Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: blackforreal Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.503
Cevap
41
Favori
98.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt
    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

bana da verilen bu. doğrusu yeşil renkli mi oluyor yani ??

cihazın lan portu 1 gigabit olduğu için maksimum 940Mbps alabiliyorum. Bunların lan portu artık 2.5Gbps veya 10Gbps'lik olması lazım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enyalius -- 10 Eylül 2022; 14:18:48 >
  • Sorunlarım tamamen çözüldü ve artık stabil bir hızda hayat devam ediyor.

• Enyalius E kullanıcısına yanıt

Doğrusu yeşil evet. Zaten ONT cihazının girişide yeşil renk. Bendede bu ONT cihazı var birebir aynısı. Nokia ONT cihazı ancak bana UPC (Mavi) uç taktılar. Uyumsuz ama yinede çalışıyor iyi kötü. Giriş yeşil ama konnektör mavi.

APC = Yeşil

UPC = Mavi

İkisi arasındaki fark ise, APC kesik bir uca sahiptir, UPC ise oval bir uca sahiptir. Dolayısı ile aslında APC girişine UPC takılması uyumlu değildir ancak bir şekilde yinede fiber ışığını yansıtır.

https://www.tlnetworx.com/blogs/news/understanding-fiber-connectors-upc-vs-apc#:~:text=As%20stated%20before%2C%20UPC%20and,optical%20circuits%20in%20the%20electronics.

Cevap için çok sağol. Bir iki yerde daha bu soket mevzunu görmüştüm ama açıkcası anlayamamıştım. Şimdi parçalar oturdu :)

Bana bir de zte modem vermişlerdi. Onu aradan çıkarıp ont'den çıkan lan kablosunu da elimdeki wireless router'a taktım ama hız farkı olmadı. Tek avantajı bir cihazın daha fazladan elektrik tüketmeyecek olması TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enyalius -- 10 Eylül 2022; 22:17:18 >

Kanka internet senin içinde, benim içinde bu kadar önemli bir şey olsaydı FTTH altyapı da nispeten düşük fiyatlı 100/10'luk tarifeler kullanmak yerine yeni gigabit tarifelere geçerdik. E daha ne diye 2,5/1,4 Gbps beklentilere giriyorsun kiTÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) 

Sen Telekom'da, Ben Superonline'da şuan her ay 300-400 TL'yi gözdern çıkarsak adamlar artık gigabit satıyorlar bizim gibi bireysellere de. Ee fiyatından ötürü alamıyorsak, bizim upload dengesizliği - bandwith kısıtlama veya engelleme gibi şeyler dışında ilk önceliğimiz yüksek hızlar lütfen daha ucuz olsun gibi daha makul şeyler olmalı.

• Ümraniye tarafında oturup 1 gbps hız alamayanlar için yazıyorum. Nedenini öğrenmek için 1 aydan fazla oldu uğraşıyorum. İlk başta altyapı yetersiz dendi daha sonra inanmadım araştırdım birinin vasıtası ile santraldeki teknik ekiple görüştüm. Arkadaşlar uçtan uca bağlantıyı kontrol edip 1 gbps hızın problemsiz verilebileceğini ve 200-500 alabiliyorsanız teorik olarak 1000 alabilmem gerektiğini söylediler. Sonuç, sorun altyapı ile alakalı değilmiş. Çalışanlardan öğrendiğim kadarıyla yazılımsal sıkıntılarla uğraşılıyormuş. Geçen hafta sorduğumdan bu hafta halledilecek dendi ama hala bir ilerleme yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendorf -- 11 Eylül 2022; 15:17:0 >
  • @XpressMusic34 @Ö1f1 Hat geçen hafta bağlandı cezalı olduğumdan yazamadım. ONT Huawei OptiXstar HG8010Hv6 verildi. İstediğiniz testler varsa yaparım. TT'nin verdiği Router'ın yerine ASUS DSL AC55U bağladım.

• xgny58x kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam superonline da fast.com da filan hızlar çok düşük.Sizin durumlar nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibcg1995 -- 18 Eylül 2022; 2:56:39 >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Erdem'e ortaklaşa para toplayalım, evine metro ethernet bağlatalım en iyisi.

• Desident D kullanıcısına yanıt

Bence hep birlikte Erdem'in bağlantısını 25gbps/25gbps yapılması için toplu oy verelim. Böylesi daha kolay.

Tabi UPC girişine APC taktıkları için bunu yapan işbilmezlerin yargılanması içinde oy toplamalıyız.

• ibcg1995 kullanıcısına yanıt

hocam Wi-Fi üzerinden 360 civarı alıyorum. PC’de test edip atarım.

Edit: Kablolu 640 gibi değerler alıyorum tabi arka planda interneti kullananlarda var. Paris'te bir sunucuya test yaptım ortalama 750 civarı çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 18 Eylül 2022; 10:33:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Selamlar hayırlı olsun hocam. ONT ve Router ın fotoğraflarını da ekler misiniz?

• kendorf kullanıcısına yanıt

Ümraniye de hangi santrale bağlısınız? Dudullu mu İnkilap mı?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    İnkılap

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben Çekmeköy tarafındayım ama ben de İnkilap a bağlıyım, tracert ekranında da inkilap ı sürekli görüyorum. Hızım 100megabit, o yüzden problem hakkında test yapamıyorum.

Beni bezdirdiler. Santrale gidip 1000 mbps için taahhüt imzaladım ama hızı direk veremeyince kademeli arttırarak deneyelim ayağına 500 mbps hıza yükseltip öylece bıraktılar. Onayım alınmadan istemediğim hız için 2 sene taahhüt yapıldıktan sonra sorununuz giderilecek denerek 39 gündür oyalanıyorum. Ay başı paket fiyatları da artıyor kısır döngüde kriz geçirmemek elde değil. Türkiye'nin en geniş ağa sahip milyar dolarlık firması abonelikle ilgili yazılım problemlerini gidermekte 1.5 ay boyunca aciz olduğunu görmek bu ülke için üzüntü verici.

Online işlemler abonelik bilgilerimde ki absürtlükte cabası

Hız: 100 mbps

Paket Adı: 500 Mbps

Paket Bilgileri: 1000 Mbps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendorf -- 18 Eylül 2022; 16:54:17 >

Merhaba hocam teşekkür ederim.

Router olarak Asus kullanıyorum Tt’nin verdiği routerı salona koyacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam selamlar. Müdürlüğe tekrar gidin. "Operasyon müdürü" var ikinci katta. Kendisine durumu arz edin ve 39 gündür beklediğinizi de iletin. Yardımcı olacağını düşünüyorum.

Hayırlı olsun güle güle kullanın hocam.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.