Şimdi Ara

Türk Telekom Bufferbloat Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba yaklaşık 1 hafta önce Türk Telekomda Fiber Dönüşümle Fibere geçtim ve 500Mbpslik paket aldım, 40 Mbps de upload var. Bana Zyxel EX3501-T0 modem verdiler. Fibere geçtikten sonra online oyunlarda çok fazla ping sorunu yaşamaya başladım. Bufferbloat testi de bilgisayardan böyle çıkıyor ve bilgisayara da CAT6 Ethernet kablosu ile bağlıyım. Aynı testi modemin dibinden telefonla da yaptım benzer sonuç çıkıyor. Bu sorunu nasıl çözerim? Modemden kaynaklanan bir sorun mudur yoksa altyapıdan mı? Lütfen yardımcı olun. Daha stabil ve iyi olsun diye fibere geçtim ama VDSL'deyken daha iyiydi.

• Qos ayarlarından uploadı sınırla sonrasında modeme reset at tekrar bak. Upload 40 ise 36 yap onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellmaster44 -- 20 Aralık 2025; 19:19:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hellmaster44 H kullanıcısına yanıt

Hocam QoS ayarlarını denedim. Sadece uploadı kıstım biraz 35 seviyelerinde fakat ellememe rağmen download 20 25mbpslere düştü. downloadı da 450ye sabitledim bu sefer daha kötü çıktı sonuçlar.

Bu cihaz ile 500 mbps icin qos yapmak zor. Kapatin gitsin. Yahut guclu bir cihaz almayi deneyin. Keenetic veya openwrt tabanli bir xiaomi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sekooates

Hocam QoS ayarlarını denedim. Sadece uploadı kıstım biraz 35 seviyelerinde fakat ellememe rağmen download 20 25mbpslere düştü. downloadı da 450ye sabitledim bu sefer daha kötü çıktı sonuçlar.

Download nasıl düşüyor? Testi kablolu yapıyorsunuz değil mi? Qos ekran görüntüsünü atar mısınız ?

Orijinalden alıntı: cnSplendidNinja

Bu cihaz ile 500 mbps icin qos yapmak zor. Kapatin gitsin. Yahut guclu bir cihaz almayi deneyin. Keenetic veya openwrt tabanli bir xiaomi

Yanlış bilgi vermeyin. Bende de TT nin verdiği modem var. 1000/50 kullanıyorum. 900 Download / 46 Upload ile Bufferloat A+ alıyorum.

koşullar aynı değil işte. adam qos yaparak stabilite sağlamaya çalışıyor, sizde saha buna müsait demek ki. 500 mbps trafiği 1-2 ms kararsızlıkla qos'e almak o cihazın harcı değil.

siz qos yapıyor musunuz? yapıyorsanız hangi cihazla yapıyorsunuz?

Türk telekom fiber sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnSplendidNinja

koşullar aynı değil işte. adam qos yaparak stabilite sağlamaya çalışıyor, sizde saha buna müsait demek ki. 500 mbps trafiği 1-2 ms kararsızlıkla qos'e almak o cihazın harcı değil.

siz qos yapıyor musunuz? yapıyorsanız hangi cihazla yapıyorsunuz?

Huawei LG8245X6-50

Hocam bildiğin böyle işte. Bunu açıyorum sadece Uploadı kısıyorum ama anlamsız şekilde Download 20-25Mbpslere düşüyor. Bu sefer Downloadı da 400-450 Mbps seviyelerine çekiyorum ama bufferbloat testi daha da kötü oluyor. Download Active ve Unloaded'de çoğalıyor.

Hocam sorun ONT'de mi? Nokia G-010G-R Model o da.

Orijinalden alıntı: sekooates

Hocam sorun ONT'de mi? Nokia G-010G-R Model o da.

Sayfanın ortasındaki QoS anahtarını sağa kaydırarak etkin hale getir.
    WAN Yükleme Akış Bant Genişliği: Buraya upload hızınızı kbps cinsinden yaz. Örneğin internet sağlayıcı 20 Mbps upload veriyorsa: 20000 kbps yazmalısın.
    LAN ile Yönlendirilen Aşağı Akış Bant Genişliği: Buraya da download hızınızı kbps cinsinden yaz. Örneğin 100 Mbps için:
    100000 kbps yazmalısın.
    Tarafından Atanan Yükleme Akış Trafiği: Bu seçenek, önceliklendirme şeklidir. Eğer ağda manuel öncelik vereceğin uygulama ya da cihazlar varsa bu kısmı "Yükleme Trafik Önceliği" olarak seç.
    Otomatik seçim istiyorsanız "Giriş Trafik Önceliği" veya "Yok" bırakabilirsin.
    Tüm bilgileri girdikten sonra sağ alttaki “Uygula” butonuna basarak değişiklikleri kaydet.
    Notlar:
    (1) Manuel kurallar tanımlamadıysan "Yükleme Trafik Önceliği" seçeneği etkili olmaz.
    (2) Diğer QoS sekmelerinden (Kuyruk Kurulumu, Sınıflandırma Kurulumu, vb.) cihaz/destekli port/mac adresi bazlı kurallar belirleyebilirsin.

Şöyle bir alıntı mesaj var dener misin

• hellmaster44 H kullanıcısına yanıt

Sizin için tekrar deneyeyim hocam zaten bunları ben yapıyorum.

gördüğünüz gibi hocam. QoS ayarı yapınca daha kötü oluyor. Upload Active uçtu.

• sekooates kullanıcısına yanıt

Hayır sorun o ont nin bağlı olduğu santral de bulunan cihaz olan olt de

• Bölgeniz neresi bilmiyorum ancak İzmir için SoL, TurkNet, TTNet vs. fark etmeksizin ciddi bir bufferbloat sorunu var. Her ISS'in kendi cihazları ve ayrıca QoS ve SQM ayarları artı kendi donanımsal network acceleration özelliği olan özel bir router ile de denedim. Evimdeki farklı cihazlarda denedim. WiFi 5 ve Wifi 6 ile denedim. Kesinlikle hiçbir şey fark etmeden benzer sonuçlar çıkıyor. Burada cihazlardan farklı sorunların olduğunu düşünüyorum.

Ankara'dayım ben hocam.

Tüm iletişim yatırımlarını İstanbul bazlı yapıyor ISS'ler. Mesela SoL'nın İzmir'de veri merkezi var ancak İzmir-İstanbul arası ping yine 20-25 ms arası. Bufferbloat F çıkıyor ne zamandır. Çok nadir de olsa 8-10 yıllık kullanım sürecimde A görmüşlüğüm de oldu :)))). Ama genelde D-F dışında bir değer göremedim. Sanayi de iletişim de İstanbul ve Gebze tarafına yığılmış durumda. Ülkenin diğer yerlerindekiler de nerede yaşarlarsa yaşasınlar o kapıdan girip çıkmak zorunda. O nedenle İstanbul dışındaki internet kalitesinin bu kafa değişmedikçe iyileşeceğini düşünmüyorum. Aksine yoğunluk arttıkça daha da kötüye gidecek.

Daha önce oynadığınız birkaç oyunda ping testi yapıp eski ve yeni pinglerinizi karşılaştırın.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.