Beyler hadi dil bilgisinden yanlış yaparsan konuyu tekrar edip 2-3 test çözer işi halledersin peki paragrafta bu iş nasıl oluyor ? Ne yapmam gerekir paragraf yanlışlarını minimuma indirmek için ? Edit: yanlış yapılan paragraf sorusunun çözümünü izlemek ve gerekirse bir şeyleri not almak yeterli mi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 9 Mart 2021; 12:57:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkçe denemelerinde paragraf yanlışları

-
-
dil bilgisinden yanlışım çıkmıyor paragraftan 5-7 arası yanlışım çıkıyor neden anlamıyorum ben de up
-
dil bilgisini nasıl o seviyeye getirdiniz hocam
-
eayım 11. sınıf edebiyat dersi 10 dersti 1inde edebiyat işleyip 9unda dil bilgisi işliyoduk karantinadan beri de hiç çalışmadım yazım yanlışları veya anlatım bozukluklarından çıkıyor çıkarsa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makyol801 -- 9 Mart 2021; 12:7:31 > -
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam benim durumda Türkçe branş denemesini uzun bir ara çözmeyince düşüyor Aralık gibi her gün Türkçe denemesi çözüyordum sonra haftada 3 sonra haftada bir çözdüm son zamanlarda baya bir düşüş oldu paragraf sorularında şimdi arttırdım tekrar sayısını eski duruma dönüyor gibiyim -
Hocam mesela paragrafı ikiye ayırma sorularında seçtiğiniz cümleyi farklı bir paragrafın ilk cümlesi olarak hayal edin, mantıklı geliyorsa işaretleyin.
Paragrafın akışını bozan cümle sorularında diyelim ki ikinci cümleye başlarken veya cümle içinde "bu", "bununla birlikte" gibi ifadeler geçiyor. Bu tarz ifadeler geçiyorsa akışı o cümle bozmamıştır çünkü bağlamdan kopmamış hala ilk cümleyle ilgili konuşmaya devam ediyor.
Ben böyle bilgileri dershane hocamdan öğrenmiştim tatmin edici cevaplar verebiliyordu paragraf sorusu sorduğumda. Diyelim yapamadığınız soru türü "paragrafın sonuna aşağıdaki hangi cümle getirilebilir" tarzı sorular olsun. ÖSYM'nin son beş senede sorduğu Türkçe testlerinde yapamadığınız soru türünü bulup internetten farklı hocaların çözümlerini izleyebilirsiniz. Bu da güzel bir yoldur.
-
Hep bellli soru tarzında yanlış yapıyorsan o soru tarzında başla bence. Ben son 20 çözüp sonra ilk 20 çözüyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X