Şimdi Ara

Google Çeviri hizmeti Çin'de kullanımdan kaldırıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Çeviri hizmeti Çin'de kullanımdan kaldırıldı!



    Google’ın popüler çeviri platformu Google Translate, kullanım sayısında yaşanan düşüş sebebiyle Çin’de kullanımdan kaldırıldı. Google’ın çatı şirketi Alphabet tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, çeviri hizmetinin resmi olarak kapandığı duyuruldu.



    Google Translate, fişi çekilen uygulamalar arasına katılıyor



    Bildirilenlere göre Çin pazarında Baidu ve Sogou gibi Çinli teknoloji firmaları tarafından sağlanan yerel çeviri uygulamaları ile rekabet eden Google Translate, ayrı bir uygulama ve web platformu da dahil olmak üzere 2017 yılından bu yana hizmet vermeyi sürdürüyordu.



    Öte yandan baskı ve sansür kuralları sebebiyle Pekin hükümeti ve Google arasında yaşanan gerilim artarken, Translate hizmeti kapanan diğer uygulamalar arasında yerini aldı. The Register'a verdiği demeçte Google, "Düşük kullanım nedeniyle Çin'de Google Translate'i durdurduk" açıklamasında bulundu. 



    Ayrıca Bkz.Bu sitelere tıklamayın! Google arama sonuçları virüs saçan sitelerin işgali altında



    Reddit ve sosyal medya platformlarında paylaşımda bulunan birçok kullanıcı, Translate hizmetinin artık Çin yerine Google'nin Hong Kong sayfasına yönlendirdiğini belirtiyor. Ayrıca Google Chrome tarayıcısında yerleşik olarak bulunan çeviri özelliği de artık Çin kullanıcıları için çalışmıyor. 



    2010 yılında Google, Çin'in sansür kuralları sebebiyle arama motorunu Çin pazarından çekmişti. Daha sonrasında Çin için ayrı sansürlü bir arama moturu üzerinde çalışmalara başlayan yazılım devi, küresel tepkiler sonucunda projeyi 2019 yılında sonlandırdı.




    Kaynak:https://gizmodo.com/google-shuts-down-translate-services-in-mainland-china-1849608265







  • ingilizlerin hindistanda afyon ekip çini afyonladığını unutmuşsunuz. Hindistanda ingiliz kumaşı satmak için hint kumaş ustalarının elini kestiklerini bu yüzden bulunmaz hint kumaşı deyiminin çıktığını bilmiyorsunuz sanırım. Bu arada wikide ekonomik sistemler diye araştırın, komunizm ayrıca ekonomik bir sistemdir. Ne, neden, neye karşı çıkmış? hegel/marks/lenin/mao... simetrisini olayın bilmek lazım. Dünya hiç bir zaman N/S tek kutup olamaz. Biraz da Lao Tzu okuyun isterseniz ufkunuz genişlesin.
    -------------------------------------------------------------------
    Google amerikan kuruluşu bir gün çin alıştığında (dijital afyonlandığında) google kendi diyecekti kapatıyorum diye. Ne demişti? huawei için android yasak. Çin yönetimi aptal değil. Cumhuriyetinin 73.yılını kutluyor. Biz ise 100.yıla gireceğiz. Kim önde?
  • Çomarland de sıradan bir gün. Ortadoğu ve Çin gibi ülkelerin en kısa zamanda halkını rahat bırakacak düzeye gelmesi dileğiyle.

  • Kominizm, faşizm gibi cumhuriyetçilik sisteminde yer alan siyaset kollarına dünya savaş açmalı. Bunlar monarşik düzenden bin kat daha monarşikler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • isakoc kullanıcısına yanıt
    ingilizlerin hindistanda afyon ekip çini afyonladığını unutmuşsunuz. Hindistanda ingiliz kumaşı satmak için hint kumaş ustalarının elini kestiklerini bu yüzden bulunmaz hint kumaşı deyiminin çıktığını bilmiyorsunuz sanırım. Bu arada wikide ekonomik sistemler diye araştırın, komunizm ayrıca ekonomik bir sistemdir. Ne, neden, neye karşı çıkmış? hegel/marks/lenin/mao... simetrisini olayın bilmek lazım. Dünya hiç bir zaman N/S tek kutup olamaz. Biraz da Lao Tzu okuyun isterseniz ufkunuz genişlesin.
    -------------------------------------------------------------------
    Google amerikan kuruluşu bir gün çin alıştığında (dijital afyonlandığında) google kendi diyecekti kapatıyorum diye. Ne demişti? huawei için android yasak. Çin yönetimi aptal değil. Cumhuriyetinin 73.yılını kutluyor. Biz ise 100.yıla gireceğiz. Kim önde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 4 Ekim 2022; 16:50:55 >
  • Clusive kullanıcısına yanıt
    Kardeş dünya tarihini, ekonomik sistemler bunları okuyup mu geliyorsunuz yoksa okumadan mı? ortadoğu için bir şey demiyorum. Halkı rahat bıraktığında emperyalizmin yemi olmuş geçmişte ve ders almış. Siz ders aldınız mı?

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Doğru tespitler.

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt

    Bilmediğim konularda yorum yapmak huyum değildir. Ancak dünya tarihinde ne olduğu ne olmadığı değil sonuç önemli. Şu anda halkını kısıtlayan ve dünya için ciddi tehlike barındıran bir ülke Çin. Bu tür geri kafalı ülkeler dünyada söz sahibi olacağına İngiltere ve Amerika olmalı. Bir kere gelinen dünyada hiç bir siyasi sorun önemli değildir. Önemli olan rahat hayat yaşamasına imkan sağlıyor mu ülke? Hayır. O zaman bitmiştir. Dünyanın milliyetçiliği ve sınırları kaldırıp tek çatı altında toplanması gerekli. Yeni dünya düzeni ile ilgili konular, o yüzden burada yazışarak konuşulabilecek bir konu değil.

  • yoldaşlar :D
    kültür devrimimize uygun değil demiş :)

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Şimdi araştırsak teoride binlerce süper sistem çıkar. Yani kominizim bir isimdir, birinin ortaya attığı fikrin ismi. Belki kominizim sisteminin iddia ettiği eşit insan eşit kazanç vs gibi bir sürü iddia ettiği konulardan çok daha iyi sistemlerde türetmiştir bazı kişiler. Fakat bunların savunuculuğunu daima rus kominizimdeki Çin kominizimdeki Kore kominizimdeki gibi sistemi savunur gibi görünüp ama sistemi tamamen kölelik düzeninin en iyi Afyonu olarak kullanan, o halkların üzerine karabulut gibi çöken yöneticilerin sistemleridir. Şu anda onların yönettiğini iddia sistemin adı kominizim değil mi? Bu sebeple bizim de lanetlediğimiz, yok olmasını istediğimiz görünürdeki yönetim sisteminin adından dolayı o yönetim sistemini kullananların tarzınıdır. Halkların üzerine o kadar yüksek baskıyla sistemin bu olduğunu çocuktan ağrı empoze etmişler ki artık kominizim dünyadan tamamen yok olmadıkça var olan yöneticilerin kafa yapısını sıfırlama şansın olmaz, onlar gider yerine gelenler aynı tas aynı hamam devam eder. Yoksa o kitaplarda atılan naraları okuduğunda aşık olmayacağım şeyi pek kolay bulunmaz. Bir sistem gerçekten başarılı olması için önce insanın kalbinde acıma duygusu olmalı. Yoksa hiçbir sistem hiçbir halta yaramaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 4 Ekim 2022; 22:13:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Haberi ben mi yanlış okuyorum, anlamış değilim. Millet Çin'e yüklenmiş ama hizmeti Google'ın kendisi kapatmaya karar vermiş, az kullanılıyor diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD bu saatten sonra çini Rusya'yı hindistanı durduramaz ABD kendini kandırıyor ABD gitsin ortadogu ülkeleri ile ugraşsın gücü onlara yeter bu saatten sonra

  • Clusive kullanıcısına yanıt

    Bu yazdığınız yazıya göre bakacak olur isek eğer Kurtuluş savaşı yapmalımıydık?


    Fetö de "dünya gemisinin kaptanı amerikadır" derdi.

  • isakoc kullanıcısına yanıt

    "Kominizm, faşizm gibi cumhuriyetçilik sisteminde yer alan siyaset kollarına dünya savaş açmalı. Bunlar monarşik düzenden bin kat daha monarşikler."


    Saldırgan düşüncelerinizin farkındamısınız? Zaten diğerleri onlara savaş açtığından bu düşünce türemiş. Çin 7bin yıldır aynı yerde oturuyor. Sizi ayıplıyorum. Tarih bilginiz zayıf. Tarih okumak emek ister. ms750de Talas savaşı ile çinden barut, pusula ve matbaa çıktığını biliyormuydunuz? Çin tarihini okumak göreviniz olsun. Ayrıca kültürü, dünyaya katkıları. Dünya savaş tarihine de bakmanız lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.