Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2227. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Alp-1905 , mrbcksz Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
53.786
Cevap
273
Favori
4.161.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
90. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 22252226222722282229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Befega19

Yeni taşınacağım konumda sabah bu fotoğrafı çektim ve Türk Net ile Netspeed sitesinden sorgulama yaptım 100 Mbit altyapı var diyordu. Akşam abonelik için TurkNet i aradım ve 16 Mbit alabileceğimi söyledi. Nasıl yani dedim ve hattın bu kadar desteklediğini söyledi. Öğlen vakti 2 farklı firmadan kontrol ettiğimde 100 Mbit çıkan paket şimdi 16-17 Mbit çıkıyor. Bu nasıl mümkün olabilir?

Turknet yapa'dır,boşver diğer sağlayıcılara bak.

• Netspeed'de aynı sorgulama yapınca o da 16 Mbit diyor artık. Benim portu adsl e çektiler herhalde anlamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Befega19 kullanıcısına yanıt

emin değilim ama bölgenizde çalışma varsa sorgulama sayfaları bozuk oluyor, bende de öyle sabah 14 akşam 33 diyor, sokağınızdaki tek ve çift no olarak ayrı sorgu yapın fark varsa bir müddet bekleyin.

• turktelekom yeni araçlaramı geçti acaba. Bugün mahalle içinde turktelekomun ilk defa büyük arabasına rastladım. Okul servisi taşıtı tipinde bir aracın yanlarında turktelekm yazıyordu. Üstündede polis çakarları gibi kırmızı ışık vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Fakur02

Hocam turk telekom rögar kapaklarını altyapıya göre mi koyuyor? Demek istediğim şu bazı yerlerde yuvarlak kapak bazılarında dikdörtgen kapak gördüm. Yuvarlaktan fiber dikdörtgenden bakir mi geçiyor acaba? Bizim sokağın başındaki caddede dikdörtgen var bu arada.

bizim burda eskiden telefon yazan eski kapağı kaldrııp attığın resimdeki gibi yuvarlak yüksek gerilim yazan bir kapak koydular fiber olduktan sonra. Amaç ne onuda bilmiyorum fiber ek yeri olabilir yada sadece fiber olduğunu göstermek içindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadakat16 -- 17 Haziran 2021; 1:50:42 >

• sadakat16 kullanıcısına yanıt

Orada yüksek gerilim yazmıyor. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• cormen kullanıcısına yanıt

sarı işaretin içinde :)

• bugün apartmana kutu koydular, kutu oldukça küçük bir kutu elektrik kullanmıyor,pasif çalışıyor. cime,btk,açık kapı zorlayın....

• Bizim sitede vdsl2 var..130mbps ye kadar destekliyor..bunu fiber e nasıl çeviririz..

Ve türk telekom fiber olursa, turknet gigafiber gelebilir mi..ikisinin alakası var mı..ya da vdsl2 varken gelebilir mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadakat16 kullanıcısına yanıt

Orada yazan Ex - Patlayıcı Ortam TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• power-pc P kullanıcısına yanıt

hali hazırda max kaç mbps alıyordunuz?

• Arkadaşlar şuan Türknet kullanıyorum VDSL 65 Mbit hız alıyorum ne yapıp ne edıp sanırım çok emın olmamakla birlikte fiber gelecekmış. Zaten mahallede var ve apartman girişine kadar gelmiş durumda mahallede bir kaç apartmanda var. Görüştüğüm kişiler proje hazır 3 haftaya hallolur ön başruvu yap dahada hızlanır dedıler bu dogru mu önce bunu sorayım. sonra bir personel apartmanı ınceleyeme gelmiş TÜRK TELEKOM dan İkinicisi fiber ve VDSL arasında çok fark var mı ? fiyat olarak 50 TL fark değer mi ? Bu fiber kutu kurma eve kabloları döşeme falan ne kadar sürüyor ortalama internetim ne kadar sürede aktif olur yani ?

• FTTB alt yapı istek doğrultusunda veya biri aracılığıyla FTTH alt yapı olarak tekrar yapılabiliyor mu ve bu süreç ne kadar işler?

• Geçen hafta bizim saha dolabının karşısına T-23 kabin koydular üzerinde Alu-Kar yazıyor.

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

Bugunde bunların karşısına büyük olan saha dolaplarından koymuşlar.

Umarım kısa sürede yüksek hıza kavuşuruz.

Edit: 11 hazirazda kaideleri acmislardi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeiLi -- 17 Haziran 2021; 22:16:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelordof

hali hazırda max kaç mbps alıyordunuz?

13 mbps adsl alıyorum, çok büyük değişim olacak.

• 50 mbps den 100 mbps e geçmek istiyorum fark olur mu acaba ? Birde bizim dolap 80 mt uzağımızda vdsl2 tip7 dolap buradan eve fiber bağlatma şansım olabilir mi? 🤔
    Telekom keşke biraz indirim yapsa. Yeni paketleri de bu yılın başında açıklanıyordu güya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç yıldır fiber altyapı için dilekçe veriyordum 6 ay önce de askere gittim, gitmeden önce de son kez dilekçe verdim. Bundan iki üç hafta önce sokak başına bizim eve 10 metre mesafede eski tip dolabin yanina T11B dolap koymuşlar. İçine daha elektrik saati konulmamış, kablolarin durumu ve içerisi gözükmüyor. Geçiş süreci ne kadar sürer tecrübesi olan arkadaşlar var mı ?

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Bizim sitede vdsl2 var..130mbps ye kadar destekliyor..bunu fiber e nasıl çeviririz..

Ve türk telekom fiber olursa, turknet gigafiber gelebilir mi..ikisinin alakası var mı..ya da vdsl2 varken gelebilir mi.

Bağlı olduğunuz Telekom Md'ne başvurunuz, öncelikle. Site sakinlerinden imzalı bir dilekçe de almanızda fayda var. Eğer olağan planlamalarında varsa ısa sürede halledebilirler ama yoksa o dilekçe planlamaya sokmaları için faydalı olabilir.

Bazen Turk.Net, bazen TTelekom önce gelmek için birbirlerini "kolluyorlar!". Tabi Turk.Net kablo çekmek için yeterli potansiyel olduğunu görürse Telekom'dan önce bile davranıyor.

Bizim Site 13 Blok, 96 Daire. Her blokta Turksat KabloTV var, yani KabloNet altyapısı da var! Hemen canibimizde 4 Blok, galiba 32 dairelik bir diğer site var. Turk.Net kendiliğinden gelip fiber çekmeyi önerdi; bizimkiler hayhuya getirip salladılar ama Turk.Net diğer siteyi ikna etti ve kablolarını çektiler. Daha sonra T.Telekom geldi ve bizim blokların hepsinin bina girişine fiber kablo çekip dağıtım kutularını koydu. Ama bizim site sakinleri biraz yaşlı, biraz da KabloNet kullanıcısı var. Sonuçta muhtemelen o diğer siteden Turk.Net "tulum çıkartacaktır" ama bizden olsa olsa 30-40 fiber abonesi çıkar, o da yaz geçtikten sonra. Ben 2 blokla ilgilendim: 12 dairede şimdilik 5 kesin fibernet abonesi oldu, 3 de gelecekte olabilecek (dahili tesisatı yaptırdılar...); bir olasılık ben 2. aboneliğe başvuracağım Ekim'de ama onu alternatif ISS üzerinden yaparım (Turk.Net tercih etmiyorum...)

Tabi Turk.Net'e de benzer şekilde başvuru yapabilirsiniz ve bir olasılık onlardan daha çabuk cevap alırsınız.

• power-pc P kullanıcısına yanıt

Olmaz mı , hem çook. Hayırlısıyla gelir inşallah.

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt

fatihmi bura

• 
Sayfa: önceki 22252226222722282229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.