Şimdi Ara

Türk Telekom vs Superonline: Hangi ISS Daha İyi? Tartışalım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş

İnternet servis sağlayıcıları (ISS) arasında seçim yapmak her zaman zor bir karar olmuştur. Özellikle Türkiye'de yaygın olarak tercih edilen Türk Telekom ve Superonline gibi büyük ISS'ler söz konusu olduğunda, kullanıcı deneyimleri oldukça farklılık gösterebiliyor. Bu başlık altında, kendi deneyimlerimle birlikte bu iki sağlayıcıyı karşılaştırmak ve sizlerin de görüşlerinizi almak istiyorum.

Kendi Deneyimlerim:

Yıllardır Superonline'ın 1000/50 Mbps paketini kullanıyordum. Yakın zamanda simetrik hıza geçiş yaptım, ancak yaşadığım bazı sorunlar nedeniyle beklediğim performansı yakalayamadım. Türkiye içi ping değerleri genellikle 40-50 ms civarındaydı ve bu benim için oldukça yüksekti. Bunun yanı sıra, speedtest sonuçlarında 850 Mbps download hızı görünse de, gerçekte en fazla 300 Mbps hız alabiliyordum. Upload hızı konusunda da memnun kalmadım. Bu sebeplerden ötürü, yaklaşık bir ay önce Türk Telekom'a geçiş yaptım.

Türk Telekom'da 1000/50 Mbps paketini kullanıyorum ve aldığım hız neredeyse tam olarak vaat edilen seviyede. Ping değerleri Türkiye içi bağlantılarda 2-10 ms arasında değişiyor ve bu benim için oldukça tatmin edici. Yurtdışı bağlantılarda, özellikle CS2 gibi oyunlarda, ping değerleri ortalama 30 ms civarında ve bu da oldukça iyi bir performans sağlıyor.

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Bu noktada, sizlerin de deneyimlerini ve düşüncelerini öğrenmek istiyorum. Superonline ve Türk Telekom arasında tercih yaparken hangi kriterlere dikkat ediyorsunuz? Sizce hangi ISS daha iyi hizmet sunuyor? Özellikle ping ve hız konusunda yaşadığınız deneyimleri paylaşmanız, bu konuda karar vermekte zorlanan diğer kullanıcılara yardımcı olabilir.

Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum!

• Superonline bant daraltması uyguluyor. Speedtestte görünen hız kesinlikle sadece orada görünüyor. Türk Telekom candır…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici3 -- 14 Nisan 2025; 19:48:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

fast.com, nperf.com, testmy.net gibi sitelerden asıl bağlantı hızlarınızı ve ping değerlerinizi görebilirsiniz.

SOL tarafında 500 ve 1000mbit kullandım, oyun indirirken 115-120mb/s ile indiriyor, tek avantajı buydu, indirme hızı. wifi 6 modemde gördüğüm en yüksek hız 650mbit idi 1000mbit için mobilde ki telefonum wifi7 destekli.

Oyunlarda ping rezaletini dibine kadar yaşıyorsunuz, hızla alakası yok. Battlefield serisi oyunlarda 100ms altını göremedim hiç. Fifa serilerinde 80ms altını hiç göremedim.

4 aydır telekom fiber altyapısını kullanan turknet e döndüm. 100mbit internetim var ama sadece indirme hızını arıyorum, onun haricinde Battlefield serisinde ping 45e fifa da 40 a düştü.

Neden tt fiberi kullanmadın yada başka 1000mbps veren iss?

TTnet şuan 100mbit i bile yeni abonelikte aylık 600-650 TL civarında. SO'da iken o zaman kampanyadan dolayı 500mbit kullanıyordum 3 ay da 1000mbit kullanma şansım oldu. Şuan 100mbit bile yetiyor, sadece indirme zamanı gerek duyuluyor açıkçası. SO'da pingten ne oyun oynanıyor video izleniyor. TTNET in en büyük farkı ping konusu zaten. SO'nun verdiği hızın hiçbir cazibesi yok sansür ve ping yükseklikleri nedeniyle.

Araştırdığım kadarıyla şuan gigaspeed var telekom altyapısında, onların fiyatları güzel.

digiturknet de 499-tl ye 13 ay 200mbit veriyor telekom altyapısı ile

ttnet de yeni müşterilere geçiş sonrası eski kampanyadan faydalandırıyor ve 100mbit için 529-tl fiyata veriyor. Bu ay bitmeden turknetteki 6.ayıma girmeden değiştirmeyi düşünüyorum.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.