idi. 5G geldikten sonra ne olacak, göreceğiz...

Belli paketleri kullanan kullanıcılarda AMBR sınırlaması yapabilirler. AMBR sınırlanmasa da çekirdek tarafında Turkcell'in 4G'de 600 Mbps sınırlaması yaptığı gibi sınırlayabilirler. 5G'de ise SA çekirdekte ağ dilimleme vs. de oldukça gelişmiş şekilde mümkün. Hangi kullanıcılara hız, hangisine düşük gecikme verilecek vs. ayarlayabiliyorlar teoride. Gerçekte ciddi aktif kullanan çok çok az tabi.

Turkcell de 600 sınırı artık yoktur çünkü geçiliyor

eskiden %80 kullanım olunca direk interneti kapatıyordu .

şimdi artık yapmıyor . Bittiğinde bitiyor

Vodafone ve Türktelekom %80 den sonda yapıyor

Vodafone en son 50mps altına düşürüyordu

Türktelekom da 70 -80 e videolarda. Şikayet sonucu 200 üzerine e çıkardır

5G yi kullandıkça daha iyi çözüp öğreneceğiz bakalım

5G hızından ötürü yavaşlatma yapmazlar umarım

• 5G ile ilgili reklamlarda telekom fiber altyapısını ön plana çıkararak her yerde hizmet vereceğini söylüyor ama frekanslara bakınca yine en iyi hizmeti turkcell verecek gibi. teknik anlamda bilgisi olan bu konuda bilgi verebilir mi?

Evet, en azından Bursa'da uygulanmadığı kesin.  2021 2022 gibi bariz takılıyorduk o sınıra. Testler hep 570 - 580'e dayanıyor, üstüne çıkmıyordu. Hız düşürme yapmadı benim kullandığım paketlerde hiç. Bir anda hız testi takılıp kalıyordu. Bakıyorsun, kota bitmiş. :D

5G'de ne yapacaklarını dediğiniz gibi göreceğiz. Hıza ihtiyacı olmayanlar için farklı paketler çıkarma yoluna gidebilirler, ya da hıza ihtiyacı olanlar için ama olay olur o da. Rakip operatör çöker oraya.

• Evet, ben de yazmıştım sanırım hatta buralarda. Bir gün telefon görüşmeleri garip şekilde parazitleşip anlaşılmaz oluyordu. Sonra düzeldi ama pingler de yükselmişti o dönem. Sonra Mavenir ile sanallaştırıldığı haberleri falan çıkmış, herhalde bundan demiştik.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.