Şimdi Ara

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, Siber Güvenlik Başkanlığı'na atandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: anjaevel Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, Siber Güvenlik Başkanlığı'na atandı
    Türkiye’nin siber güvenliğinin sağlanması ve stratejilerin belirlenmesi için T.C. Cumhurbaşkanlığı çatısı altında kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı’nın başkanı belli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile Siber Güvenlik Başkanlığı'na Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal atandı.

Ayrıca Bkz.Telefonlarda ÖTV matrahı değişti: Giriş seviyesi modellere indirim geliyor

8 Ocak 2025 tarihinde yayımlanan karar ile Siber Güvenlik Başkanlığı kurulmuştu. Bugün yayımlanan karar ile Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Siber Güvenlik Başkanı olarak görev yapacak. Ümit Önal, 2019’un Ağustos ayından beri Türk Telekom’da Genel Müdür görevini sürdürüyor. Bu atamayla birlikte Siber Güvenlik Başkanlığı’nın ülke genelinde siber güvenliği sağlamaya yönelik çalışmaları hızlanacak.

Siber Güvenlik Başkanlığı Neler Yapacak?

Siber Güvenlik Başkanlığı'nın görev ve yetkileri şu şekilde belirlendi:

• Siber güvenliğin sağlanması amacıyla politika, strateji ve hedefleri belirlemek, eylem planları hazırlamak, mevzuat çalışmalarını yürütmek, ilgili faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak, bunların etkin şekilde uygulanmasını takip etmek.

• Siber güvenlik konusunda bilinçlendirme, eğitim ve farkındalığı artırma çalışmaları yürütmek.

• Siber güvenlik ve bilgi güvenliğini destekleyici projeler yürütmek.

• Siber güvenlik alanında kamu, özel sektör ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak.

• Siber güvenlik ekosistemi ile yerli ve millî ürün ve teknolojilerin geliştirilmesine ve yerli girişimcilerin dünya pazarında rekabetçi konuma gelmesine yönelik çalışmalar yapmak.

• Siber güvenliğe ilişkin ihtiyaç duyulan alanlarda Ar-Ge ve teknoloji transferi yapmak.

• Siber güvenlik ile ilgili yurtiçinde veya yurtdışında düzenlenen tatbikat, etkinlik ve fuarlara katılımın özendirilmesine yönelik çalışmalar yürütmek.

• Siber güvenlik zafiyetlerinin tespit edilmesi amacıyla çalışmalar yürütmek.

• Siber güvenlik alanındaki kapasitenin kritik alanlara yönlendirilmesi ve mükerrer yatırımların önlenmesi için öncelikli siber güvenlik alanlarını belirlemek.

• Siber güvenlik acil durum ve kriz yönetim planları oluşturmak, bu planlar çerçevesinde ortak operasyon merkezleri kurmak.

• Siber güvenlik alanında kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilecek teşviklere ilişkin görüş bildirmek.

• Mevzuatla verilen diğer görevleri yapmak.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/10/20251024-6.pdf

• İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu birinin Türk Telekom gibi ülkenin haberleşme ağının başında şimdiye kadar olması garabetti, şimdiki ise sanırım tüy dikme aşaması...
    türk telekom yatırımcı İlişkileri
    Türk Telekom Yatırımcı İlişkileri
    https://www.ttyatirimciiliskileri.com.tr/tr-tr/kurumsal-yonetim/sayfalar/ust-yonetim

Abi memlekette hiç elektronik ve haberleşme mezunu kimse yok mu, ki İTÜ Elektronik ve Haberleşme'den mezun(ÖYS Türkiye 50.si olmuştu) olup da yurtdışında(ABD) parlak işler yapan kişi tanıyorum. Neyse hakettiğimiz bu ki, şu an onların devranı...
  • Günün fıkrası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Liyakatli bir atama olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

https://www.ttyatirimciiliskileri.com.tr/tr-tr/kurumsal-yonetim/sayfalar/ust-yonetim

Abi memlekette hiç elektronik ve haberleşme mezunu kimse yok mu, ki İTÜ Elektronik ve Haberleşme'den mezun(ÖYS Türkiye 50.si olmuştu) olup da yurtdışında(ABD) parlak işler yapan kişi tanıyorum. Neyse hakettiğimiz bu ki, şu an onların devranı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 24 Ekim 2025; 09:41:24 >

• Biraz araştırdım.

(Halen çalışanlardan) Az çok Siber Güvenlik öğrensin diye göreve getirilmiş gibi. Tabi ki bol maaş garanti.

Liyakat?

Yine Başka Bahar'a kaldı...

adı üstünde, iletişim fakültesi mezunu daha ne olsun? değerli yöneticimiz bir maaş daha almasın mı yani? amd'nin ceo'su lisa su MIT'den doktoralı elektrik mühendisi, nvidia'nın ceo'su jensen huang stanford'da yüksek yapmış elektrik mühendisi. hadi bunlar özel şirket, dünyada diğer telekomünikasyon şirketlerinin yöneticileri de baktığım kadarıyla mühendislik mezunu değil, üniversiteleri de geçtim, belki değerli yöneticimizin siber güvenlikle ilgili profesyonel seviyede ilgileniyordur, bir çalışması mevcut mu? bunun cevabını hepimiz biliyoruz.

neyse, değerli yöneticimizin yeni maaşını pardon atanmasını kutluyorum.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • Hakkındaki bilgiler çok kısıtlı, CV bulamadım. 1971 doğumlu, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu, mezuniyet tarihi de yok ama 1992–1994 yılları arasında mezun olmuş olabilir. Okulun son yıllarında veya bitirince Kanal 7'de başlamış oradan ATV'ye geçip Genel Müdürü olmuş, Turkuvaz Medya Reklam Grup Başkanı, İcra Kurulu Üyesi olarak devam etmiş ancak detaylar belirsiz. Digitürk Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi; BeIN Media Group’a satış sürecini yönetmiş. Sonra TT ceo'luğu şimdi paralel görev olarak Siber Güvenlik Başkanı.

Bu yeni iş haberi yayınlanmadan bir süre önce şu dedikodular çıktı; Şu anda kamuya açık kaynaklarda veya güvenilir haber sitelerinde RTÜK Başkanı'nın Türk Telekom CEO’su olmak istediğine dair doğrulanmış bir haber veya resmi açıklama bulunmamaktadır. Twitter’da bu yönde bazı spekülatif yorumlar ve dedikodular dolaşsa da, bunlar genellikle doğrulanmamış kullanıcı paylaşımlarına dayanıyor ve resmi bir temele sahip değil.
    Durum Özeti
    - RTÜK başkanı hakkında, sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından Türk Telekom CEO’luğu için kulis yaptığı yönünde iddialar dile getirilmiş.
    - Ancak bu iddialar resmi kaynaklar, basın açıklamaları veya kurumsal duyurularla desteklenmiyor.
    - Türk Telekom’un resmi web sitesinde ve yatırımcı ilişkileri sayfasında CEO olarak hâlâ Ümit Önal yer alıyor.
    Bu tür dedikodular genellikle kamu kurumlarında görev değişimi beklentileriyle ortaya çıkıyor, ancak teyit edilmeden gerçek kabul edilmemeli.

• Kral be, CEO'luğun yanında bir de bakan maaşı alacak. Herkes adamın İF mezunu olmasına takılmış ama Edebiyat ve dil bölümlerinden mezun olup, sonrasında neler yaptığını bildiğim bir sürü insan var. İletişim Fakültesi bile olsan, kendimi farklı alanlarda geliştirip bir yazılımcı, Siber güvenlik uzmanı olabilirsin. Lakin Ümit Ünal'ın bırakın Siber güvenliği, iletişim alanında bile düzgün bir çalışması yok. Ali Taha Koç olsa en azından adamın bir vasfı var.

Mesele İF değil bence, adamın bırakın Siber güvenliği, iletişim alanında bile hiçbir çalışası olmaması. Ben Edebiyat Fakültesi mezunu olan yazılımcı da biliyor, dil okumuş ürün yönetimi uzmanı da.

Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born.
  • Telekom CEO'su da engin kariyeri ve donanımına binaen önceki RTÜK başkanı Ebubekir Şahin olmuş.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, Siber Güvenlik Başkanlığı'na atandı

• Bilişim uzmanı bulamamışlar mı

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.