Şimdi Ara

Türkçe öğretmenliği mi sınıf öğretmenliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana, 'Ne alakası var, ikisi birbirinden çok farklı' diyebilirsiniz ama benim amacım; öğrencilere çok farklı ve güzel özellikler kazandırmak.

Çok farklı özelliklerden kasıt; ahlak, hayatın zorluğu, iyi-kötü vs yönünden.
    Bu yüzden hangi dönemde ki öğrenciye hitap edeceğimi bilmiyorum.
    Beni anlayabilmelerini ve akıllarına söylediklerimin yerleşmesini istiyorum.

Önemli olan dersin branşı değil ama en iyi yapabileceğim branşları onlar olarak görüyorum.

Sizce hangi yaş grubuna daha etkili olunabilir?

Lütfen yardım eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genç Düşünür -- 6 Temmuz 2012; 18:06:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lütfen yardım ediniz, bekliyorum.

• bence sınıf öğretmenliği.. bende sınıf öğretmenliği istiyorum hadi hayırlısı ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: crcrcr54

bence sınıf öğretmenliği.. bende sınıf öğretmenliği istiyorum hadi hayırlısı ..

Sınıf öğretmenliği sıcak geliyor fakat öğrencilerin söylediklerimi tam olarak idrak edememe ihtimalleri var.

Evet dediğiniz gibi hayırlısı olsun.

• Başka önerisi/tavsiyesi olan yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genç Düşünür -- 10 Temmuz 2012; 18:45:10 >
  • Evet..?

• Atanma bakımından ve yeni 4+4+4 ile sınıf öğretmenliği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

Atanma bakımından ve yeni 4+4+4 ile sınıf öğretmenliği

Teşekkürler ama ben babam hariç çevremden sınıf öğretmenliğinin önü kapandı diye duymuştum.

• Aslında ben %75 Türkçe öğretmenliği istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Genç Düşünür

Aslında ben %75 Türkçe öğretmenliği istiyorum.

bir öğrenciye haftada 4-5 saat ile ne verebilirsinki..ama sınıf öğretmenliğinde 4 sene haftada 30 ders saati berabersin.geniş çevreye ulaşamazsın sınıf öğretmenliğinde,meslek hayatın boyunca topu topu 200-250 öğrencin olur ama öğrenciler üzerinde daha etkili olabilirsin..
    Bende sınıf öğretmenliği okuyorum okuması türkçeye göre çok çok basittir
  • atamalardan haberin yok galiba. dershanedeki öğrencilere faydalı olabilirsin ancak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 71matador71

quote:

Aslında ben %75 Türkçe öğretmenliği istiyorum.

bir öğrenciye haftada 4-5 saat ile ne verebilirsinki..ama sınıf öğretmenliğinde 4 sene haftada 30 ders saati berabersin.geniş çevreye ulaşamazsın sınıf öğretmenliğinde,meslek hayatın boyunca topu topu 200-250 öğrencin olur ama öğrenciler üzerinde daha etkili olabilirsin..
    Bende sınıf öğretmenliği okuyorum okuması türkçeye göre çok çok basittir

Söylediklerinizin hepsine katılıyorum haklısınız; fakat çevremde ki çocuk çevresine bakıyorum, yaş gurupları arasında her çeşit çocuk var. İlkokul çağındaki çocuk da var ortaokul çağındaki çocuk da var ve ben iki guruba da bir şeyler vermeye çalışıyorum. İlkokul çağındaki çocuk ilk başta anlıyor fakat iki gün sonra unutuyor (tabii devamlılık durumunda ne olur bilemem) ama ortaokul çağındaki çocuğa bir şeyler anlatmaya çalıştığımda beni daha rahat anlıyor ve uygulamaya başlıyor. Tüm bu etkenler bendeki mevcut düşünceyi değiştirdi. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genç Düşünür -- 13 Eylül 2013; 10:01:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

atamalardan haberin yok galiba. dershanedeki öğrencilere faydalı olabilirsin ancak...

Atamalardan haberdarım fakat öğretmenlik mesleğini gerçekten istiyorum. Diğer mesleklerde ben şunu olacağım çünkü şu yüzden diyemiyorum fakat öğretmenlikte diye biliyorum. Bu nedenle öğretmen olmak istiyorum. İnşallah tabii.
  • Yukarı.

• Kararımı kesinlestirdim. Allah nasip ederse Türkçe öğretmeni olmak istiyorum.

• Allah'ın izniyle Pamukkale Üniversitesi Türkçe Öğretmenliğini kazandım ancak bir sebeple kaydımı donduracağım.
  • Tebrikler hocam.Guzel meslek secmissiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mete

Tebrikler hocam.Guzel meslek secmissiniz.

Teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Teşekkür ederim.

Sınıf öğretmenliğinden neden vazgeçtin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

Sınıf öğretmenliğinden neden vazgeçtin ?

Aslında benim Türkçe'ye karşı aşırı bir ilgim var ve bu ilgimi öğretmenlikle birleştirmek bana çok anlamlı geldi. 11-14 yaşları arasındaki öğrencilere bir şeyler anlatmanın hem daha kolay olacağını hem de derslerin daha zevkli geçeceğini düşündüğüm için tercihimi Türkçe öğretmenliğinden yana kullandım.

Sınıf öğretmenliği de güzel meslek ama Türkçe öğretmenliği bende daha baskın geldi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.