2022 Egea 1.6 Easy Otomatik Çekiş Düşüklüğü
|
2022 1.6 Periyodik Bakım & Triger Maliyeti
|
1.6 Marş Basmıyor, Akü Takviye ile Çalışıyor.
Selamlar dostlar,
Pazartesi günü 113.000 km'de 2022 Fiat Egea 1.6 Multijet Dizel Otomatik araç aldım. Full eksper yaptırdım hiç bir kayda değer sorun çıkmadı çok şükür. Depo nerdeyse boşa yakında S....den fulledim.
Bir gün sonra ise araçla kisa mesafe yapıp (5 km) stop ettikten bir süre sonra araç marş almadı. Kontak açılıyor, ancak marş almıyor. Ekranda "Dizel Yakıt Filtresini Kontrol Ettirin" uyarısı verdi ve start stop ile ecoyu devre dışı bıraktı. Vites kitlendi. Yarım saat uğraştım çözemedim problemin ne olduğunu. Sonra akü takviyesi yaptık araç çalıştı. (Eksper de akü durumu iyi çıkmıştı)
Araç çalıştıktan sonra da "Motoru Kontol Ettirin" uyarısı çıktı ve motor ikaz ışığı yandı. Start stop devre dışı kaldı ve aktifleştiremedim. Bir gün sonra motor arıza ışığı söndü.
Perşembe günü Istanbul-Ankara istikametinde yarı yolda benzinlikte mola verdim 45 dk. Sonra yine çalıştırdım. Yine aynısı oldu. Marş almıyor. Kafayı sıyırcaktım. Neyse ki uygun park alanlarındaydım. Tekrar takviye yaptık yine çalıştı, yine motor arıza uyarısı verdi. Bir gün sonra yine söndü.
Eksperde hiç bir sorun çıkmamış araçta bir gün sonra bunlar geldi başıma ve sorunun ne olduğunu halen anlamadım.
Akü mü sıkıntılıdır?
Marş motorunu sıkıntıdır?
Yakıttan kaynaklı bir sorun mudur?
Döndüğümde servise götüreceğim ama tecrübeli arkadaşlar tahminlerini yazarsa yönlendirirse çok sevinirim.
YouTube Music İndirilenler Spotify'a Aktarma
YouTube Premium kullandığım için uzun süredir YouTube Music kullanıyordum. Ama çok kullanışsız ve hiç hoşuma gitmiyor. Spotify'a geçmek istiyorum. Tabi bu kadar süredir 1000'e yakın müzik indirmiş bulundum ve yeni platformda bunları tek tek indirmek istemiyorum. YouTube Music'de indirdiğim şarkıları Spotify üzerinden toplu indirip çalma listesi oluşturacak bir yöntem var mıdır?
Merhaba,
800.000 TL bandında araç almak istiyorum. 200.000 TL peşinatım var. Peşinatlı veya peşinatsız 600.000 TL fuzulevim veya eminevim üzerinden kullanmak istiyorum.
Bu firmalar üzerinden otomobil alımı yapan tecrübeli arkadaşlar yönlendirebilirlerse çok sevinirim. 600K için bu platformlara girilir mi? Parayı 5. ayda verirler mi? organizasyon ücreti haricinde ekstra bir maliyet çıkartırlar mı? ödemeler de ve diğer süreçlerde gecikmeler yaşanıyor mu? Ayrıca peşinatlıveya peşinatsız girmem arasında fark var mı?
2011 model araçta "isofix" var mıdır?
Merhaba arkadaşlar,
Babamın 2011 model "DOBLO COMBİ CLASIC 1.3 M.JET" aracı için "İsofix + Top Tether + Emniyet Kemeri" ile bağlanabilen Kraft Oto Koltuğu aldım.
Araç altı ay bende altı ay babamda oluyor. Açıkçası eski model araç olduğu için isofix var mı emin olamadım. Bugün kendisine denettim öyle bir aparat demir yok dedi ama çok iyi bakamamış olabilir.
Sizin bilginiz var mıdır acaba?
Kraft Oto Koltukları Hk.
Merhabalar,
Dün "Kraft Spin i-Size" model oto koltuğunu 8.000 TL'ye satın aldım.
Açıkçası aklımda olan bir kaç model daha vardı. Kraft karşılaştırma tablosunda bu modellerin tüm özellikleri aynı gözüküyordu. (Alarm uyarısı hariç)
- Spin Pr: 5.000 TL
- Easy Rotate: 5.500 TL
- Safe Turn: 5.000 TL
Neden daha pahalı olan "Spin i-Size" modelini tercih ettin o zaman derseniz, hepsinin ayrı ayrı videosunu incelediğimde sadece bu model biraz daha geniş ve dayanıklı hissiyatı verdi o kadar. Ürün henüz elime ulaşmadı ve oto koltukları hakkında çokta tecrübem yok açıkçası. Örneğin bu oto koltuğunu babamın 2011 Fiat Doblo Combi Classic model aracına koyacağım ve izofix vs var mı bilmiyorum :)
Tecrübeli ve deneyimli arkadaşlardan aslında bu modeller arasındaki farkları belirtmelerini rica edeceğim.
Teşekkür ederim.

Internet Download Manager (İDM) Bağlantı Hatası Hk.
Merhaba,
İDM son sürümüne güncelledikten sonra (6.42 Build 17) bazı web sitelerinden video indirmeye çalışırken aşağıdaki gibi hata almaya başladım. Daha önceden böyle bir sorun yoktu. OpenDNS adresini kullanıyorum ve güvenlik duvarından da İDM'yi güvenli bağlantı yapmama rağmen aynı hata ile karşılaşıyorum. Sebebi ne olabilir acaba?

HP Victus16 Ram Önerisi
Merhabalar,
"HP Victus16 - E1011NT" cihazım için geçtiğimiz haftalarda Kingston FURY Renegade 2TB ile ilk yükseltmemi yaptım.
Ramlari de yükseltmek istiyorum. Mevcutta aşağıdaki 8 GB ram var. Aşağıdaki varyasyonlardan hangisi kullanmamı önerirsiniz?
Birde bu seçeneklerde ram önerilerinizi de paylaşabilirseniz çok sevinirim.
- +8GB ile 16GB kullanmak
- +16GB ile 24GB kullanmak
- 16+16GB ile 32GB kullanmak (mevcut 8GB satabilirim veya yedekte tutabilirim)

SSD Önerisi
Merhaba,
Elimde HP Victus Laptop 16 - E1011NT model laptop var 2022 Eylül ayında almıştım. Cihazdan çok memnunum tek pişmanlığım SSD kapasitesi. 512 GB çok düşük kalıyor. Minimum 1 TB olarak güncellemek istiyorum. Bu konuda soracağım bazı sorularım olacak yönlendirme yapabilirsiniz çok sevinirim.
1. Hangi SSD ve hangi depolama önerirsiniz.
2. Cihazda farklı bir SSD yuvası var mı bilmiyorum. 1 TB aldığımda her iki SSD yi de kullanabilir miyim?
3. SSD aldığımda takılması için HP servisinden ücretsiz destek alabilir miyim?
4. Dışarda taktırmak istersem garantisi bozulur mu?
5. Kendim yapmak istesem kolayca yapabilir miyim?
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 597
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 970)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
3 Yanıt
0