Şimdi Ara

Türk Telekom Ankastreye Kutuda Kablo Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bina girişindeki Türk Telekom ankastre kutusunda dairemden gelen kablo bir port'a bağlı durumda. Sağolsun bir üst komşumuz portta yer olmadığı için kendi dairesinden gelen kabloyu benim kabloma ek yapmış. Bu durumun bana bir zararı var mıdır? Yani kendi aboneliğini değil benim aboneliğimi mi kullanıyor oldu şu an? Hem kota kullanımı hem de olası bilişim suçları açısından aydınlatırsanız sevinirim, şu an benim kotamdan kullanıyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hcaneraydin1 -- 1 Ağustos 2019; 8:34:29 >

• Aynı kablo üzerinden iki hat verilmez sorunuzu daha detaylı ve görsellerle desteklerseniz yardımcı olalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Aynı kablo üzerinden iki hat verilmez kısmında tam olarak kastettiğiniz nedir? Gün içerisidne fotoğraf çekip paylaşacağım, demek istediğim şu, daireme gelen kabloya kendi dairesinden gelen kabloyu bağlamış. yani ankastre kutudaki tek port 2 daireye dağılıyor. Bu durumda benim internet kotamı/aboneliğimi mi kullanıyor?
  • Kullanamaz öyle eğer öyle bi niyeti varsa 155 arayın şikayet edin.
  • Modem sizdeyse kullanamaz nasıl kullanacak ama modem aşağıda ise kullanma ihtimali var tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: AL3lMA

Modem sizdeyse kullanamaz nasıl kullanacak ama modem aşağıda ise kullanma ihtimali var tabi
    Modem bende tabii ki, evin içinde yani. Ama direkt olarak Türk Telekom kutusundan evime gelen kabloya ek yaptığı için şüphelenmiştim. Yani daha modeme gelmeden önce sinyale/bağlantıya bir müdahale var.
  • hcaneraydin1 H kullanıcısına yanıt
    Şimdi normalde ankastreden gelen rj11 çakılı kablonun ucunu modeme taksanız bile ;

Modemden TTNet'in verdiği kullanıcı adı ve şifreyi girmeden (......@ttnet) modemden internet alınmıyor benim bildiğim. Yani sizin TTNet kullanıcı adı ve şifrenizi bilmiyorsa onu yapması biraz zor. Şifrenizi öğrense bile TTNet 2 tane modeme ip vermez belki sizi korumak için.

Fakat sizin sabit ev telefonunuz varsa ordan faydalanabilir sanırım ona dikkat edin. Sonuçta zaten bunu yapmaması gerekir sizln portunuza neden kablo atıyormuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Şimdi normalde ankastreden gelen rj11 çakılı kablonun ucunu modeme taksanız bile ;

Modemden TTNet'in verdiği kullanıcı adı ve şifreyi girmeden (......@ttnet) modemden internet alınmıyor benim bildiğim. Yani sizin TTNet kullanıcı adı ve şifrenizi bilmiyorsa onu yapması biraz zor. Şifrenizi öğrense bile TTNet 2 tane modeme ip vermez belki sizi korumak için.

Fakat sizin sabit ev telefonunuz varsa ordan faydalanabilir sanırım ona dikkat edin. Sonuçta zaten bunu yapmaması gerekir sizln portunuza neden kablo atıyormuş
    Öncelikle detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Çok iyi bir noktaya değinmişsiniz, ben TTNet kullanıcı adı ve şifresi modeme girilmeden internet alınamayacağını tamamen atlamışım. Dediğiniz doğru, kabloya herhangi bir yerden ek atsa bile kendi modemini ayarlaması için TTNet kullanıcı adı ve şifresi girmesi lazım. Kendi bilgilerini girdiğinde Türk Telekom tarafı ile bu bilgiler eşleşmeyecek diye düşünüyorum. (umarım nasılsa sinyal var diye her gelen kullanıcı bilgisini kabul etmiyordur Türk Telekom. Bu durumda zaten her binaya bir tek port yeterli olurdu, insanlar ankastre kutuda boş port bulamama sorunu yaşamazdı.)

Benim şifremi bilmediğine eminim bu arada. Ev telefonu da kullanmıyorum. Yapmaması yönünde uyardım, kabloyu çıkardılar, ancak daha sonra kötü niyetle yine de bağlarlarsa diye detayını öğrenmek istemiştim. Tekrar teşekkür ederim yanıtlayan herkese.

• hcaneraydin1 H kullanıcısına yanıt
    hocam modem reset atın bakalım otomatik kurulum yapıyor olması
  • Modem evin icindeyse kullanıcı adı şifreyi bilmediği sürece birşey olmaz bağlantı yapılmaz hatta kullanıcı adı şifreyi bildiğini farzedelim oyle yapılsa bile 2 modem tek hat üzerinde kullanılmaz malesef birinden birinin interneti olmaz yada sürekli gider gelir zaten için rahat olsun ama ev telefonu varsa hattın üzerinde yani yalın internet değilse telefonunu kullanabilir telefon çaldığında dinleyebilir veya telefona cevap verir

Ne saçma bir durum ya adam senden ne diye paralel hat çekmiş halen anlamış değilim

• O şekilde internetinizi kullanamaz kimse merak etmeyin. Ev telefonunuz da yokmuş zaten, haliyle bir sıkıntı olmaz. Neden öyle yaptığını ise anlamadım siz kendisine sorun isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Ağustos 2019; 22:6:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.