Şimdi Ara

Türk Telekom Fiber Alt Yapı Masrafını Bizlere Kesiyor. Bu Yasal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Çalışmış olduğum iş yerine geçtiğimiz aylarda Türk Telekom yetkilisi gelerek bizlerin ve civarımızdaki iş yerlerinin fiber alt yapı talebimizin olduğunu, onlarında bunu sağlayacağını, iş yerlerinin önüne kadar fiber alt yapı getireceklerini, kutudan binamıza ve ofisimize kadar olan fiber alt yapının ise bizim anlaşacağımız bir elektrikçi ile yapmamız gerektiğini, bunun yanında bu yapılan fiber alt yapı hizmet bedelinin de bizler tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. 10 şirket olarak bulunmuş olduğumuz caddede çok eski ve yavaş bir alt yapıdan şikayetçiydik ve fiber alt yapı talebinde bulunduk.

Ancak Türk Telekom'un yapacağı bu alt yapı çalışmasının masrafını bizlere ödetmesi hukuki olarak doğru mu? Kutudan çıkıp binamıza gelecek olan alt yapı işini zaten bizler üstlenecekmişiz. Peki neden kendi yapmaları gereken sorumluluğun masrafını bizlere gösteriyorlar? Bedelin 40 bin TL civarında olduğu ve her şirkete 4 bin TL sanki az bir ücretmiş gibi söyleniyor. 

Yarın sözleşme şartları konuşulup imzalar atılacak ancak bu durum benim kafama yatmıyor. 4bin TL'lik ücreti de bize bir hat gösterip ondan 12 ay bir hizmet almışız gibi göstereceklerini söylediler. Bu durum hakkında bilgisi olan varsa, yardımcı olursa çok memnun kalırım. İyi günler dilerim.

• Bina içi tesisatın kurulumunu Telekom yapmıyor, bu doğru. Müşterinin elektrikçi ile anlaşıp daire/ofis içine kabloyu taşıması lazım.

Hizmet bedeli meselesi de özel proje kapsamında sayıldığı içindir muhtemelen. Normalde ıssız noktalarda yatırım planı olmadığı için özel olarak ücret karşılığı fiber altyapı getirebiliyorlar. Sizin durumunuzda ise caddenin tüm sakinleri olarak başvurmuşsunuz, işlek caddeyse ve internet gerçekten kötüyse bu durumda -iş yeri olsa bile- ücretsiz talep hakkı doğuyor mu büyük soru işareti, bilen bir arkadaşın yorumunu merak ediyorum ben de. Takip.

• Eğer bulunduğunuz bölge için döünüşüm planı yoksa özel proje kapsamında yapacaklardır. İşinize gelirse hesabı. Özel projeyi de faturalandırabilmek için hat satış olarak gösterdiklerini ben de duymuştum. 4000 TL altyapı için makul sayılır. 4000 ver hemen GPON fiber hat çekelim deseler forumda bir çok kişi kabul eder şimdi doğruya doğru...

• Eğer devletin en önemli görevlerinden biri olan iletişim sektörünü özelleştirirseniz böyle olur işte. Yakında evimizdeki modemlere el koyup haraç da keserler, hızlarımızı 1mbite düşürüp ekstra para da isterler

ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.