Şimdi Ara

Türk Telekom Fiber Bufferbloat Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Türk Telekom fiber (FTTH) kullanıyorum. Kullandığım cihazlar normal türk telekomun verdiği Nokia ont ve ZTE H298A router. Benim internette garip bir şekilde bufferbloat sorunu var. Upload yapınca ping baya bir yükseliyor. Aynı şekilde uploadım tam olarak kullanıldığında downloadım da yarı yarıya düşüyor. Bildiğim kadarıyla fiberde upload download hızını etkilemiyordu ama bende upload yapınca download hızı baya bir etkileniyor. İnternette openwrt ile bu sorunu çözenler olmuş fakat bu program benim modem için desteklenen modemler arasında yoktu. Bu sorunu nasıl çözebilirim, çözümünü bilen birisi varsa bana nasıl çözüleceğini söylerse sevinirim.

Bufferbloat test sonucum:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slear -- 13 Nisan 2022; 20:18:19 >

• Fiber diye millete uyduruk şeyler satıyorlar. Benim VDSL sizin fiberi sollamış hocam Türk Telekom Fiber Bufferbloat Sorunu 

Türk Telekom Fiber Bufferbloat Sorunu
    ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • Türk telekom fibere geçmeden önce hiç bufferbloat sorunu yaşayacağımı düşünmüyordum :D Adamların fiberi de fiber olsa keşke. Zaten yeni bir modem alsam mı diye düşünüyorum. Keenetic modem veya hangi modemi alsam acaba şu bufferbloat sorunundan kurtulurum. Ya da sorun ontde mi acaba. Nokia ont olanların çoğunda böyle bir sorun varmış galiba

edit

zaten attığın waveform sonucunun biraz altına inersen frequently asked questions kısmında "how do i get rid of bufferbloat"ta çözümü vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdRenaLime -- 14 Nisan 2022; 12:29:38 >

evet is bilmezliklerinin sonucu maalesef, ben yine sikayet kaydi olusturdum BTK uzerinden waveform ekran goruntusu ile, bence herkes olusturursa en azindan bir farkindalik olusturabiliriz belki... 2022 yilinda isik hizi diye pazarladiklari sey bu, kabul edilemez. tonla da para aliyorlar.

Edit: Bu arada yazmayi unutmusum, neredeyse bir hafta oldu hala inceliyorlarmis (guya) her gun sms geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndJusticeForAll -- 15 Nisan 2022; 19:1:13 >

Yeni bir router alıp doğru düzgün qos ayarı yapmak veya sqm yüklemekten başka çare yok gibi gözüküyor şimdilik :/

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.