Şimdi Ara

Türkçe Yamacı sitesi Virüs deposu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,



    Türkçe yamasını aradığım bir oyunun Türkçe yamasını, sözde yama sitesi olan Türkçe yamacı sitesinden indirdim. Virüsü bilgisayara bulaştırdıktan sonra fark ettiğimde sitenin daha yeni çıkmış oyunları sahte Türkçe yamalarını yayınladığını gördüm. Dosyayı yayınlayan şahıs, exeyi, rar ile sıkıştırdığı için indirirken virüs programları uyarı vermiyordu. Rar dosyasını açtığımda virüs programı exeyi açmamam için beni uyardı ancak genel durum korsan oyun oynayanlar bu tip uyarılara alışkındır. Virüs programını devre dışı bırakıp Setup'u kurdum. Setup arayüzünde yazıların olmadığını, sadece ileri seçeneği olduğunu fark ettim ancak bir acemilik yaparak kurulumu gerçekleştirdim. Kurulum bittiğinde bilgisayar kendini yeniden başlattı. Virüsün başlangıçta başladığını düşünüyorum. Şu an virüs programı ile taratıyorum ancak sonuç alabileceğimi sanmıyorum. Tamamen sahtekarlık ve zarar verme adına kurulmuş bir site. Şikayette bulunacaktım ancak whois bilgilerinde yabancı hosting firmasına kayıtlı olduğunu gördüm ve sahte bilgiler yazıyordu. BTK'ya şikayet etmeyi düşündüm ancak sitesinde zararlı yazılım seçeneği bulamadım. Taramalar bittiğinde bir şey bulunamaz ise tek çare format atmak olacak. İndirdiğim exenin Virüs Total sonuçlarında sizinle paylaşayım. Şu anda donanım kullanımlarım normal seviyede, mining virüsü olduğunu sanmıyorum. Virüs Total sonuçlarında ise değişik tipli virüsler tespit edildi. Virüs hiç tepki vermiyor. Keylogger'de olabilir bilemiyorum. size önerim bu siteden hiçbir şey indirmemeniz ve google search console report adresinden kötü niyetli yazılım sekmesine girip siteyi şikayet etmeniz. Siteyi şikayet edersek en azından Google, sitenin indekslerini silebilir ve başkalarının zarar görmesini engelleyebiliriz.







  • şikayet ettim. Özellikle "RAGE 2" oyunu ile bu siteye yönlendiriyor. Rage 2'nin hali hazırda çevirisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 1 Mayıs 2020; 15:0:36 >
  • Geçmiş olsun. Kullanıcı yorumlarının olmadığı sitelerden yama indirmemenizi tavsiye ederim. Mevcut Türkçe yamaların büyük bir çoğunluğu Donanım Haber üzerinden paylaşılıyor zaten. Alternatif olarak Steam'de "Türkçe Yama Arşivi" rehberinden aradığın yama eğer mevcutsa bulabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s-adebisi -- 1 Mayıs 2020; 15:1:30 >
  • Arkadaş anladık tamam virüslü site. İndirmeyin arkadaş şu siteden yama. Zaten daha ana sayfasından belli sitenin sahte olduğu daha neyin derdindesiniz. Elli kere aynı konuyu açmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STENSTEN -- 1 Mayıs 2020; 15:27:5 >
  • Halenmi bu tuzağa düşüyorsunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu siteyi şikayet edip kapattırabileceğimiz bir yer falan yok mu?
  • Bu siteye düşen gerçekten çok var kapansa kurtulsa millet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • STENSTEN kullanıcısına yanıt
    Daha önceden açılmış konu olduğunu görmedim, insanları bilgilendirmek suçmu oldu? Yetkiniz var ise isterseniz konuyuda silebilirsiniz. İyi günler dilerim.
  • Sürekli konusu açılıyor. Artık bilmeyen kalmamıştır bu bölümde herhalde

    Aşağıdan googlea raporlayabilirsiniz.
    https://safebrowsing.google.com/safebrowsing/report_badware/?hl=en
  • Buradaki hedef DH okuyucuları değil. Bu kitle zaten düşmez tuzağa. Ama site google'a çok güzel indexlenmiş.
    14 yaşında yeğenim var, oyun açılmıyor bıdı bıdı diye teamviewer ile bağlandım baktım gördüm ki chrome history'de bu site var. Bir yama çekmiş, ne varsa bulaşmış pc'e.

    Herkes bizim gibi dh yi takip edip, hangi sitenin fake olabileceği konusunda bilgi sahibi olmayabilir. Biz el ele vererek, arkadaşın koyduğu linkteki şikayet tuşu ile şikayet edelim. 10 sn sürüyor zaten şikayet etmek.
  • Siteye dikkatli bakıldığında zaten içeriklerinin normal olmadığını fark etmemek elde değil. Adam bol keseden sallamış durmuş şunun yaması bunun yaması diye ama nedense bu sitedeki hiçbir oyunun çeviri süreçlerini görmedik. Pat diye bir anda oyunların çevirilmediğini bilen herkes bu tuzaklara düşmemeli.
  • Bende bu siteden bi oyunun yamasını indirmeye çalışmıştım ama bir türlü programı çalıştıramamıştım. Her açtığımda dosya açılmıyor ve siliniyordu, kurulum yapamamıştım. Diğer herkes kurulum yapmış bilgisayarları mahvolmuş ama ben anormal bişey farketmedim taki eset samrt security nin bi coinminer adlı trojen bulmasına kadarTürkçe Yamacı sitesi Virüs deposu
    dahası var mıdır? bulaşmış mıdır? format at diyecekler o kadar kolay değil iş benim için.




  • Daha önce de böyle bir konu açılmıştı,onun yandaş siteleri de var sadece o yok
  • eset indirdik bakalım salak gibi kurdum bende...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xedar2746

    eset indirdik bakalım salak gibi kurdum bende...
    İşlemci kullanımına bak bitcoiner virüsü var o sitede en temizi format.
  • gece gece aklıma geldi lanet site ya, yıllardır yemem bu tarz numaraları ama bir hevesle steamden aldığım çok eski anısı olan oyunun türkçe yamasını görünce hiç dikkat etmeden indirmiştim ulan niye türkçe olmuyor bu diye silip bir daha yükleyeyim dedim yüklü klasöre gelince anladım virüs olduğunu baya 1 gün uğraştıydım bu .... sitesinin virüsünü temizlemeye. işlemci %90 küsür çalışıyordu. her aklıma geldiğinde bu sitenin gelmişini geçmişini bir yoklarım. aman dikkat kanmayın bunlara hala nasıl ayakta dimdik search de çıkabiliyor orası da ayrı muamma.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.