Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (634. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.115
Cevap
124
Favori
727.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 632633634635636
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The R0CK

    teşekkürler bilgi için

    yaklaşık 35m fiber kablo lazım fiyat araştırması yapayım bir

    Ancak, şuna dikkat ediniz: bu fiber kablolar (özellikle bina içi tesisatta kullanılanlar) geçekten çok ince kablolar ve sonuçta içlerinden bakır tel değil cam türü bir iletken geçiyor (kıldan az kalın...). Bunları internet üzerinden almanız halinde, paketinin iyi yapılması (üzerine gelecek ağırlıklardan korunur durumda olması) gerektiği gibi dairesel olarak paketlenmesi de gerekiyor. Zira bunların öyle 90 derece vb. şekilde kıvrılmaları halinde içlerindeki o cam iletken kırılacağından elinize çöp kalacaktır.


    Eğer İstanbul'da oturuyorsanız (diğer illeri bilemem ama en azından Ankara ve İzmir'de de benzer satış alanları vardır...) Perpa Ticaret Merkezinden (gidebilirseniz...) araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Internette (örneğin hepsiburada'da) genelde parça halinde kesilmiş ve uçlarında sonlandırıcıları takılmış 1-2-3-5-10 mt'lik ve network (bilgisayar ağlarında) kullanılanlarını gördüm ama sizin ihtiyacınız bunlar değil. Belki ben eksik/yanlış arama yaptım... Yarın akşam buraya bize Telekom'cularca bırakılan kablonun resmini ve model numarasını yüklerim.





  • Değerli forumdaşlar, Bugün bize fiber internet bağlandı ama doğrusu tam da bağlanamadı. Neyse, o hikayenin başka tarafı burada vaktinizi almayayım. Merak edenler olursa hikayesi burada: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/149357682


    Şimdi asıl sorun şu: laf arasında gelen teknisyen dedi ki --- "bu binaya bir kere fiber gelmiş. Bu saatten sonra buraya yeni bir VDSL alamazsınız, hatta yeni sabit bir telefon hattı alırsanız da bu yine dairenize ait fiber hattı üzerinden gelecektir." Ancak bunları da T. Telekom için söylediğini az çok hissettim. "Peki alternatif ISS'lerde durum nasıl olur?" diyince "Orasını pek bilemiyorum; onlarda birşeyler olabiliyor galiba..." demek durumunda kaldı...


    Aranızda böyle bir bilgisi, duyumu olanınız var mıdır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 4 Haziran 2021; 21:0:7 >




  • Tekrardan iyi akşamlar. Şu son birkaç günlük mevcut VDSL aboneliğimi fiber internet'e dönüştürme maceramdan çıkarabildiğim sonuç: HTTP fiber hat (ve buna bağlı olarak çalışacak ONT + "fiber modem") hem aboneye (yani bir kişiye) hem de belli bir adrese tanımlı; cihazlar da bu tanımlamaya (ve dolayısı ile söz konusu aboneye) "zimmetli".


    Bu tür bir işleme T. Telekom neden gerek duymakta? ADSL/VDSL'de böyle bir işlem/tanımlama yoktu?TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 4 Haziran 2021; 22:39:24 >
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Oradan para kazanıyor çünkü.
    O cihazları Türk Telekom direk üreticiden yüksek stoklarda çok uyguna alıyor ve aboneye aylik olarak kiraliyor.

    Ont dediğimiz cihaz aliexpresste vergiler ve gönderim ücreti hariç 75 liraya satılıyor Huawei marka hem de.

    Şimdi düşün Türk Telekom bu cihazı toptan kaç liraya alıyordur. Aynı şekilde hgw modemleri ne kadar ücretten alıyordur.

    Türk Telekom her şey dahil belki 125 liraya bile mal olmayan iki cihazı kendi abonesine aylık 6 liradan alternatiflere aylık 9 liradan kiraliyor

    Ben Netspeed kullanıyorum. Modem kira ücreti ocak 2020 den beri var. 18 aydır 9 lira modem kira ücreti ödedim. Bireysel olarak 200 liraya temin edebileceğim iki cihaza bu zamana kadar 160 lira kira ödemişim. Yarın öburgun aboneliğimi iptal etsem bu cihazları iade edeceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt

    Bize de Huawei ONT takıldı (dün). Ama elektronik mühendisiyim ve bu konulardan epey anlarım (ticari olarak). Bugün Dolar en hafifinden 8 TL. Sizin hesabınıza göre ONT'nin toptan (Telekom alış) fiyatı 50 TL Olsa bu USD 6.00 olacaktır. 75 TL (yani USD 9-10) karşılığında Telekom TP-Link Archer C5v veya ZTE 298A a-l-a-maz!... Üreticiye ve aradaki ithalatçıya 1.000.000 adet bir seferde ödenek üzere sipariş verse dahi alamaz... Biraz realist hesap yapınız ltf.


    Telekom eğer hesap yapmasını azıcık biliyorsa 24 ayda (taahhütlü aboneden) tahsil edeceği kira bedelini, her aylık kirayı da dolara çevirerek, bu 2 parça cihazın USD alımına denk düşürebiliyorsa ne mutlu onlara!

  • binaya fiber kutusu geldi. ekipler 1 aya en geç geçebilirsiniz dedi.

    ne zaman geliyor genelde arkadaşlar.

    vdsl 100mb kullanıyorum ama 100 alamıyorum.

    modemi kendileri veriyorlarmış.


    sabit 100 alıp uploadı boostlamak için geçeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 7 Haziran 2021; 21:42:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aschil

    binaya fiber kutusu geldi. ekipler 1 aya en geç geçebilirsiniz dedi.

    ne zaman geliyor genelde arkadaşlar.

    vdsl 100mb kullanıyorum ama 100 alamıyorum.

    modemi kendileri veriyorlarmış.


    sabit 100 alıp uploadı boostlamak için geçeceğim.

    Bilgi sahibi olmanız açısından bir uyarıda bulunayım: bir kere, T.Telekom fiber'e geçerseniz, bir daha VDSL'e dönemiyorsunuz (hatta T. Telekom altyapısı kullanan Turk.Net, Oris Telekom, Milenicom, vb'leri gibi alternatif bir ISS'ye gidip bana 2. bir internet hattı ama ADSL/VDSL olsun!" derseniz dahi o iş olmuyor...Onlar da size sadece fiber internet hizmeti verebiliyorlar...TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 





  • mafaky kullanıcısına yanıt

    teşekküler hocam, bilgilendirme için. bu kısımda sorun değil benim için. fiyat konusunda da mecbur diyorum.

    benim derdim. sabit 100mb indirme hızı ve yüksek upload hızı hocam.

    vdsl de yüksek hıza çıkınca bağlantı kopuyor.

  • Merhaba değerli dostlar,


    Binamda Türk Telekom altyapısı var. Makisimum 57 mbit vdsl hızı mümkün. Fiber yok.


    Süperonline ADSL 8 mbit kullanıyorum, 0.5 mbit upload veriyor. Upload haricinde hiç bir sıkıntım olmadı. Download herşeye yetti ama hiç birşey yükleyemedim.


    Şimdi 6 mbit upload, 35 mbit download "cebime gelsin" paketine 24 aylığına geçiyorum. Elimde TDW9970 olmasına rağmen, modem tekliflerini de kabul ettim. aylık 9 tl x 24 ay için Tp link in hem 5ghz hem uzak mesafe erişimi sunan bir modemini getirecekler.


    tek isteğim upload un 6 mbit olmasıdır.


    toplam fiyat 122 TL (modem dahil) x 24 ay dır.


    Sizce iyi midir ?

    6 mbit upload alır mıyım ?

    Kopma yaşar mıyım ?


    Teşekkür ederim.


    Elimdeki TD-W9970 Tplink VDSL modemi 150 tl'ye vereceğim. Garantisi yeni bitti. Orjinal kutusu duruyor. isteyen yazsın özelden.

  • Bölgemde superonline fiber mevcut uzun zamandır binaya kutu koymalarını talep etmeme rağmen ne hikmetse (binamda 30 yıllık) binaya fiber kutusu koymak yeni akıllarına geldi.Bende Telekomun Hipernet görünümlü ADSL ile sürünüyorum sözde 24 mbps ama aldığımız 8-10 mbps... Telekom bölge müdürlüğüde mahalle sınırlarımın dibinde onlarında fiber getirmeye hiç niyetleri yok gibi :D Superonline'da taahhütünüzü bozun bize geçin diyor.

  • Merhaba şuanda superonline fiber kullanıyorum ve memnunum 25 mb hız ve full sınırsız aylık 400 500 GB harcıyorum... Şimdi yeni eve tasinacagim komşular ile görüştüm sadece turktelekomun hipernet olduğunu söylediler... Superonline kablonet vs yok İnternet sitelerinden kontrol ettim..

    Ben superonline için 90 TL ödüyorum...

    Turktelekomda bu şekilde bir kampanya varmidir!?


    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcakirr -- 14 Haziran 2021; 22:23:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Evde İnternet 35 mbps 110 TL var... 24mbps olanı 100 TL
    Fakat gördüğüm 24 ay taahhütlü fiyatlar 24 ay taahhüt çok değilmi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar VDSL türknet var 65 mbit hız 8 mbit upload alıyorum. Ve Yakın zamanda mahallede fıber oldugu ıcın yan apartmanda falan var kapıma kadar hatta fıber var apartman ıcıne başvurusu yaptım buyuk oranda gelicek ama 100 MBit hızdan başka hız yok mu fiber Türk telekomda. Ve şuan Türknete 100 Tl ödüyorum 120-150 TL icin deger mi bu fiber işi ?

  • Özel tarifeler varsa, bilemem. T. Telekom Md'ne gidip oradaki Pazarlama Yetkilisiyle konuşmak bir sonuç verebilir; Çağrı Merkezi ile hiç uğraşıp sinirlerinizi bozmayın. Onlar genellikle ellerine verileni papağan misali okurlar. Örneğin KabloNet'te böyle özel tarifeler var ama ciddi pahalı.


    Sizi sadece şu konuda bir daha uyarayım: İster Turk.Net, isterseniz Türk Telekom'da olun. Bir kere VDSL'den fibere geçerseniz artık bunun geri dönüşü olamıyor!!!TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafaky

    Özel tarifeler varsa, bilemem. T. Telekom Md'ne gidip oradaki Pazarlama Yetkilisiyle konuşmak bir sonuç verebilir; Çağrı Merkezi ile hiç uğraşıp sinirlerinizi bozmayın. Onlar genellikle ellerine verileni papağan misali okurlar. Örneğin KabloNet'te böyle özel tarifeler var ama ciddi pahalı.


    Sizi sadece şu konuda bir daha uyarayım: İster Turk.Net, isterseniz Türk Telekom'da olun. Bir kere VDSL'den fibere geçerseniz artık bunun geri dönüşü olamıyor!!! 

    Hocam cevabı bana mı yazdınız bilmiyorum ama olmasın çok öenmli değil bana 100 Mbit hız verecekse fiberde sıkıntı degıl ucret konusunda zaten suandada 100 TL öduyorum 65 Mbite 8 Mbit uploada. En azından daha sağlam temız bir altyapım olur ve hızım 40-45 Mbit artmış olur.





  • Arkadaşlar TT fiber kullanıyorum eve kadar Cat 6 kablo ile geliyor. Dün 100 mbps tarifesine geçtim ama hızım 94'ü geçmiyor genelde 92-93 mbps çıkıyor hız. Bu durumu yaşayan var mı? TT MH'sinin dediği gibi normal bir durum mu?

  • cebimegelsin 4GB kampanyası ile Türk Telekom'a geçtim. Ne gelen oldu ne giden. Aradım ve öğrendim ki hattım paylaşımlı aile tarifesinde olduğu için 4GB yüklenemiyormuş. Telefonda müşteri temsilcisi başvuruyu alırken bunu söylememişti. Boş yere 121 TL ye 24 ay sözleşme oluşturdu. Kaydın dinlenmesini istedim.


    zxhn h168a modeli ZTE markası modem getirdiler. 9*24 aylık = 216 tl ye.


    Hepsini iade edip, Gıbır.net e geçeyim diyorum. TD W 9970 tplink modem var. Kopma yaşar mıyım ?


    Tecrube eden var mı ?


    Türk Telekomun normal tarifesinde 99 TL'ye 24 mbit down, 6 mbit upload var. Sanırım TDW 9970 modem ile bu tarifeyi seçersem sorun yaşamam. Hem de destek alabilirim. En iyisi bu gibi, sen ne dersin forum ?

  • Bugün ttden aradılar. Binadaki fiber aktif olmuş. Ücretsiz şekilde taahhüt değişmeden fibere geçirileceksiniz dedi. Ekip gelip yeni fiber modem bağlayacakmış. Böyle bir işlem yapan oldu mu?

    50mb hipernet kullanıyordum 96tl aylık.


    Bir de 100mb seçenekler var ama kampanya değişikliği ve paket değişikliği sekmelerinde farklı fiyatlar çıkıyor. Acaba 100mb e geçip öyle mi fibere geçsem aynı şartlarda dedikleri için.


    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VectrAirliness -- 16 Haziran 2021; 19:7:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün konuştum, fiber aktif olmuş. Paket işlemleri vs. yaptık, yarına randevu aldım... eve kadar gelip bağlayacaklarmış.

  • 
Sayfa: önceki 632633634635636
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.