Bildirim
Türkçe Olmayan Oyunları Anlaşılır Kılma Taktiğiniz Nedir?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Oynamamak? Bence bu kadar sıkıntı yapıyorsan oyunu altyazılı şekilde tamamen izle ondan sonra da kendin oyna. Senin yaptığın benim önerdiğimden daha iyi ama bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider-Man -- 3 Eylül 2019; 18:48:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boş vakitlerinde ingilizce çalış bol bol rpg oyunları oyna.
İngilizce bilmediğim için PS4'de hep Türkçe oyunları oynuyorum.Ama artık yetmemeye başladı çünkü öyle oyunlar varki ağzımı sulandıran çözüm ne olabilir diye düşündüm.Elimde sözlük ile oynamak çok zor sayfa sayfa kelime mi arayacağım.Dediğin gibi youtube'dan izleyerek oynamayı düşündüm ozaman da oyun bölünecek can sıkıcı bir durum.Anlamadan oynamayı düşündüm ps2 döneminde olduğu gibi Türkçe altyazılı oyunlara o kadar alıştım ki hikayeyi anlayarak oynamak çok başkaymış bu yüzden bu seçeneği de devre dışı bıraktım.Geriye tek bir seçenek kaldı ingilizce öğrenmek.ingilizce kursuna gitme şansım yoktu zaten sonradan öğrendim ki gidenlerin büyük çoğunluğu ingilizce öğrenemiyormuş.bu başka bir konu.internetten biraz araştırma yaptım ve youtube'da ingilizce konu anlatımı adlı bir kanala denk geldim.Özer kiraz hocamız hiç ingilizce bilmeyen birine göre sıfırdan herşeyi tek tek 8 10 dakikalık videolar halinde anlatıyor kısa ve net oradan çalışmaya başladım.ve sonuç aldığımı görünce galiba bu iş oluyor dedim daha çok yolun başında olmama rağmen.Sabır isteyen bir iş motivasyon kaybı olmaması gerekiyor çalışmaya devam edeceğim bıkmadan usanmadan ingilizcemi orta seviyeye bile çeksem bana yeter.Biraz uzun oldu yazım hatam olmuş olabilir affola.Ben böyle bir çözüm buldum umarım sende sana en yararlı çözümü bulabilirsin.
-
Taktik maktik yok bam bam bam 💥
Kursa gidenlerin cogunlugu neden ögrenemiyormuş hocam?
Hocam bunun tek çözümü İngilizce öğrenmek. Başka yapacak bir şeyin yok. Yavaş yavaş başlasan, düzenli bir çalışma ile 4-5 ay içinde ilerlersin. Bir sene içinde de hakim olursun İngilizce'ye. Oyunlardaki İngilizce'yi anlamak biraz da zor. Dizi/film izlerken geri sarıp bakabilirsin ama ne yazık ki oyunlarda bu mümkün değil.
Tek yapman gereken pratik yapmak sürekli. Araştırmak. İngilizce'yi hayatının bir yerine konumlandırmak.
Valla ben genelde parça parça yerine cümleyi kalıp olarak anlamaya çalışıyorum. Bilmediğim kelimelerden bazılarını (can alıcılarını) telefondaki sözlükten bakıyorum. Genelde de anlıyorum böyle yapınca. -
-
İngilizcem fena değildir ama çok üst düzey de değil. Alt yazıları dikkatli takip edince olay örgüsünü anlıyorum ama alt yazıya bakmadan olmuyor, alt yazıya bakarken görüntülere odaklanmak zor oluyor. Bazen oyunu oynarken konuşmalar oluyor mesela oyuna bakmanız lazım, duyarak anlamak zor olabiliyor falan. Türkçe alt yazı her zaman daha zevkli. Uncharted dublaj bile yapmış sırf bu yüzden aldım bize desteklerinden ötürü. Tr tüm oyunlara destek vereceğim ben de.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Dediğin kanalı takibe aldım. İş yerinde boş vaktim oluyor aslında. Videolarını izlerim arada. Bakalım faydası olacak mı.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-A5EF6FA98
İngilizce bilmediğim için PS4'de hep Türkçe oyunları oynuyorum.Ama artık yetmemeye başladı çünkü öyle oyunlar varki ağzımı sulandıran çözüm ne olabilir diye düşündüm.Elimde sözlük ile oynamak çok zor sayfa sayfa kelime mi arayacağım.Dediğin gibi youtube'dan izleyerek oynamayı düşündüm ozaman da oyun bölünecek can sıkıcı bir durum.Anlamadan oynamayı düşündüm ps2 döneminde olduğu gibi Türkçe altyazılı oyunlara o kadar alıştım ki hikayeyi anlayarak oynamak çok başkaymış bu yüzden bu seçeneği de devre dışı bıraktım.Geriye tek bir seçenek kaldı ingilizce öğrenmek.ingilizce kursuna gitme şansım yoktu zaten sonradan öğrendim ki gidenlerin büyük çoğunluğu ingilizce öğrenemiyormuş.bu başka bir konu.internetten biraz araştırma yaptım ve youtube'da ingilizce konu anlatımı adlı bir kanala denk geldim.Özer kiraz hocamız hiç ingilizce bilmeyen birine göre sıfırdan herşeyi tek tek 8 10 dakikalık videolar halinde anlatıyor kısa ve net oradan çalışmaya başladım.ve sonuç aldığımı görünce galiba bu iş oluyor dedim daha çok yolun başında olmama rağmen.Sabır isteyen bir iş motivasyon kaybı olmaması gerekiyor çalışmaya devam edeceğim bıkmadan usanmadan ingilizcemi orta seviyeye bile çeksem bana yeter.Biraz uzun oldu yazım hatam olmuş olabilir affola.Ben böyle bir çözüm buldum umarım sende sana en yararlı çözümü bulabilirsin.
-
Aslında çok iyi bir ingilizce bilmenize gerek yok.Azıcık Kurgusal zekanız ile çat pat ingilizceniz varsa harmanlayın bu iş olur.Emin olun olur yani.Çoğu oyunda diyalogların nasil olacağı klasik oyun kurgularıyla çok rahat çözülebiliyor aslında.Aynı dizilerdeki gibi sahne daha oynamadan ne olacağini kestiriyorsun sonra izlediginde de bakıyorsun aynı tahmin ettigin gibi.Oyun sektörüde böyle hiçbir farkı yok.En azından bazi kendini gostermiş farkindalik olusturan oyunlar hariç geneli böyledir.Oyunu oynarken aynı zamanda kafanda kurguluyorsun ne yaptigini ne yapabilecegini neler olabilecegini kestiriyorsun boylece anlamiş oluyorsun.Tabi bu anlama yetkinligi birebir dublajdaki gibi kaliteli bir sekilde olmuyor ama az çok kafandaki soru isaretlerini beynin tamamliyor zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

İngilizcem fena değildir ama çok üst düzey de değil. Alt yazıları dikkatli takip edince olay örgüsünü anlıyorum ama alt yazıya bakmadan olmuyor, alt yazıya bakarken görüntülere odaklanmak zor oluyor. Bazen oyunu oynarken konuşmalar oluyor mesela oyuna bakmanız lazım, duyarak anlamak zor olabiliyor falan. Türkçe alt yazı her zaman daha zevkli. Uncharted dublaj bile yapmış sırf bu yüzden aldım bize desteklerinden ötürü. Tr tüm oyunlara destek vereceğim ben de.
|
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X