Şimdi Ara

Turk Telekom Altyapı İyileştirme Çalışmaları Başladı.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
10.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayırlı olsun hocam, iyi günlerde kullan.

gel gelelim superonline'ın bu iyiliği kaç kişiye dokunabiliyor ki.
    malum memleket büyük ve TTnet'in bile hala ulaşamadığı köşeler vardır.

herşey her yerde mevcut olsa durum böyle olur mu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yubb

ADSL Bağlantısı: Bağlı
    Veri Gönderme Hızı(Kb/s): 94
    Veri Alma Hızı(Kb/s): 1109
    Mod: ADSL2/Annex A
    Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB): 40.8
    Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB): 30.5

dün akşamdan beri böyle acaba çalışmamı var ?

İstanbul / Eyüp

bugünkü sonuçlar böyle

ADSL Bağlantısı: Bağlı
    Veri Gönderme Hızı(Kb/s): 440
    Veri Alma Hızı(Kb/s): 1632
    Mod: ADSL2+/Annex A
    Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB): 31.0
    Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB): 15.3

aramakda kararsızım önerilerinizi bekliyorum..

bi çalışma söz konusu sanırım ADSL2+ falan kayıplar azalmış :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yubb -- 26 Mayıs 2011; 11:47:50 >
  • benim bile kötü netimi hızlandırmışlar var bu işte bi iş ama yakında çıkar ama hat zayıflaması aynı durumda 40/21
  • 22 mayıs hızım
     Turk Telekom Altyapı İyileştirme Çalışmaları Başladı..

26 mayıs an itibari ile ttnet i aradım ve sonuç

• Benimde hız 9413 KB/s'ye çıktı geçenlerde ama ping ile başım belada kaç haftadır sabrediyorum. Şimdi arayacam da iyileştirme çalışmaları bitti sanırım bekleyin düşer diyecekler.
  • Yaklaşık yarım saat önce elektriktler kesilmişti. 10 dk sonra tekrar geldi. PC'yi açtım, sayfa geçişlerinde bir hızlanma gördüm. Bi hız testi yapayım dedim. 3.50Mbps olmuş. Önceden 1.16 idi. Modemin kendi sitesine girdiğimde oradaki hız 3885 kbps gösteriyor. Erişilebilir hız ise 6157kbps. Fakat bir sorun var. Noise Margin değeri sürekli düşüyor. Şuan bir sorun yaşamıyorum ama her an yaşarım gibime geliyor. Hızım 1.16 iken Noise margin değeri 14.6 db, şimdi ise 6.1 ve yavaş yavaş düşüyor. Sanırım kablolarla ilgili bir sorun var. Sizce santralden buraya kablolara bakması için teknisyeni nasıl getirtebilirim. Fikri olan?

Kurtköy/Pendik İstanbul
  • Hız yükseldikçe SNR Margin düşer.
  • Peki yükseltmek için ne yapmak gerekiyor? Santralle aramda 1km var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krak3n -- 26 Mayıs 2011; 21:05:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.kiLLerMan
    Yaklaşık yarım saat önce elektriktler kesilmişti. 10 dk sonra tekrar geldi. PC'yi açtım, sayfa geçişlerinde bir hızlanma gördüm. Bi hız testi yapayım dedim. 3.50Mbps olmuş. Önceden 1.16 idi. Modemin kendi sitesine girdiğimde oradaki hız 3885 kbps gösteriyor. Erişilebilir hız ise 6157kbps. Fakat bir sorun var. Noise Margin değeri sürekli düşüyor. Şuan bir sorun yaşamıyorum ama her an yaşarım gibime geliyor. Hızım 1.16 iken Noise margin değeri 14.6 db, şimdi ise 6.1 ve yavaş yavaş düşüyor. Sanırım kablolarla ilgili bir sorun var. Sizce santralden buraya kablolara bakması için teknisyeni nasıl getirtebilirim. Fikri olan?

Kurtköy/Pendik İstanbul

kardeş o sn margin düşmesi hem hızla alakalı hemde santral yoğunluğu ile de alakalı. Akşam saatlerinde daha çok telefon görüşmesi, daha çok internet trafiği, daha fazla online modem sn marginin santral tarafından düşmesine neden oluyor sabaha karşı 5de bak hattının daha yüksek hızlarda bile çalışabileceğini göreceksin. Fakat referans almamız gereken saatler bu prime time zamanı. En kötü ye göre ayar cekecen

• Cevabın için sağol dostum.

Bir sorum daha olacak. Modem sitesinde ulaşılabilir hız şu an 6782 kbps gözüküyor, ama şuanki hızım 3677kbps. Şuanki hızımı nasıl yükseltebilirim? Yoksa SN marginin daha mı yüksek olması gerekiyor?
  •  Turk Telekom Altyapı İyileştirme Çalışmaları Başladı..

an itibariyle böyle öglen 12de not bırakdım hala dönüş yapmadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yubb -- 26 Mayıs 2011; 21:46:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.kiLLerMan

Cevabın için sağol dostum.

Bir sorum daha olacak. Modem sitesinde ulaşılabilir hız şu an 6782 kbps gözüküyor, ama şuanki hızım 3677kbps. Şuanki hızımı nasıl yükseltebilirim? Yoksa SN marginin daha mı yüksek olması gerekiyor?

Senin yapabileceğin pek bir şey yok. SNR değerinden dolayı hızını pek yükseltmiyorlar, eğer ulaşılabilir hıza çıkartırlarsa SNR değerin daha da azalacak ve internetten düşme sorunları yaşabilirsin SNR değeri çok düşünce. Apartmandaki telefon hattı kablolarını yenilersen Hat Zayıflamasını biraz azaltabilirsin ama santral ile aranda olan mesafeden dolayı pek yüksek hızlara çıkman mümkün değil.
  • sabah ttnetten aradılar kotayı aştığınız için hızınız ay başına kadar 1mbit e düşürülecek diye ama 5e sabitlemişler .dün 850-900 kbit ile dosya çekiyordum

edit: pardusu indirmeye kalkınca idm 940 ile çekiyordu
    bu ttnet boşuna aradı sabahın 9unda uyandırdı bide. zaten 8de yatmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozgyur -- 27 Mayıs 2011; 17:50:06 >
  • arkadaşlar birkaç gündür kesilmeler başladı.
    Şuanki Hat Durumu
    Alınan Gönderilen
    Hız (Kbps): 9412 796
    SNR Sınırı (dB): 24.2 21.1
    Sinyal Genlik Zayıflaması (dB): 9.0 4.9
    Attainable Hız (Kbps): 22036 1176
    Çıkış Gücü (dBm): 10.3 0.0
    Super Frames 168770 150055
    Super Frame Hataları 647 10
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeisdh

arkadaşlar birkaç gündür kesilmeler başladı.
    Şuanki Hat Durumu
    Alınan Gönderilen

Şunu söyleyebilirim. Mükemmele yakın bir hat değerin var. VDSL 2 ile 32 mbps hızı rahatlıkla kaldırabilecek bir kapasitede anlayacağın. Zorlasan 50 mbps hızı bile alabilirsin. Modem, splitter ya da bağlantı ekleriyle ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsin. Bunları gözden geçirerek yeniden bağlantı kurmayı dene

• quote:

Şuanki Hat Durumu
    Alınan Gönderilen

hocam aynen bende de ya hem adsl ışıgı geç yanıyor modem açılırken hem de download fln da yaparken küt gidiyo net tekrar çeviriyo fln
    baglantı hızımdan memnunum aslında 8mbit rapidten duckloadtan fln 900kb ile indirme yapabiliyodum
    normalde 6nın altına düşmezdi upload zaten 0.60 civarı her zaman

beklicez mi şimdi başka çözümü yok mu bunun?

• quote:

Orijinalden alıntı: bibidibabadibu
    selam arkadaşlar.gecen gün ttnete gidip adsl iptal ettirdim.neden diye sordu görevlki bayan.bende başladım saymaya telefona ayrı adsle ayrı para ver sabit bir hızım yok dedim 16 mb ye kadar aboneliğim var aldıgım hız sürekli değişiyor sabit değğil 100 leride gördüm 1,6 larıda ama genelde aşağılarda oluyor hız dedim . ayrıca fiber internete gececeğim hem daha hızlı hem daha ekonımik dedim.ayrca telefona para veriyorum kullanmasamda dedim.beyefendi telefon hatınızı kapatalım dediler ,ee ozamöanda yalın adsl diye aynı parayı alıyorsunuz dedim .aman beyfendi dakika hediye edelim siz eski mişterimizsiniz falan filan derken iptal talimatı verdim ve eretsi gün aradılar ttnet çağrı merkezinden aradılar gene aynı şeyleri zırvaladılar.ve ben şuan bu mesajı turkcell superonline 20 mb download ve 6 mb ye yakın upload hızı ile yazıyorum.umarımsizlerde aynı hızı görürsünüz artık ama ttnet ile zor.

baksana turkiyenin %95inden daha hızlı diyo :) taahhüt bitsin benim de ilk işim sabit telefon istemeyen bir ıspye geçmek olacak

aradım arıza ile ilgili geç de olsa şimdi böyle

hızım max 6 oluyor. net limitsiz 8 paketindeyim acaba arayıp neden max 6 oluyor diye şikayette bulunayım mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

quote:

Şuanki Hat Durumu
    Alınan Gönderilen

hocam aynen bende de ya hem adsl ışıgı geç yanıyor modem açılırken hem de download fln da yaparken küt gidiyo net tekrar çeviriyo fln
    baglantı hızımdan memnunum aslında 8mbit rapidten duckloadtan fln 900kb ile indirme yapabiliyodum
    normalde 6nın altına düşmezdi upload zaten 0.60 civarı her zaman

beklicez mi şimdi başka çözümü yok mu bunun?

benim sırun tivibudan kaynaklaniyormuş arkadaşlar eger sizin de başınıza gelirse bilginiz olsun
    limitsiz 8mbite kadardı benim paket
    arayıp tivibu 1aydenemek isterseniz diye iptv hizmetinden diye sormuşlar peder bey de olur demiş
    hızı 12mbite çıkardılar ama kopmalar ve hattı geç almalar başladı aradım ekip geldi port degişecek dedi ama tivibu aboneligi başvurusu oldugu için degiştiremiyoruz dedi
    bu arada twitterdan da baglantıya geçtim meger baglantı hızını 12mbit yapmışlar 8ini hd yayınlar için tivibu boxına vereceklermiş 4ünü de internete
    modemin durum tabından baktım ki hız 12bin kb dogru yani zaten sonradan ilçe tt den yaptıgım görüşmelerde hızımı 4mbitin üstüne verdiklerinde modem çeviriyo ama neti alamıyordu neyse 20ye yakın telefon görüşmesi iptv başvurusunun iptalı ile tekrar hızımı 7996kbite çektirdim
    bilgilerinize

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.