Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM’dan bir soygun hikâyesi ve TURKNET’e geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2020 Yılında Türk Telekom’a 24 ay taahhüt verdim.

16 mbps VDSL abonmanlık ücretim, sabit telefon dâhil, 89 TL oldu.

(Hattımın VDSL 24 mbps hızı desteklemediği söylendi.)

2021 yılında, bir yıl sonra, 16 mbps tarifemi, mümkün olduğunu görünce online olarak 35 mbps’ye çıkardım. Ardından tarifem 156 TL’ye çıktı!

Ne bu diye arayınca, tarife artırımın sadece hız artışından kaynaklanmadığı, internet için 24 ay, yalın internet kabul etmediklerinden süs olarak duran sabit telefon için 12 ay taahhüt verdiğimi, 12 ay dolduğundan artırımın çoğunun telefondan kaynaklandığı söylendi. (İnternet için 24 ay, telefon için 12 ay taahhüt almak, bunu müşteriye iletmemek ne halt yemektir?)

Bu arada, geçen yılsonunda, beni zorunlu olarak aynı hızda (35 mbps) fibere geçirdiler. Konumumda artık VDSL desteklemeyeceklermiş…

Bir yıl daha geçti Mart ayı sonunda 24 ay internet taahhüdüm doldu.

Geçen ay 206 TL fatura geldi. İçimden ç*şşş dedim… Tarifem alt tarafı 35 mbps…

Ardından bu ay 362 TL Mayıs ayı faturası geldi! (*ha!)

Yapmak istedikleri açık… Telekom başmüdürlüğüne gidip 24 ay taahhüt vermemi ve aynı Digiturk gibi pazarlık yapmamı bekliyorlar. (Bu arada, telefon için yine 12 ay taahhüt alacaklar, bir sene sonra kazık serbest!)

362 TL faturayı görünce ilk önce telefonla Ttnet ile görüştüm.

Hemen ardından Turknet’e online başvuruda bulundum.

Bir süre sonra Turknet’ten arandım, kuryenin sözleşmeyi ertesi gün (Cumartesi) getireceğini, uygun olup olmadığımı sordu. Ertesi sabah Turknet kuryesi elinde sözleşme ile geldi. 3 İşgünü sonunda TurkNet’e geçtim. Fiberdeki hızım 35’den 100’e çıktı. Aldığım hız download/upload 112/8 mbps.

Bu arada elimdeki Ttnet fiber modem ve fiber-ethernet çevirici Türknet mülkiyetine geçti. Donanımsal olarak hiçbir değişiklik olmadı.

Yazlık evime de ayrı bir TurkNet aboneliği alacağım. 365 Günlük dönem içinde 2x90 gün hat dondurma hakkım varmış. Online olarak yapılabiliyor.

Size de TurkNet’i tavsiye ederim.

En azından 24 aylık taahhüt vermeye gerek yok. Her taahhüt dönemi sonunda fahiş fatura ile karşılaşıp pazarlığa koşma derdi yok. Türk Telekom’da olduğu gibi “Telefonu iptal edemezsin, aksi takdirde sana internet vermem” dayatması yok.

Esasında tüketiciyi korumak adına, Digiturk’te, Telekom’da olduğu gibi fahiş faturalarla taahhüt verme zorlaması yasaklanmalı, Turknet, Netflix, Amazon Prime gibi abonelik koşulları net ve sahih olmalı.

• Turkcell ve TT vatandaşını kazıklama ve soyma konusunda inanılmaz yüzsüz firmalar. Mümkün mertebe uzak durmakta fayda var. 360 TL fatura ne lan yuh! Aslında şu enflasyonist ortamda 2 yıl taahhüt iyi oluyor ama fiyatlar maalesef çok yüksek olduğundan acısını baştan müşteriden çıkarıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Taahhüt vermenin avantajları konusunda belki haklısınız…

Ancak TTNet’e 24 ay taahhüt versem ne olacak?

35 mbps interneti 180 TL’ye alacağım.

TürkNet’e geçtim, taahhüt de yok.

100 mbps interneti 139 TL’ye alıyorum.

Üstelik 12 ay sonra TTNet telefonunuzun taahhütü 12 aymış deyip ikinci 12 aylık dönem için yüklü zam yapacak, internet taahhüdünüz 24 olduğu için çıkamayacaksınız da…

• Türk Telekom’un benden alt tarafı 35 mbps internet için Mayıs ayı faturası ile 362 TL istediğine inanamayanlar olabilir.

Ödeme belgesi ekte…

Devam edecek…

Daha yazlık evimin internet bağlantısında TTNet’ten çektiklerimi yazacağım.

Utanma duygusunu yitirmiş TTNet elimden o kadar kolay kurtulamayacak!

• -"Türk Telekom .ötündeeeeeeee"... diye nara atan girişe sahip,

-daha fransızca konuşmayı bilmeyen iki .ik kafalının kalkıp Paris'e gittikleri hayalini kurdurtan,

-bu hayal yetmezmiş gibi, Allah'ın Paris'inde bile "internete bağlanabiliyorsunuz" imajı vermek isterken, o bahsi geçen iki .ik kafalının bulundukları kafenin ismini aldığı yerin adını dahi telaffuz edememeleri

temalı bir reklam çektirip yayınlatan bir firmadan nasıl bir hizmet beklentiniz olabilir ki... TÜRK TELEKOM’dan bir soygun hikâyesi ve TURKNET’e geçiş 

• Yıl 2012

İzmir Çeşme’de bir yazlık ev aldım.

Ev, elektrik tesisatı ve her şeyi ile kaliteli inşa edilmiş sıfır bir bina.

(Site içinde değil, müstakil dubleks ev)

Internet için TTNet’e başvurdum. Bağlandı.

Tarifem 16 mbps ADSL.

Aldığım hız 3.5 mbps, zaman zaman 2.7 mbps’e düşüyor…

Tam 5 yıl sabrettim.

Sonunda, 2017 yılında TTNet’e şikayet ettim.

Şikâyetimin sonuç kısmı:

16 Mbps’ye kadar…” hız önerilip bunun yerine 3.7 Mbps verilmesi adil değildir.

·        Bu durum 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun Madde 4/A “Ayıplı Hizmet” kapsamına girmektedir.

·        Ayrıca 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun Madde 6 “Hakim Durumun Kötüye kullanılması” kapsamına girmektedir.

TALEBİM:

Hesap No: XXXXX Hesap ve XXXXXX ADSL Hizmet No.lu Yazlık evimin internet abonmanlığında verilen gerçek hızla doğru orantılı bir aylık abonmanlık ücreti önermenizi talep ediyorum.

Şikâyetime TTNet tarafından verilen cevap:

Sayın XXXXXXXX, Şirketimize iletmiş olduğunuz şikayetiniz hakkında gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır. XXXXXXX numaralı aboneliğinize ait şikayetinize istinaden teknik ekiplerimizce yapılan ölçüm ve kontroller neticesinde; Saha dolabı ve bina içi ankastre kutusuna kadar olan kısımda internet hizmetinin taahhüt edilen sınırlar içerisinde sorunsuz olarak verilebildiği anlaşılmıştır. Çağrı merkezi iletişim ekibimizce 14.07.2017 tarihinde 14:18? de telefonla aranarak konuyla ilgili tarafınıza gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Bilgilerinize arz ederiz. Saygılarımızla.

Not: Sevsinler! Gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılmış. Yani sorun sizde olabilir diyor.

Oysa evime, aynı bakır kablo ve tesisat ile TTNet’ten son 2-3 yıldır 35 mbps hızla VDSL alabildim. Buna ne buyrulur?

**** Devam edecek… 

• Tarifeme ilişkin sorunu TTNet ile çözemeyince Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum.

Hakem heyetinden 1.5 ay sonra cevap geldi. TTNet kendilerine cevap bile vermemiş! Yasa ile kurulan bir devlet kuruluşuna!

Tüketici Mahkemesi’ne başvurmam gerekiyormuş. Uğraşmadım.

Ertesi sene yazlık evime tekrar internet bağlatmak istediğimde adresinizde internet altyapısı yok cevabı aldım. Beni kara listeye almışlar! Babalarının çiftliği ya!

Sağımdaki parselde var, solumdaki parselde var, bana yok  :)

Buna rağmen abone oldum.

Uzun sözün kısası, kuruluşu 1840’lara dayanan bir kurumun bu şekilde ben yaparım olur, hâkim konumdayım, tekelim, bana muhtaçlar, müşterime her istediğimi yaparım anlayışına sapmaması gerekir. TTNet öncelikle kuruluş amacının vatandaşa hizmet etmek olduğunu hatırlamalıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Burada Telekom'un saçma politikalarını savunmayacağım elbette. 1 aydır 80mbps alır dedikleri hatta 35'i zor görüyorum. Ancak şu var. Taahhüt olayı Türkiye'de avantaj. Taahhütsüz çalışan ISS'ler tak diye zam yapıyorlar. Fiyat olarak da ciddi avantajları kalmadı alternatif ISS'lerin. Turknet bugün 140 lira. Zaten düşük hızlı bölgelerde Telekom daha düşük fiyat veriyor çünkü her seviyede paketleri var. Turknet kendi altyapısını kurduğu bölgelerde fiyat avantajına sahip. Çok yüksek hız veriyor. Ama hem bu bölgeler çok kısıtlı hem de gerçekten kaç kişinin bu kadar yüksek hızlara ihtiyacı oluyor bunlar da ayrı konular.

Bence VDSL altyapıda Telekom hala en iyi ISS. Diğerleriyle ilgili de tonlarca şikayet var. Fiberde ise altyapı sahibi kimse onu kullanmak lazım. Hem daha iyi hizmet almak hem de yatırımı desteklemek için.

• srvngrc S kullanıcısına yanıt

Taahhüt konusunda yazdıklarınıza katılmak mümkün değil.

Ayrıca yazdıklarımı da dikkatli okumadınız galiba…

Ne yazmıştım?

TTNet’e 24 ay taahhüt versem ne olacak?

35 mbps interneti 180 TL’ye alacağım.

TürkNet’e geçtim, taahhüt de yok.

100 mbps interneti 139 TL’ye alıyorum.”

Bunu değerlendirmek ilkokul seviyesi basit bir matematik işi…

Ayrıca TTNet’e 24 ay taahhüt vermiştim.

İkinci 12 aylık dönemde ödediğim abonelik ücreti “alavera dalavera” ile 2 katına çıktı.

24 Ay taahhüdüm olduğu için çıkamadım. Bunun bütün detayı yazımda var.

Digiturk aboneliğim var. Her dönem sonunda Digiturk’e faks çekiyorum, aboneliğimi sonlandırıyorum diye…

Ondan sonra Digiturk tarafından sürekli aranıyorum, “n’olur kalın” diye…  :)

Bir kere telefonda “sadece falan paketin fiyatı 100 TL” demişlerdi…

Ben de “Böyle konuşacaksanız görüşmeyi sonlandıralım” demiştim.

Daha sonra aradıklarında “Aylık 30 TL’den beş kuruş fazla vermem” demiştim, kabul etmişlerdi.

Hatta ayrılmadığım için sevinmişlerdi. Ben de yumuşak bir insan olduğumdan onlar adına sevinmiştim! :)

Taahhüt size avantaj sağlamaz. Uyan ey halkım!

Dürüst firmalar sizden taahhüt istemez. Açıkça fiyatım budur der.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt

Bence sizin hesabınızda bir hata var. Şu an 35mbps 116 lira, 50mbps 126 100mbps ise 136 lira. 24 ay taahhütlü. Açıp konuya bakabilirsiniz. Turknet gigafiber bölgelerinde çok avantajlı olabilir. Ama şu an 100mbps'ye kadar hızlarda hiçbir avantajı yok. Üstelik bugün 140 lira. 3 ay sonra belki 180 olacak onun da garantisi yok. Bakın 3 gün önce taahhüt yeniledim. Güncel fiyatlar bunlar. Ben 106 liraya 24mbps aldım hat desteklemiyor diye. Hatta konuya bakarsanız dün 126 liraya 100mbps alanlar oldu.

Demek bu aralar TTNet ayrılan abonelerden rahatsız.

Ortalık Digiturk tarzı indirimlere dönüşmüş.

Normal fiyatımız 350 TL, hadi size 130 TL!

Ticaret Bakanlığı bu tür indirimleri sorgulamalıdır.

Merak etmeyin TTNet bunun acısını ikinci yıl çıkarır.

Gerekçesini bilemem. O indirim tutarları cayma bedelini yüksek tutmak için. Evet ahlaki değil ve el atılmalı. Buna katılıyorum.
    Ben de düşündüm Turknet'e geçmeyi. Forumları aktif, destek konusunda da en azından bir muhatap var doğrudan size yanıt veren. Ama 35mbps internete 140 yerine 116 ödeyeceğim ttnet'te. Oldu ki hat iyileşti 100'e çıkarsam yine avantajlı.
    Seneye acısını nasıl çıkarıyor o kısmı anlamadım. 24 ay sabit. Şu an bile 100mbps'ye kadar rakipten avantajlı. Turknet bu 2 yıl içinde en az %40-50 zam yapacak kur böyle giderse.
    2 yıl sonra da oturur bakarız hangisi avantajlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 26 Mayıs 2022; 12:1:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

TTNet ikinci 12 ay "makul" (2 misli gibi) bir zam yapıyor. Yazımda belirttim. (Neticede burası ağaç altı değil! :)

TurkNet 2023 Haziran ayına kadar zam yapmayacağını beyan etti. Neticede taahhüt yok, istediğiniz zaman çıkarsınız.

TTNet Abonelik Ücretleri:

bireysel.turktelekom.com.tr
    İnternet Paketleri ve Fiyatları > Web > Bireysel > Evde İnternet > Türk Telekom
    https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/internet/sayfalar/internet-paketleri.aspx

Bunun dışında bir tarifeleri (aylık 300 TL) varsa amaçları müşteriyi yanıltmak, yiyebildiklerini yemek!

Farklı sayfalarda farklı tarifeler yayınlamak ne demek?

TurkNet'e geçmenizi öneririm.

Ben TTNet'den gördüğüm iletişimi TTNet'ten görmedim.

Mail ile, cep mesaj ile, online olarak web sitesi ile ve telefon ile...

TTNet'ten TurkNet'e geçişim tereyağından kıl çeker gibi oldu...

Taş atıp kolum yorulmadı.

Online başvurumdan 3 iş günü içinde geçişim sorunsuz tamamlandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 26 Mayıs 2022; 12:15:57 >

Siz nasıl bir deneyim yaşadınız bilmiyorum. Ama ikinci 12 ay zam falan yapılmıyor. En azından bana şu ana kadar yapılmadı hiç. Ben yıllardır hep 2 yıl taahhüt ile kullandım. Eğer pakette ilk yıl şu kadar ikinci yıl bu kadar diye belirtilmişse başka. Bunun dışında 100 liraysa 2 yıl boyunca 100 lira oldu. Sadece 2-3 lira vergiden dolayı fiyat artabiliyor ki bu zaten normal ve önemsiz.
    Turknet iletişim konusunda bence de daha iyi. Fakat onların da dezavantajı vdsl altyapısında şebeke telekoma ait olduğu için ilgilendikleri halde ellerinden çok şey gelmemesi.

İkinci 12 aylık dönemde nasıl bir deneyimim oldu burada daha önce tüm detayı ile yazdım.

Tekrar kısaca özetleyeyim:

• Sabit telefon istemiyorum, kapatın. - Olmaz, internet istiyorsanız sabit telefon kalacak!
    • Neden internet tarifem katlandı? - Efendim internete 24 ay, sabit telefona 12 ay taahhüt vermişsiniz. Ondan kaynaklanıyor...

Ben TTNet'ten İzmir'de ilk internet (ADSL) çıktığı tarihte ilk müşterilerinden biriyim.

O nedenle benim TTNet tecrübelerimi sorgulamayın.

Geçmiş olsun. Bakın ben Telekom avukatı değilim. Ancak yaptığınız sözleşmelerde taahhüt süreleri dahil her şey yazıyor. Burada biraz da sizin okumadan ya da sormadan onaylamanızın ve online işlemler aracılığıyla içeriğini net olarak bilmediğiniz bir pakete geçmenizin de etkisi var.

Ben taahhüt yenilerken her detayı soruyorum. Fiyat sabit mi, artış olur mu, ek ücret var mı, telefona ayrı fatura çıkar mı vs. Ya da ofisten yapıyorum işlemi.

TTnet'e gözünüzü kapatıp güvenin, çok iyi firmadır falan gibi iddialarım yok. Ben de 25 senedir internet kullanıcısıyım. Kendi adına ilk dsl aboneliğini 2005 ya da 2006 yılında almış biri olarak az çok biliyorum bunların hinliklerini. Ama müşteri olarak kendinizi korumanız lazım.

Sizin ikinci 12 ay fiyat iki katına çıkıyor dediğiniz durum tamamen yeni bir işlemden kaynaklanmış. Şu an 2 yıl taahhüt vererek 2024 yılı mayıs ayına kadar kampanya fiyatı neyse o fiyata kullanır isteyen. Ama 1 sene sonra yeni kampanyaya geçilirse iş başka. Yukarıda fiyatları attım. Ben bu kampanyadan faydalanacağım 2 sene. Yarın 100mbps fiyatı 500 liraya çıksa dahi ben 23/05/2024'e kadar paketimi 136 liraya 100mbps yapabilirim. Olay bu.

TurkNet daha 2 ay öncesine kadar da aynı şekilde 2022 haziran ayına kadar zam yok diye reklam yapıyordu. Siteden reklamı kaldırıp zam yaptılar. Üstelik eski abonelere bile zamlı fatura yollanmış bu ay. Forumda bir sürü şikayet var. İtiraz edenlere iade yapıyorlarmış. Bu etik mi?

Dediğim gibi ben avukat değilim. Cebimi düşünüyorum. Bugün alternatif olarak gördüğüm tek firma TurkNet. Onların mevcut fiyatı Telekom'un bana 2 yıl boyunca garanti ettiği 100mbps'lik paket fiyatından bile fazla. Kaldı ki ben şu an max. 35 alabiliyorum.

Telekom'da sayfalar dolusu sözleşmeyi okumak imkanı yok. Doğal olarak size verilen bilgi ile yetinip imza atıyorsunuz.

Aklımda olsun bir daha TTNet'e gidersem avukatımla birlikte gideyim. :)

Taahhütname hepi topu 5-6 sayfa. Yarısı da fiyat tablosu zaten. Okumanızı gereken toplam 10 madde falan var. Sizin canınız yanmış anlıyorum ama dezenformasyon ile bi yere varamayız.
    Avukata gerek yok. Okuma yazma bilmek yeterli.

https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/destek/internet/SozlesmeVeTaahhutnameler/yuksek-hizda-firsat-devam-ediyor-kampanyasi-1022022-31052022.pdf

Ortada dezenformasyon yok.

Verdiğim bütün bilgiler TTNet'in 444'lü numarasından alınan bilgiler.

35 mbps için 24 ay taahhüt vermem halinde abonelik ücretimin 180 TL olacağı söylendi. (Yapılan görüşme 13.5.2022 tarihli)

Bir sene önce, ikinci 12 aylık dönem için abonelik ücretimin katlanma nedeni olarak telefon için 12 aylık taahhüt vermiş olduğum söylendi. Ben TTNet'in yalancısıyım.

Yazlık evimde yıllarca 16 mbps aboneliğim ile 3.5 mbps alışımın belgesi ektedir:

Not: Bu ekran görüntüleri 2017 yılında TTNet'e de, Tüketici Hakem Heyeti'ne de sunulmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 26 Mayıs 2022; 23:32:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Ortada dezenformasyon yok.

Verdiğim bütün bilgiler TTNet'in 444'lü numarasından alınan bilgiler.

35 mbps için 24 ay taahhüt vermem halinde abonelik ücretimin 180 TL olacağı söylendi. (Yapılan görüşme 13.5.2022 tarihli)

Bir sene önce, ikinci 12 aylık dönem için abonelik ücretimin katlanma nedeni olarak telefon için 12 aylık taahhüt vermiş olduğum söylendi. Ben TTNet'in yalancısıyım.

Yazlık evimde yıllarca 16 mbps aboneliğim ile 3.5 mbps alışımın belgesi ektedir:

Not: Bu ekran görüntüleri 2017 yılında TTNet'e de, Tüketici Hakem Heyeti'ne de sunulmuştur.

Farklı düşünüyoruz. Ben ilk hususta size %100 haklısınız diyemiyorum maalesef. Taahhüdü belki yanlışlıkla ya da bilgisizlik nedeniyle de olsa bozan siz olmuşsunuz. 24 ay dolduktan sonra çıkan yüklü faturaların da o şekilde geleceği önceden belli. Bakın yukarıda attığım linkte adam demiş ki benim tarife fiyatım 300 küsür lira. Ama sen 2 yıl boyunca benden bu hizmeti almayı garanti edersen 150 lira. Bunun ahlaki olup olmadığı başka bir konu. Bence de değil. Taahhütlü ile taahhütsüz arasında böyle fark olmamalı. Ama var. 24 ay sonra yeni taahhüt vermezseniz en az 300küsür lira olmak üzere o günkü tarife fiyatından faturalandırma yapılacağı taahhütnamenin koşullar başlıklı bölümünün ilk maddesinde yazıyor. Ne bekliyordunuz ki? Buna bile bile lades denir. O yüzden diyorum %100 haklısınız diyemem diye. Adamlar etik ya da değil bunun böyle olacağını yazmış. Siz de okumamışsınız.

Ama mesela şu yazlıktaki internet konusunda %100 haklısınız. 16mbps'ye kadar dahi denilse bunun alt sınırı bir alt paketin hızıdır. Bir alt paket 12 ise size 16'ya kadar dediği pakette 3 hız veremez. 12-16 arası vermesi lazım. 11 verebiliyorsa 12'lik paket satmaları lazım.

Ancak bu durum maalesef tüm operatörlerde benzer. Adres değiştirdiğim için nakil yaptırırken Telekom bana 80mbps alabilirsin dedi. Online sorgulamada da 75-80 gösteriyordu tüm iss'ler. 50'lik paketi taşıdım gönül rahatlığıyla. Bi baktım 35'i zor görüyor altyapı. Aradım durumu izah ettim. Ekip yönlendirdiler. Gelen ekip burada 50mbps alınamaz diye bildirim yaptı. Paketimi düşürdüler. 6 gün boyunca sorunlu şekilde kullandığım döneme ilişkin de faturada düşüş yapacaklarını ilettiler. Evet uğraştım bu süreçte. O paket karmaşası nedeniyle farklı sıkıntılar da çıktı. Ama çözüldü. Hala online sorgulamada 80 görünüyor. Tüm iss'ler bizim bölgede internet alacak olan abonelere 80 veririz deyip reelde en fazla 35-40 verebiliyor.

Dediğim gibi %100 haklısınız ama çözülmeyip tüketici mahkemesine kadar gitmesi ilginç olmuş.

Size neden yüksek fiyat söylemişler bilmiyorum. Kaç gündür insanlar takır takır 116 liraya 35mbps paket alıyor. Belki sizinle mahkemelik oldukları için indirime yanaşmamışlardır. Her kullanıcıya her paket çıkmıyormuş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.