Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (640. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.114
Cevap
124
Favori
727.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 638639640641642
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu online işlemler uygulamasında paket değişikliği kısmında önerilen paketlerde bir sorun var mı? mesela indirimli ceza kısmı falan yazıyor, ne demek istiyorlar?. Ek olarak fiyatlar değişti bende bir anda, böyle değişiklikler oluyor mu zamanla düşme yönünde?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

    TTNet 24 mbps Hipernet kullanıyorum, taahhüt bitti, İnternet hız testi yaptığım zaman genelde 20-22 mbps arasında gördüm internet kullanım zamanlarında, nadir olarak 15-20 mbps düştüğü oldu. Şimdi 35 mbps hıza geçmeyi düşünüyorum Hipernet olarak. 24 ve 35 mbps arasında hız bakımından çok fark var mı ? Sadece film ve dizi izliyorum. Oyun oynamıyorum. Fiber İnternet desteklemediği için mecburiyetten Hipernet kullanıyorum.

    Değer mi sizce 35 mbps geçmeye film ve dizi izlemek için. Ya da devam ettireyim mi 24 mbps için ? Arada aylık olarak 5 TL fiyat farkı var 35 mbps için 24 ay taahhüt verdiğim zaman.
    İnternetim 62 mbps hıza kadar destekliyormuş. Verirler mi sizce en azından 30 mbps hız. Yani gerçekten video,film,dizi izlerken ciddi bir fark olur mu ikisi arasında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumu takip edecek vaktim olmuyor. Konu içerisinde birileri yazdı mı bilmiyorum, eğer yazıldıysa kusura bakmayın.


    Türk Telekom yakın zamanda upload hızlarını pandemi öncesi olan hızlara düşürmeyi planlıyormuş.

  • Merhaba arkadaş. Oturduğum apartmanda bize fiber binaya kadar geliyor binanın girişindende cat6 kablo ile evimize geliyor yani fttb. Biz fiberin evimize kadar gelmesini istiyoruz ftth . Bu fttb kutusunu ftth kutusuyla ttnet değiştirirmi acaba talepte bulunsak olurmu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colprensi -- 6 Ekim 2021; 1:52:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • colprensi C kullanıcısına yanıt

    Korkarım ki, isteğinizin karşılanması oldukça zor (T.Telekom açısından baktınızda)...


    Binanızda kaç daire vardır?


    Sizin FTTB Kutusu dediğiniz şey öyle basit bir kutu değildir. Onun içinde birden fazla sayıda donanım var ve çalışmaları için 220vac şehir şebekesine ihtiyaç var. Sistem bir kere binanıza kurulmuş, Telekom buraya parasal anlamda ciddi sayılabilir bir yatırım yapmış. FTTH'ın maddi değer olarak yatırımı çok daha düşük ama Telekom zaten yaptığı pahalı yatırımı söküp ne yapacak? Olayı biraz da bu yönüyle görünüz.


    Ha bir tek şu bahaneniz teknik olarak geçerli olabilir: mevcut FTTB sisteminizde dairelere giden Cat6 kablolarının bağlandığı bir switch var. O switch eğer "megabitswitch" tipi ise siz 100 Mbps hız alabilirsiniz. Bu eğer "gigabitswitch" ise 1000 Mbps. Yarın öbür gün T.Telekom 100Mbps üzeri paketler çıkarttığında siz (ve tercihan birkaç abone daha...) illa o paketlerden alırsanız ve de mevcut sistemde megabitswitch'ler kullanılmışsa o zaman size gelip switch değiştirebilirler (ellerinde gigabitswitch varsa...); yoksa FTTH getirmeye mecbur kalacaklardır...


    Ama azami 100 Mbps sizi ve diğer aboneleri zaten tatmin ediyorsa (şimdilerde ve gelecekte...), mevcut sistemi bozmakta da bir yarar yok...





  • mafaky kullanıcısına yanıt

    yorumunuz için çok teşekkür ederim binamızda 24 daire var doğrudur aşağıda switchler var ama mega mı giga mı bilmiyorum bulunduğumuz bitişik nizamda 6 apartman binası var biz ortada sayılırız 5 bina ftth sadece bizde fttb var anlam vermek mümkün değil . Yani başka şehirde talep edip fttb sistemi ftth yapan binalar var . Nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum . Ama herkes eve kadar fibere sahipken bize cat6 bakır kabloyla ulaşması zoruma gidiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende vdsl 35mbit var. Şu birkaç gün önce facebook, whatsapp vs çöktü ya ondan sonra internette bir yavaşlama oldu ve hala düzelmedi. Speedtestten bakıyorum bir sorun gözükmüyor ama bir şey download ederken sunucu türkiyede olsa bile max 1 MB/sn ile download yapabiliyorum. Buna benzer bir durumda olan var mı ?(BUlunduğum ikametgahta TTNET VDSL 35mbit)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 6 Ekim 2021; 15:12:53 >
  • itsclobberintime kullanıcısına yanıt

    Başladığı zaman vardı ama şu an sorunsuz bölgesel kaynaklıda olabilir biraz beklemek gereke bilir sizin açınızdan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertccc M kullanıcısına yanıt
    35 al keyfine bak. VDSL de 24 alt sınır artık o yüzden bir tık üstü sizi rahatlatır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güzel bir gelişmeyle güne başlamak çok güzel sonunda süperonline memleketimize geldi ve ne şanstır ki bizim caddemize altyapı çekmeye başladılar . Konuya vakıf arkadaşlar en geç ne zamana binamıza çekerler fiberi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • colprensi C kullanıcısına yanıt

    İlginç bir durum: sizinkisi dahil bu 6 bina hemen hemen eşzamanlı olarak mı fibere geçti? (siz FTTB, diğerleri FTTH) Diğer binalar kaçar daireli?


    Aslına bakarsanız sizdeki FTTB'de eğer o Cat6 kablolar ankastreden de geliyorsa, ben olsam hiç dokunmam. Sadece hız konusunda 100 Mbps üzerini de karşılamada bir sorun olmayacaksa. Dairelere çekilen fiber optik kablolar oldukça narin yapıdadır; bunları çekerken falan kırma olasılığı var (örneğin tam 90 derece dönüş yaptırmaya kalkarsanız, geçmiş ola: o kablo artık çöp çünkü o noktada kesinlikle içten kırılmıştır...). Bakır kabloda böyle olması çok çok zayıf olasılık. FTTH'da evin içinde zorunlu olarak bir de ONT kullanılacak, bunun dahi bozulma olasılığı var.


    Diyelim ki talebinizi kabul edip FTTB donanımlarını Telekom aldı götürdü. Büyük olasılıkla o Cat6 kablolara dokunmayacaklar; onlar ankastre kanallarda gömülü kalacak. FTTH için bahsettiğim narin OBK'lar artık o kanallardan çekilemeyeceğinden (ya da sağlamca çekilmesinde risk olacağından...) binanın içinde plastik kanallar içinde OBK çekilecek: görüntü kirliliği + OBK daireler için girdikten sonra ne ölçüde gözlerden saklanabilecek?





  • Tüm binalar bizim gibi 24 daireli evet doğrudur eş zamanlı yapıldı sırayla bina bina ilerlediler . Bende buna anlam veremiyorum . Dedikleriniz çok doğru zahmetli bir süreç ama ileriye dönük işe yarar olacak en az otuz yıl gibi. Ama birde hiç beklemediğimiz bir durum gerçekleşti binamızın önünde dururken logar kapağına denk geldim üstünde süperonline f/o kapağı vardı sonradan anladım ki kazıyı yapan süperonline imiş. Sevindim valla binamızın girişine kadar da yerden boru çekmişler fiber kablo için eğer ftth kutu koyarsalar ki geldiklerinde bunu talep edeceğim hemen eve kadar fiberi çekeceğim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline'a abone olup olmamak sizin bileceğiniz iş. Bu saatten sonra SOL verecekse, kesinlikle FTTH verecektir. Ancak IFDK koydukları yerden dairenize kadar olan dahili tesisatı da onlar mı çekerler: orasıını bilemem.


    Ancak her halükarda SOL'daki Fiber Nerede linkinden adresinize FTTH verilip verilmeyeceğini kontrol ediniz. Verilebiliyor olması için aslında herhangi bir abone istemi olmadan FTTH için IFDK'nın takılması lazım: T.Telekom böyle yapmakta. Ancak SOL, zannedersem bir binadan önce en az bir (tercihan birkaç) abonelik talebi alıp öyle ikinci adımı atıyor...

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim bende beklemedeyim müşteri hizmetleri daha sistemde görünen bişey yok diyor. Bende bekleyeceğim tatbiki. Söylediklerinize göre hareket etmek gerekebilir. Az zamanda belli olacaktır. Buradan paylaşırım sizinle bilgi olur en azından. İlginiz için teşekkür ederim. Sol’a geçişim hız amaçlı olacaktır. Tt 100mbps 150 TL veriyor aynı fiyata 200mbps alınacak sol tarafından.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar, 2-3 gün önce Apartmanımın Girişine Fiber Kabin Koyuldu. Bu kabin ne zaman aktif olur ve bu fiber kabinin türü nedir?


    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
  • Ereninh0 kullanıcısına yanıt

    Fiber ek o kabin değil gpon gelecek belli olmaz ne kadar süreceği.

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Gpon dediğin ne oluyor hocam ülkemizdeki en gelişmiş internet çeşitimi?

  • Ereninh0 kullanıcısına yanıt

    Evet daire içine kadar fiber giriyor.

  • 2 gün önce bu kabinin koyulduğunu varsayarsak tahmini ne kadar surede kullanıma baslarız hocam

  • Caddeye fiber geldi ama evde kullanamıyoruz binaya kadar gelmesi gerek ama ortada o da yok :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 638639640641642
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.