Şimdi Ara

Türkçe altyazılı yabancı dizi izlememin İngilizceme katkısı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hane hep söylenir ya ingilizce dizi ve filmler ingilizceyi geliştirmeye yardımcı olur diye.

Ben Türkçe altyazılı izliyorum ama konuşmalara elimden geldiğince de dikkat ediyorum yani altyazıyla adamın dediğini eşleştirip cümle yapısını düşünüyorum.

ama altyazılar türkçe, sizce bunun etkisi nedir.

ingilizce seviyem: iyi bir intermediate , yeni upper öğrencisi

• İngilizce altyazılı izlersen daha çok yardımcı olur.
  • bir süre sonra yabancı kelimeler darcığına yerleşiyor günlük hayatta kullanır oluyorsun.
  • İngilizce altyazılı izlemek daha mantıklı ve öğrenme açısından daha iyi oluyor. Ben bilmediğim kelimeleri durdurup bakıyorum eğer ingilizce altyazılı izliyorsam.
  • Ben hep tr altyazili izledim doyle faydasi oldu:aksanim yok(yani amerika aksaniyla konusuyprum)

Yani duydukca alisiyorsun ve oyle konusuyorsun bu sayede cok akici konusuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir zaman sonra bazı kelimeleri yakalamaya başlıyorsun kulağın daha iyi duyuyor , muazzam bir fark olmuyor ama katkısı olur tabi ki
  • Lisedeyken İngilizce dersinde ilk 3 te olanların hepsinin oyun, dizi ve film kültürü çok iyiydi. Hepsi alt yazılı dizi film izlerdi, bende heveslendim dizilere başladım okulda ne kadar boş şeyler öğretiyolarmış farkına vardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patavatlı -- 18 Ağustos 2014; 23:52:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bazıları ingilizce altyazı izlersin dhaa iyi olur demiş ama bence yanlış düşünce.

Türkçe Altyazı izle .

Adamlar konuşunca o cümleleri beyin algılıyor daha sonra hep hatırlıyorsun.
    Bide cümlenin çevirisi altta yazıyor zaten.
    Sen farkında olmadan beyin aslında cümleleri ayırt ediyor.

• Ne kadar çok ingilizce kelime bilirsen o kadar faydası olur.
  • evet ingilizce altyazı daha iyi ama illaki ingilizce altyazı kullandığımda anlamadığım yerler oluyor belki dizi veya film için önemli bi cümle ?

orda gidiyo film

hele bir de bi süre anlamamaya başlarsan tam can sıkıcı
  • o kadar hızlı konuşulan ve konudan konuya atlanan dizide hangi cümlenin ingilizcesi aklınıza yerleşiyorsa artık herneyse bence önce tamamen ingilizce öğren sonra izlersin ama cümle bile kuramıyorsan izlemek vakit kaybı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omgomg -- 18 Ağustos 2014; 23:56:37 >
  • AltyazisiZ izle

• Once kelime bilgini ggenislet

• Emek vermeyene öyle izlemekle ekmek yok.

Sadece kulak aşinalığın olur okadar.

İngilizce altyazı izleyip bilmediğin tüm kelimeleri çevirir cümleye aktarırsan bir faydası olur.

• kulagının pasını alır sadece basit cümlelleri daha kolay anlarsın belki filmle olsaydı benim arkadaş dil prof u olmustu
  • Kelimeler hafızana yerleşiyo.ingilizce öğrenmendede katkısı olur

• Universitede 1 yillik ingilizce dersinden muaf oldum 20 dizi sayesinde lise 2 den beri izliyorum yas 20

• Tabiiki onunda belli bir seviye yardımı dokunur.Eğer gerçekten geliştirmek istiyorsan 2 altyazı birden izleyebilirsin.Bunun için media playerlar var BS Player ,Km Player.(Km Player tavsiyemdir ,daha iyi bence )
  • Türkçe alt yazılı izlemek elbette yararlı oluyor.En basitinden kelimelerin okunuşuna aşina oluyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mightyy.

Tabiiki onunda belli bir seviye yardımı dokunur.Eğer gerçekten geliştirmek istiyorsan 2 altyazı birden izleyebilirsin.Bunun için media playerlar var BS Player ,Km Player.(Km Player tavsiyemdir ,daha iyi bence )

evet onuda yapıyorum bazen
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.