Şimdi Ara

TURK TELEKOM UPLOAD PAKETİ İSTİYORUZ SENDE İMZALA ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
3
Favori
7.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
32 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ne diyimki

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Fiyat arttırmaktan başka bir değişim görmedim ben TT de he eylül 2024 yılında bizim ilçeye sürpriz bir şekilde fiber getirdi buna değişi m diyorsan tamam ama başka değişim sadece kazık fiyatı 5 ayda 600 TL olan 1000 Mbps fiyat 950 1000 TL olduTURK TELEKOM UPLOAD PAKETİ İSTİYORUZ SENDE İMZALA !  Asıl marifet topluca fahiş fiyatı boykottur var mı tr de bunu yapacak babayiğitTURK TELEKOM UPLOAD PAKETİ İSTİYORUZ SENDE İMZALA ! 

NOT bizde 2 eli yana açanlardan bahsettik zaten konuya destek bile yok dedik 2 elimizi böyleTURK TELEKOM UPLOAD PAKETİ İSTİYORUZ SENDE İMZALA !  yana açtık bana neden laf çakıyorsun çözemedimTURK TELEKOM UPLOAD PAKETİ İSTİYORUZ SENDE İMZALA ! TURK TELEKOM UPLOAD PAKETİ İSTİYORUZ SENDE İMZALA ! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Eylül 2025; 4:14:17 >
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Şu noktada mobil operatörlerin zulmünden kaçacak hiçbir delik yok aynı sabit internette olduğu gibi malumunuz. Yine burada Turknet imdada yetişiyor. Cengaver bir sürü genç binasında, sitesinde, mahallesinde imzalar toplayıp muhtarları arkasına alıp hizmet getirme gayesine düştüğüne şahit olduk. Laf çakmak, can yakmak, düşman kazanmak, bizi internete bağlamayacak hocam ama azıcık tahrik edip telekom müdürlüğüne yürümene sevk ettiysem ne mutlu bana.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam, forumda ‘seni helvanı yaptırdık, forumda höşmerim dağıttık’ Böyle olmuyor.

• müşteri hizmetlerinde 40 dk upload nedir neden gereklidir diye konuştum, en sonunda üst birime ileteceğiz dediler. kampanyayıda imzaladım. destek vermeye devam, fahiş yüksek fiyatlara dur denilmeli.

NOT : insanoğlu doğasında bencillikten başka bir şey yoktur
  • Kampanyaya katılım neden bu kadar az aklım almıyor. Ortalığın yıkılması lazım.

• iste kurumsal ister ev kullanıcı olun 100/100 simetrik internet her kes kullanabilmeli yıllar önce yapılan akk kotasının kaldırılmasının üstünden kaç yıl geçti, teknoloji kaç kere güncellendi, son kullanıcının bile evine 1000mbps gelmişken neden asimetrik internet verilmeye devam ediliyor? 5g ye geçme hazırlığında ülke hatırlatırım! evde internette neden kısıtlama getiriliyor? özellikle uploud hızlarında?

Doğru söylüyorsunuz biz ortalığı yıkıp talep etmezsek, bu süreç değişmez ve böyle sürüp gider. ChatGPT'ye 1-2 soru sordum şu şekilde yanıt verdi:

Türkiye’deki internet bağlantılarında download’un yüksek, upload’ın düşük olması tamamen teknik ve sektörel tercihlerden oluşan bir durumdur. Avrupa ve dünyanın çoğu yerinde artık simetrik (eşit) hızlar yaygınlaşırken Türkiye’de hâlâ asimetrik mimari baskın. Bunun nedenlerini birkaç başlıkta net şekilde açıklayayım:

🇹🇷 1. Türkiye’de ISS altyapısı tarihsel olarak asimetrik tasarlandı

Türkiye’de internet altyapısının önemli kısmı yıllarca ADSL/VDSL tabanlı oldu. Bu teknolojiler bakır kabloda çalışır ve teknik olarak asimetriktir:

• Download için daha geniş frekans aralığı ayrılır
    • Upload için daha dar bir frekans aralığı ayrılır

Bu miras zihniyeti, fiber yaygınlaşsa bile ISS’lerin paket politikalarına yansımış durumda.

🇹🇷 2. GPON fiber, teknik olarak upload’ı sınırlayan bir mimari

Türkiye’deki ISS’lerin çoğu (Türk Telekom, Turkcell Superonline, Türksat KabloNet) GPON teknolojisini kullanıyor.

GPON’ın kapasitesi şöyledir:

• 2.5 Gbps download
    • 1.25 Gbps upload

Yani mimari zaten doğal olarak asimetrik. Bu nedenle ISS’ler simetrik hız vermek istese bile GPON’da mümkün değildir.

Simetrik hız ancak Active Ethernet (AON) ile olur — Türkiye’de çok az kullanılıyor.

Avrupa’da özellikle kuzey ve batı ülkeleri fiber yatırımlarını baştan AON ya da XGS-PON (10 Gbps sym.) ile yaptı.

Bu yüzden simetrik hız vermeleri kolay.

🇹🇷 3. Split ratio (paylaşımlı port) Türkiye’de daha yüksek

GPON’da bir OLT portu birçok kullanıcıya bölünür:

• Avrupa’da yaygın oran: 1:16 – 1:32
    • Türkiye’de yaygın oran: 1:64 – 1:128

Bu ne demek?

Aynı upload kapasitesini daha fazla kişi paylaşıyor.

Upload zaten düşük (1.25 Gbps), üstüne 128’e bölündüğünde ISS’ler mecburen “upload sınırlı” paketler sunuyor, yoksa hat tıkanır.

🇹🇷 4. ISS’lerin ticari tercihi: “Ev kullanıcısına uploadı kıs, downloadı sat” modeli

Türkiye’de ISS’ler hâlâ şu yaklaşımla paket oluşturuyor:

• Ev kullanıcısı download ister → yüksek download
    • Upload önemli değildir → düşük upload

Bu eski bir pazarlama anlayışı ama Türkiye’de hâlâ yaygın.

Avrupa’da ise:

• Remote çalışma
    • Bulut kullanımı
    • Video yükleme
    • Oyun yayıncılığı
    • gibi ihtiyaçlar nedeniyle yüksek upload talebi çok erken oluştu.

Talep → yatırım → simetri

Türkiye’de talep geç geldi.

🇹🇷 5. Yurtdışı çıkış maliyetleri ve peering politikaları

Upload trafiği çoğu zaman:

• YouTube
    • Twitch
    • Google Drive
    • Dropbox
    • WhatsApp/Telegram

gibi yurtdışına gider.

Türkiye’de yurtdışı veri çıkışı pahalı olduğu için ISS’ler upload’ı kısmayı seviyor.

Avrupa’da çok gelişmiş IXP (internet exchange) merkezleri olduğundan upload daha ucuz.

🇹🇷 6. Düzenleyici kurum politikaları

Avrupa ülkelerinde telekom düzenleyicileri simetrik fiberi teşvik ediyor.

Türkiye’de BTK’nın böyle bir zorlaması yok; ISS’ler de maliyet düşük olduğu için asimetrik paketleri sürdürmeye devam ediyor.

• A.R.E.S. kullanıcısına yanıt

Altyapı yetersizliği Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarına pislik telekom tarafından yutturulan bir YALANDIR.

Telekomun çalışan kesimi memur kafalıdır. Tamamen memur kafası.

Telekom upload'ı kodaman tayfaya verir ama vatandaşı görmezden gelir. Sonra utanmadan çıkıp altyapı yetersiz der. Telekomda ilgili birimlerde çalışanların anlattıkları birçok yerde mevcut.

2026 senesinde 16 mbps paket satıyor adamlar şaka gibi. Komedi gibi memleket. Parasını yemeye gelince bol kepçeden alıyorlar ama vermeye gelince "ALTYAPI YETERSİZ". Küfür ederler adama....

altyapı yetersiz ise yetersiz olan bu altyapıyı neden fahiş bir fiyata da satıyor? demekki topluca bu fahiş fiyatlı altyapıyı herkes kullansa bu sistem çökecek! tabi böyle bir parayı herkes veremeyeceğine göre sistem devam edecek ve bu sözde servis sağlayıcılar yalanlarına devam edecekler...

Altyapı yetersizse yatırım yapsın, yüksek fiyatlara satmasını biliyor. Bu yüzden bu konu çok değerli. Üstüne gitmeliyiz.

YALAN kardeşim YALAN. Yetersiz falan değil. Adamlar o kadar aşağılık bir oluşumki hala 1990'ların kafasıyla iş yapıp FTTH çekmiyorlar. 2000'li yılların başından itibaren ana omurgayı fibere dönüştürdüler ftth o zaman bile dönüşürdü. Uçsuz bucaksız köylerde dağlara fiber kablo döşüyordu adamlar. Ama ftth için ne yaptılar? Yatmayı tercih ettiler.

Telekom çalışanlarının çoğu (tanıdıklarım dolayısıyla) kendisini baş memur olarak konumlandırıyor. Yani yatırım için ilgili çalışanlar bir iki proje onaylayıp iş tamam diyor.

Memleketi bu hale 60-80 arası doğumlular getirdi. Yönetimden el etek çekselerde bir rahatlasak.

Kendileri yüksek hızlı upload kullanmayı biliyor ayılar. Biraz feragat edip milleti düşünsünler. popo büyütüp bir işe yaramadıkları gibi fahiş fiyatları önce bir kendilerinde uygulasınlar 16 mbps upload kullanıp günü bir öyle geçirmeyi denesinler darboğaz bir yaşamaları gerekiyor. Milletimiz daha iyilerini hak ediyor.

Altyapı yetersiz değil, Türknet gösterdiki böyle bir durum yok.

Rekabet fazla olmadığı için upload yok. Kaldı ki varolan 1 gbps download hızının bu kadar ucuzlaması ve 50 mbps upload zaten Türknet Gigafiber'in etkisi yoksa o da olmayacaktı.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • turknet olmasa 100 mbps üstü paket göremeyecektik ülkede TURK TELEKOM UPLOAD PAKETİ İSTİYORUZ SENDE İMZALA ! 

60-80 arası gerçekten bir facia, hele 50li yıllar aman aman. Bunlar neden böyle anlamak mümkün değil. Doyumsuz ve üçkağıtçılar.

• Upload hızlarını artırsalar bile arka planda bant genişliğini sınırlarlar. KabloNet GPON 1000 download / 125 upload paketini kullanıyorum ve test ettiğim çoğu sitede bu kâğıt üzerinde görünen hızların yanına bile yaklaşamıyorum. Google servisleri hariç, tam hızda upload yapabildiğim bir site görmedim ama ne hikmetse ne zaman TR lokasyonlu VPN’imi açsam, işte o zaman tam hızıma yakın bir şekilde upload yapabiliyorum. Yani parasını ödediğim bir hizmet için ekstra VPN parası ödemek zorundayım ki tam hız alabileyim.

Bu arada aynısı download hızım için de geçerli. Normal bağlantıda yurt dışı lokasyonlu bir sunucudan test yaparken hızım 400–600 Mbps civarlarında dolanıyor. VPN açtığımda ise 850–900 Mbps’leri görüyorum. İşte böyle şark kurnazlıklarıyla parasını ödediğiniz hizmeti bile tam anlamıyla kullandırtmıyorlar.

İşin ilginç yanı, artık nasıl bir kısıtlama yapmışlarsa, VPN sunucusu yurt dışındaysa tam hız alamıyorum mutlaka TR lokasyonlu bir sunucu üzerinden yurt dışına çıkmam lazım. Tüm bunları ekran görüntüleriyle kanıtlayıp Türksat’a email gönderdim fakat cevap olarak yapılan kontrollerde tam hız aldığımı söylediler. Çünkü TR içindeki sunucular için muslukları kısmamışlar; yani dediğim gibi kâğıt üzerinde vaat edilen hızı alıyorum ama ne yapayım yurt içindeki tam hızı?

Kısacası, internet üzerindeki ağır sansür ve bu tür gizli kısıtlamalar kalkmadığı sürece parasını fazlasıyla ödediğimiz hizmetlerden tam olarak verim alabileceğimizi sanmıyorum. Bu ülkedeki ahlaki yozlaşmışlık öyle bir boyutta ki ben bir şeylere şaşırmayı uzun zaman önce bıraktım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.