Şimdi Ara

Türk solu diye bilinen sey 'KÜRD SAGI'dir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turk solu yillardir zayif kala kala mecburen teroristlerin kucagina itildi. 90'larda her gittigim universitede ilk kantinleri gezerdim. Gordugum manzara hep ayniydi. Bir tarfta Anadolu'nun yagiz genclerinden olusan ve ulkucu abilerinden destek goren Sagcilar masasi ( Maalesef cogu cahil ama temiz kalpli genclerden olusurdu) obur tarafta ne kadar bu tanima uymayan varsa onlardan olusan solcu masasi ( Uzun sacli rockcilar, ciroz gozluklu inek Istanbul cocugu vs vs, yine iyi kalpli ama fiziksel olarak daha zayif fakat daha egitimli genclerden olusurdu)

Sag sokakta o kadar gucluydu ve organizeydi ki mecburen sol denen kesim toplayabilecegi her kisiyi kabul etmek zorundaydi. Aamanla dogulular Istanbul'a goc ettikce.Universitede oturacak masa bulmak zamani da gelince sagcilarin tarafina oturamadiklarindan mecburen solcularin masalarina oturdular. Zamanin solculari zaten fiziksel olarak zayif tiplerden olustuklari icin zamanla bu kabul ettikleri Kurd Milliyetcilerinin de oyuncagi oldular, simdi cogu gercek solcu sahneden cekildi ortada Kurd Milliyetcileri kaldi. Simdi Turkiye'de bir tek saglam tabana sahip Turk sol partisi kalmamis durumdadir. Ozet ile anlatmak gerekirse Sagcilarin tutuculugu, genellikle marjinal tiplerden olusan solcular ile iclerine kabul etmedikleri Kurdculeri bir araya getirmistir. Olay bu kadar basittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezar312 -- 22 Temmuz 2015; 23:38:38 >

• Kendini Türk solcusu diye tanıtan adam aslında Türk solunun ne olduğu bilmiyor. Türk solu PKK'nın yasal uzantısı desteklemez, ihanet edenlere ve taşkınlık çıkaranlara taviz vermez, solcu görüneyim diye terör örgütünün uzantısının eylemlerine katılmaz! Solcu, Türk solcusu kim midir? Yılmaz Özdil'dir. Evet, sadece bu kadar.

Ne bileyim Sosyalistim dersin, HDP aşağı HDP yukarı diye dolaşırsın. Bunlar kendilerini popülist sanıyorlar. Fidel Castro bile röportajında demişti Pkk, Abd maşasıdır diye. Yerim senin solculuğu diyeceksin bu tiplere. Kahrolsun faşist Hdp ve onun terör örgütü Pkk. Kahrolsun Hdp'nin dibinden ayrilmayan, Hdpli olmayı solculuk sayan sözüm ona solcularına.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru tespit, sağlamasını da mahmut tanal ve doğu güneydoğulu chpli vekillerden görebilirsiniz

• Ben milliyetçi Türk solcusuyum. Sosyalist solcuları sevmem. Geçen günkü bombalı saldırı da ölenler için üzüldüğümü de söylelemem. çünkü o laydan önce sözde kobani devriminin 3. yıl dönümünü kutluyorlardı.

Ben mecburiyetten CHP ye oy verdim,ama CHP nin yönetim kadrosunun kürtleşmesinden çok rahatsızım. Özellikle Sezgin Tanrıkulu nun genelbaşkan yardımcısı olması hiç içime sinmiyor.

Türkiye nin Milliyetçi Sol, milliyetçi devrimci partiye ihtiyacı var. En büyük milliyetçi devrimci kişi kimdir derseniz Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk'ün sözlemlerinin,konuşmalarının çoğu milliyetçi söylemdir,ama icraatleri devrimcidir.
  • Hikayenin öncesini unutmamak lazım, sol sağ kadar güçlü olmasa da ciddi oalrak hükümetler için tehditti, darbeden sonra bir çağrıyla binlerce işçiyi Taksim'e döken greve sokan gerçek sol örgütler bile bitirilmişken pkk ve dhkp-c'ye neden karışılmadı sanıyorsunuz, pkk ilk önce merkez sağın jokeriydi ama ipin ucu artık kaçtı şimdi durduramazlar, şimdi hem ümmetçilik ayağına hem pkk'ya karşı diye işid'e destek veriyorlar ama sonu yine aynı olacak ki rte'ye allahsız demişler bile.
  • kendini solcu olarak niteleyip kürtlerden rahatsız olan, hatta ölmelerine sevinen, ve hatta yılmaz özdilin solcu olduğunu söyleyen arkadaşlar var ortamda.
    e ne olmasını bekliyorsunuz solun?
    pk.k ya gelince, yönetim kadrosu genelde sol-marksist tandanslıdır. halkçı yapıdalardır.
    abdullah öcalan, murat karayılan gibi adamlar sol teoriyi iyi bilirler. bir dönemin hızlı solcularından olan öcalan daha sonra bu çizgiden oldukça kaymış ve örgütü tek adam olarak yönetmiştir.
    fakat örgütün bir de tabanı vardır. kürt milliyetçiliği burada başlar.
    örgüt tabanı genelde bildiğimiz gibi eğitimsiz gruplardan oluşuyor. devlet tarafından da doğrudan veya dolaylı olarak ezilen bu gruplar haliyle örgütü milliyetçi tarafa sürüklüyor.
    sol örgüt dediğiniz şey pk.k değil dhkpc, mlkp, thko, tikko gibi örgütlerdir.
    kendini solcu zanneden chp li ulusalcı/milliyetçi arkadaşlar veya halkçıkıktan uzak elitist tatlı su solcuları buna karşı çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 22 Temmuz 2015; 16:38:13 >

• Sağ sol diye birşey yoktur. Vatan severler ve vatan hainleri vardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VATAN PARTİSİ ! GERÇEK SOL ! VATANSEVER SOL !
  • quote:

Orijinalden alıntı: POWER64

Sağ sol diye birşey yoktur. Vatan severler ve vatan hainleri vardır.

Ben de öyle düşünüyorum ama Türkiye şartlarına göre böyle işte.Bence de ideolojilerin bırakılıp ülke'nin ekonomisi,ordusu,istihbaratı halkın refahlığı düşünülmeli.

Bu arada biraz militaristim.
  • Kim ne derse desin bu HDP'nin başarısıdır.Adamlar terörist APO'yu bile sevdirdi çıksın da barış yapılsın diyorlar, 5-10 sene önce böyle bir şey söylenemezdi.Yavaş yavaş alıştırdılar...Allah sonumuzu hayretsin.
  • Ortada hdp başarısı diye bir şey yok . Akp ye kırgın Müslüman kürtler ve Türk milliyetçi muhafazakarları var. Hani MHP ile kesişen tabanları.
    Akpli değilim. Yanlış anlaşılmak istemem. Ama emanet oyla baraj aştılar. tamamen yukardaki sebepten kendi oylarını kaybetti akp. bu demek değildir ki o oylar geri gitmez.
    erken seçimde akpnin tek başına iktidar olacağını düşünüyorum. kusura bakmayın ama chp ve mhpnin ikidar olamayacağı ortada.
    Ortada bir pkklı sevme durumunu hiçbir vatandaşımıza yakıştıramıyorum evet bazıları gaflet içindeler .Mevcut iktidardan kurtulmanın çaresini
    hdpde arama hatasında olanlar var. Emanet oy dedikleri onlar. Katil bölücülerin kucağın düştüler. Umuyorum tez zamanda uyanırlar.Hiçbir vatan evladını bölücülerle kol kola görmediğimiz günlere inşallah.
  • Sol nedir sağ nedir kardşm ekonomik kavramlar.
    70lerde solcular devrimci oluyordu büyük kısmı sağcılarda liberal ve milliyetçi bu kavramlar kalmadı artık eski sol ve sağ yok.
    Mesela sol deyince ne anlamalıyız.
    Milliyetçilik vardır birde ulus milliyetçiliği vardır bu kadar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.