Şimdi Ara

Türk Telekom eSIM Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Bir kaç gün önce Amerika'dan iPhone 14 Pro Max getirttik. (A2651 Modelinin Türkiye Garantisi yokmuş bilginiz olsun)


    Dünde e-devlet üzerinden kaydını fiziksel sim olarak yaptım ve harcını yatırdım. Cihaz artık ülkeye kayıtlı bir cihaz oldu. (2.732,40 TL)


    14 Pro Max modellerinin sadece eSIM desteklediği için hemen Türk Telekom bayisine gittik ve eSIM geçişi yapmak istediğimizi söyledim. Yurtdışı cihazlarda geçiş sırasında sorun yaşadıklarını bunu Türk Telekom Bölge Müdürlükleri aracılığı ile yapmam gerektiğini ilettiler.


    Bölge Müdürlüğünde bir tanıdık aracılığı ile telefon görüşmesi yaptım ve uzaktan olmadığını QR tanımlamaları için cihazla beraber gelmem gerektiğini söyledi. Buraya kadar sorun yok.


    Telefonla verdiği bilgide şöyle bir detay vardı. eSIM süresinin 120 gün (4 ay) olduğunu ve her 120 günde bir 15 TL vererek devam etmem gerektiğini söyledi.


    Açıkçası bu kısmı hiç anlamadım. Yani cihazın harç bedelini yatırdım ve ülkeye, pasaporta ve telefon numarama kayıtlı bir cihaz oldu ve neden tekrardan 4 ayda bir bu işlemi yapmalıyım anlamadım. Ve kaç kere 4 ay tekrarlayabileceğim bunu 2 3 tekrardan sonra telefonu kullanamayacak mıyım? Kafamda bir sürü deli soru oluştu.


    Diğer operatörlerde böyle bir durumla karşılaşılıyor mu bilmiyorum ama özellikle Yurtdışında gelen cihazı olan ve Türk Telekom operatörüne sahip arkadaşlar bu konu hakkında beni aydınlatabilirse çok sevinirim?








  • Hocam e devletten kayıt yaparken imeileri e sim olarak seçmedin mi ? Neden fiziksel sim olmayan telefon için fiziksel sim seçeneğini seçtin ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qlidqyi

    Hocam e devletten kayıt yaparken imeileri e sim olarak seçmedin mi ? Neden fiziksel sim olmayan telefon için fiziksel sim seçeneğini seçtin ?

    Hocam, kayıt yaptırdığım telefon numarası için henüz resmi bir eSIM başvurum olmadığı ve farklı bir iPhone da fiziksel olarak kullandığım için ilk aşamada fiziksel olarak kayıt yaptırdım.

  • Merak ediyorum;

    Devlet 3 ay süre verdiği halde neden hemen kayıt ettirdiniz?

    En geç Aralık sonu zam gelmeden de yapablirdiniz..

  • ronal39 kullanıcısına yanıt

    Orda sorulan kullandığınız numaranın sim kartının fiziksel olup olmadığı değil ki. Sizin telefonunuzda fiziksel sim girişi yok, 2 adet esim var. Yani IMEI kaydını esim olarak yapmalıydınız, çünkü 2 IMEI numarası da esim.

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Her an yine devletimiz bir değişiklik yapabilir diye garanti olsun diye yaptım hocam.

  • wolkan33 kullanıcısına yanıt

    Fiziksel olarak seçmem bir sorun teşkil eder mi peki hocam? Bir de kayıt yaparken kutunun arkasındaki IME girdim sadece. IME sorgulayıp 2. yi girmedim.

  • Bu arada dün Türk Telekom Vadi İstanbul bayisine gidip işlemi eSIM geçişini gerçekleştirdim. 3 dakika da şebeke aktif oldu. Danışman arkadaş bile bu kadar kısa süre içerisinde aktif olacağını beklemiyordu.


    eSIM için 100 TL ücret verdim. 4 aylık gibi bir kullanım sınırının olmadığını da iletti ayrıca.

  • Şuan Türkcell de esim çalışmıyor. Sadece WiFi araması yapabiliyorum. Seninle aynı model telefonum var. Kayıtlı ama operatör sinyali yok
  • Dün Vodafone bayisinden fiziksel simi mi e-sime çevirdim 1 dk içinde açıldı. Ücret 53 tl
  • AfterLife61 kullanıcısına yanıt

    Telefonunda fiziksel sim yuvası var mıydı acaba? Türkcell müşteri hizmetleri telefonun GPS servisine ulaşılamıyor ve diğer cihaz olarak gördüğünü dışarıdan teknik destek almam gerektiğini söyledi.

  • emin616 kullanıcısına yanıt

    Cihazım iPhone 12 Japonya cihazı. Fiziksel sim yuvası var. Fiziksel sim olarak Turkcell kullanıyorum. E-Simi de Vodafone kullanıyorum.

  • AfterLife61 kullanıcısına yanıt

    Sabah telefonu açıp kapatınca Turkcell sinyalim geldi. Günlerce bir e simi tanıtmakla uğraştım.

  • Kaç günde geldi? Bir şey yaptın mı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.